Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Звільнення Херсона – справа найближчого майбутнього. 12 населених пунктів на Херсонщині звільнено

Категорія:

Херсон вже в зоні дій української ствольної артилерії. Українські війська намагаються прорватися до Херсона на плечах ворога, що відступає.Тепер накривати ворога можна не тільки ракетами, а й артилерійськими снарядами. Росіяни більше не зможуть стримати тиск українців в таких умовах.

Про це написав Юрій Бутусов, відзначаючи, що просування наших військ стримують передусім щільні мінні поля.

Ворог застосував багатошарове мінування, мінні пастки. Міни не дозволяють швидкого повороту атакувати.

Однак темпи втечі росіян явно прискорили український наступ. Масовий вихід росіян на лівий берег Дніпра тривав 10 листопада ввечері. Звільнення Херсона – справа найближчого майбутнього.

Тепер поразку росіян можна перетворити на поразку, якщо всі необхідні боєприпаси будуть направлені на вогневу поразку зон концентрації російських військ на правому березі Дніпра біля переходів, куди відступили росіяни. Цілком можливо завдати максимальних втрат російським підрозділам шкурної охорони.

 "Україна володіє ініціативою і перебуває в процесі забезпечення великої перемоги в Херсоні. Припинення вогню надасть Кремлю паузу, якої він відчайдушно потребує відновлення російських сил. Велика українська перемога, яка триває в Херсонській області, не буде останньою", – повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Генштаб ЗСУ підтвердив, що у результаті успішних наступальних дій ЗСУ на Херсонському напрямку, було звільнено 12 населених пунктів: Дудчани, П’ятихатки, Борозенське, Садок, Безводне, Іщенка, Костромка, Краснолюбецьк, Калинівське, Бобровий Кут, Безіменне і Благодатне.

"Наступальні дії на зазначеному напрямку тривають. Тому, з міркувань безпеки операції, офіційне оприлюднення результатів буде згодом", – зазначили військові.

У повідомленні Генштабу ЗСУ також йдеться про те, що російські загарбники продовжують грабувати населені пункти, з яких відступають. Ворог також намагається максимально пошкодити лінії електропередач, інші елементи транспортної та критичної інфраструктури Херсонської області.

Триває примусове виселення місцевих жителів з окремих населених пунктів на тимчасово зайнятих противником територіях Херсонщини. У селищі Зеленівка противник заборонив жителям будь-які переміщення по населеному пункту та здійснює дообладнання системи оборонних рубежів. У Тягинці та Козацькому окупанти замінували дороги та елементи інфраструктури, є факти підривів цивільного населення.

 

 

Наші інтереси: 

Наступ ЗСУ, звільнення Херсонщини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи