Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ілон Маск купує Twitter і звільняє топ-менеджерів заради світлого майбутнього

Категорія:

Спецтема:

Генеральний директор Tesla та найбагатша людина світу Ілон Маск тепер керує платформою соціальних мереж Twitter. «Я зробив це, щоб спробувати допомогти людству, яке я люблю» – сказав Маск.

Згідно з повідомленнями багатьох ЗМІ, генеральний директор Twitter Параг Агравал (Parag Agrawal) і фінансовий директор Нед Сігал (Ned Segal) були звільнені.

Цей викуп залишиться в пам’яті як одна з найважливіших угод в історії злиттів і поглинань через те, яку увагу громадськості вона привернула.

Усе випробування почалося на початку цього року, коли виявилося, що Маск придбав значну частку в компанії, щоб стати найбільшим акціонером. Його запросили стати членом ради директорів, але він відмовився. Натомість гендиректор-мільярдер запропонував придбати компанію за 44 мільярди доларів, або 54,20 доларів за акцію.

Ціна, запропонована Маском, представляла 38-відсоткову премію до ціни акцій компанії на момент закриття 1 квітня. Це була остання торгова сесія перед тим, як Маск оголосив про свою приблизно 9-відсоткову частку в компанії. Дехто вважав, що це задорого, особливо враховуючи, що він не мав жодної конкуренції.

«Моє сильне інтуїтивне відчуття полягає в тому, що наявність публічної платформи, яка користується максимальною довірою та відкритістю, надзвичайно важлива для майбутнього цивілізації», – сказав Маск на конференції TED2022 у Ванкувері у квітні. «Мене взагалі не хвилює економіка».

Маск може зіткнутися з певною опозицією, оскільки він став мішенню лівих організацій після того, як стало відомо про його плани захоплення. У травневих звітах ЗМІ стало відомо, що «Джордж Сорос, співробітники Клінтона та Обами та європейські уряди» стоять за кампанією, яка закликала великі корпорації бойкотувати Twitter після придбання Маском.

«Причина, чому я придбав Twitter, полягає в тому, що для майбутнього цивілізації важливо мати спільну цифрову міську площу, де можна обговорювати широкий спектр переконань у здоровий спосіб, не вдаючись до насильства», – написав він. «Зараз існує велика небезпека того, що соціальні медіа розпадуться на крайні праві та крайні ліві ізольовані камери, які породять більше ненависті та розколють наше суспільство».

Він додав, що купив Twitter не для того, щоб заробити більше грошей. «Я зробив це, щоб спробувати допомогти людству, яке я люблю».

Джерело

Наші інтереси: 

Це ще одна гарна ознака правого повороту. Влада паразитів тримається на брехні та цензурі. Для ліваків настають скрутні часи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Треба наклеїти ярлика. Бо без нього тяжко орієнтуватися на складі ;)

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Маск, схоже, таки правих поглядів?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Треба наклеїти ярлика. Бо без нього тяжко орієнтуватися на складі ;)