Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відкрилися зв’язки адміністрації Байдена з компартією Китаю на рівні міністерства торгівлі

Категорія:

Спецтема:

Мало того, що Гантер Байден має доволі темні зв’язки з китайським бізнесом, так виявляється, що і члени адміністрації Джо Байдена мають спільні бізнес-інтереси з китайською компартією.

20211217ginaraimondo.jpeg

Джіна Раймондо (Gina Raimondo)

Міністр торгівлі в адміністрації Байдена Джіна Раймондо (Gina Raimondo) одружена з Енді Моффітом (Andy Moffit), топменеджером PathAI, компанії зі штучного інтелекту, яка контролюється комуністичним урядом Китаю.

Як повідомляє видання «Washington Free Beacon»:

Danhua Capital, що базується в Каліфорнії, але заснована за фінансової підтримки Комуністичної партії Китаю, є одним з головних інвесторів PathAI, фірми зі штучного інтелекту, в якій працює чоловік Раймондо, Енді Моффіт, як її головний співробітник. Danhua Capital інвестує в PathAI принаймні з 2017 року, коли компанія приєдналася до п’яти інших інвесторів, щоб внести початкове фінансування на суму 11 мільйонів доларів для стартапу зі штучного інтелекту. Незрозуміло, скільки Danhua Capital інвестувала в PathAI, приватну компанію, але китайська фірма перераховує PathAI на своєму вебсайті як одну зі своїх інвестицій у «біотехнології та здоров’я».

За повідомленням Reuters про компанію за 2018 рік, компанія Danhua Capital була заснована та профінансована за допомогою уряду Китаю в рамках його «проникнення в Кремнієву долину». Центр нової американської безпеки (CNAS), ліберальний аналітичний центр з колишніми співробітниками, які зараз у найвищих рангах адміністрації Байдена, засвідчив Конгресу у 2018 році, що місія Danhua Capital полягає в тому, щоб використовувати свій капітал для скорочення технологічного розриву між Китаєм і Сполученими Штатами.

Таким чином бачимо потенційний конфлікт інтересів, коли міністр, яка має захищати американські компанії від нечесної конкуренції з боку Китаю, є дружиною топменеджера компанії, що є під китайським управлінням.

На посаді міністра торгівлі Раймондо доручено керувати діловими відносинами США з країнами по всьому світу, і вона стала одним із найбільш прокитайських голосів в адміністрації. У вересневому інтерв’ю Wall Street Journal Раймондо сказала, що Сполучені Штати повинні зміцнити економічні зв’язки з Китаєм, стверджуючи, що «надійна» комерційна взаємодія з Китаєм «пом’якшить будь-яку потенційну напруженість» із глобальним суперником.

Раймондо старанно заважає зусиллям деяких інших членів адміністрації, які схвильовані потенційною китайською загрозою і пропонують заблокувати китайським технологічним компаніям співпрацю з американськими компаніями.

У середу, 15 грудня, «New York Times» опублікував статтю Метта Поттінгера (Matt Pottinger), який працював в адміністрації Трампа як старший радник з питань Азії в Раді національної безпеки, а потім як заступник радника з національної безпеки, і Девіда Фейта (David Feith), який працював в адміністрації Трампа як заступник помічника держсекретаря США у справах Східної Азії та Тихого океану, де вони з тривогою пишуть, що зараз Китай домінує у світі у вирішальній області обробки даних.

«Адміністрація Байдена говорила про важливість даних у нашій конкуренції з Китаєм», — сказано у статті. — «Але жодної видимої стратегії не з’явилося. Це загрожує конфіденційності американців, економічній конкурентоспроможності, національній безпеці та майбутньому світовому статусу Це буде серйозним випробуванням політики Америки щодо Китаю у 2022 році».

Наші інтереси: 

В той час як на словах Джо Баден говорить про протистояння Китаю та Росії, насправді він з ними домовляється про новий розділ світу, новий варіант «Ялтинських угод». Це саме те, про що мріють і Сі Цзіньпін, і Володимир Путін. А Китай тим часом руками американських розробників готує систему цифрового концтабору для всього світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ліваки непогано розуміють одне одного, між ними інколи виникає своєрідна класова солідарність – солідарність паразитичного класу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ліваки непогано розуміють одне одного, між ними інколи виникає своєрідна класова солідарність – солідарність паразитичного класу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!