Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 76
  • Переглядів: 83

Техас виключив зі списків виборців мільйон негромадян, нелегалів та «мертвих душ» – The Hill (США)

Категорія:

Спецтема:

Губернатор Техасу Грег Ебботт (республіканець) заявив, що виключення зі списків цих виборців є спробою «захистити право голосу і боротися з незаконним голосуванням».

240828texasgovgregabbott.jpg

Грегорі Вейн «Грег» Ебботт (англ. Gregory Wayne «Greg» Abbott) — американський політик з Республіканської партії, 48-й губернатор штату Техас з січня 2015 року

«Ці реформи призвели до того, що за останні три роки з наших списків виборців було вилучено понад мільйон осіб, які не мають права голосу, включаючи негромадян, померлих виборців і людей, які переїхали до іншого штату. Незаконне голосування в Техасі ніколи не буде терпимим. Ми будемо продовжувати активно захищати священне право техасців голосувати, а також агресивно захищати наші вибори від незаконного голосування», – цитує Ебботта у своїй статті видання The Hill.

За даними офісу губернатора, близько половини виборців, яких було вилучено, померли, подали заяву на виключення або проживають в іншому штаті. Майже 7 тисяч були негромадянами, які зареєструвалися незаконно, і близько 6 тисяч були засудженими злочинцями, які не мали права голосу.

Близько 463 тисяч були у так званому «списку очікування», куди округи вносять виборців, які не відповіли на запити щодо їхньої участі у голосуванні.

Видалення цих осіб є частиною масштабного пакета обмежень щодо голосування, який законодавчі збори Техасу ухвалили після президентських виборів 2020 року. Тоді Ебботт заявив, що закон зробить голосування в Штаті Самотньої Зірки «простішим, а шахрайство – складнішим».

Критики стверджують, що він непропорційно впливає на кольорових виборців та виборців з інвалідністю. За даними офісу губернатора, з майже 6 500 негромадян, виключених зі списків виборців, близько 1 930 мають виборчу історію. Ці справи будуть передані до Генеральної прокуратури для можливого висунення звинувачень у скоєнні кримінальних злочинів.

Техас, разом з іншими штатами, якими переважно керують республіканці, ухвалив низку нових обмежень щодо голосування після того, як президент Байден переміг колишнього президента Трампа на виборах 2020 року. Тоді вибори відзначилися рекордною за останні 50 років явкою виборців і різким збільшенням кількості бюлетенів, надісланих поштою та достроково поданих.

Кілька місцевих юрисдикцій, включно з округом Гарріс, найбільш густонаселеним округом Техасу, прийняли нові заходи щодо доступу під час цього виборчого циклу у відповідь на пандемію коронавірусу.

Серед інших положень, закон Техасу, який дозволив видалити мільйон виборців, також встановлює години голосування по всьому штату, забороняє методи голосування на виїзді, які використовувалися з міркувань безпеки під час спалаху коронавірусу, і надає спостерігачам за виборами більший доступ для спостереження за виборчим процесом. Закон також забороняє масову розсилку бюлетенів для голосування поштою.

Нагадаємо, минулого року штат Техас стикнувся з навалою мігрантів, і губернатор Грег Ебботт наказав місцевим підрозділам Національної гвардії взяти кордон під свій контроль. Техаські силовики не пускали на кордон федеральних прикордонників, які протидіяли захисту кордону.

Грег Ебботт також відомий нам тим, що в часи кампанії наполегливої ковідовакцинації своїм наказом (executive order) заборонив примусову вакцинацію в Техасі, а пізніше підписав законопроект, який забороняє приватним працедавцям вимагати у працівників щеплення від COVID-19.

Також Грег Ебботт підписав закон, що забороняє трансгендерам брати участь у жіночих спортивних командах.

Наші інтереси: 

Навчені на махінаціях, застосованих під час президентських виборів 2020 року, республіканські штати готуються до цьогорічних виборів, аби запобігти зловживанням.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Справедливість тримається на щирих, відважних патріотах !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Справедливість тримається на щирих, відважних патріотах !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !