Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зондаж США і НАТО. Які будуть наслідки падіння двох ракет на території Польщі

Категорія:

Світ:

Оцінивши реакцію Альянсу, у Кремлі оберуть варіант подальших дій щодо НАТО, щоб розколоти й без того хиткий Альянс і щоб там відвернулися від України. Обтічно-загальна заява американського президента з приводу ракетного удару по території Польщі залишає простір для різних гіпотез на кшталт "а що то було?"

20021703.jpg

Михайло Гончар, аналітик, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ"

Мовляв, попередня інформація заперечує, що то з Росії прилетіло. Звісно, "умільці" можуть придумати, що то з Білорусі, а зовсім не з Росії, що то були якісь уламки ракети, що впали після збиття ППО ЗСУ випадково на територію Польщі, росагатіпроп підкидає версію, що то була українська ракета (згадаймо як було з MH17 у липні 2014-го) і т.д. і т.п.

Про це у своєму дописі на Фейсбук пише Михайло Гончар, експерт з енергетики, президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ".

Аналіз потенційних цілей об'єктів енергетичної системи України, по яких 15 листопада рашистами завдавались удари крилатими ракетами повітряного базування Х-101 та старішими Х-55 показує, що найближча до польського села Пржеводув ціль (підстанція 330 кВ) розташована хоча й близько до кордону з Польщею, але майже за півсотні кілометрів на північний схід. Інша потенційна ціль (теж підстанція 330 кВ) знаходиться на відстані понад 70 км на південний захід. Тобто, КР у яких КВО не більше 100 м (Х-55) чи 10-20 м (Х-101) ну ніяк не могла так промахнутись на кількадесят кілометрів.

Ракета була наведена саме туди, куди вона й летіла, – в бік Польщі. І якщо вона була перехоплена ракетою ППО ЗСУ, то це якраз вказує на те, що вона прямувала не на ураження підстанцій, а саме на ціль на польській території поблизу кордону з Україною.

І тому Міноборони РФ не бреше, коли стверджує, що по цілях в районі українсько-польського кордону вони ударів не завдавали. Все вірно, вони цілеспрямовано завдали удару по обраній цілі з польського боку поблизу кордону – по якомусь маленькому, малозначущому селу. У випадку чого (коли припруть до стінки) можна сказати, що ракета "заблукала" і "випадково" влучила туди, куди не мала влучити, мовляв, трохи перелетіла далі. А також традиційно звинуватити Україну, що вже й так має місце.

Реакція США і НАТО і є метою цього зондуючого удару. До речі, він – не єдиний. Інший зондаж здійснюється через припинення транспортування нафти "Укртранснафтою" по південній гілці "Дружби" в напрямку трьох країн Центральної Європи – Словаччини, Чехії та Угорщини. Очевидно, що це припинення обумовлено пошкодженням підстанції (теж 330 кВ), через яку здійснювалось живлення однієї з нечисельних нафтоперекачуючих станцій трубопроводу «Дружба».

Ті, хто вибирав цілі для ударів, не могли не знати, які будуть наслідки їх ураження. Власне, цілі так і підбираються, щоб максимізувати ефект удару, який може мати не тільки матеріальний вимір. У цьому випадку Росія хоче побачити, якою буде реакція НАТО на непряме (поза межами НАТО) ураження критичної енергетичної інфраструктури.

Відповідно, оцінивши реакцію Альянсу, у Кремлі оберуть варіант подальших дій щодо НАТО, щоб розколоти й без того хиткий Альянс і щоб там відволіклись від України та зайнялись захистом "кожного дюйма НАТО".

Ну а поки що в Кремлі сканують інформпростір і лишаються у цілому задоволеними західною реакцією – вивчимо, дослідимо, не поспішатимемо з висновками.

Нагадаю, що ніяких висновків у НАТО не було зроблено після інциденту 10 березня з БПЛА Ту-141 «Стриж», який пролетів через територію кількох країн НАТО (Угорщини та Румунії) і впав в районі Загреба. Так і досі офіційно лишається нез’ясованим, чий то був «Стриж», – була лише констатація, що то БПЛА радянського періоду.

Поки що адекватну оцінку дав тільки прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, який зауважив, що чиєю б не була ракета, що призвела до загибелі двох людей у Польщі, причиною інциденту є масовані ракетні удари Росії по Україні.

Наші інтереси: 

Бачимо, що заява Байдена, яку почав повторювати й Анджей Дуда про те, що то була українська ракета, говорить про те, що НАТО не хоче зв'язуватися з РФ, а війну проти країни-агресорки хочуть вести руками України. 17 липня 2014 року російський комплекс Бук збив пасажирський літак над Донецькою областю. Захід також не хотів визнавати, що причетна РФ. Знадобилося понад 8 років, щоб в суді була доведена причетність РФ, а також те, що РФ створила і контролювало "ДНР". Знову будемо чекати 8 років, щоб довести, що то були російські ракети, які були випущені РФ по території Польщі невипадково?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак вважає, що такими заявами Захід намагається дати шанс Росії вийти з війни. «Я не виключаю того, що з боку НАТО є такий настрій – не створювати жодних приводів для подальшої ескалації, щоб дати Росії можливість вийти з війни, бо дану ситуацію вони не вважають небезпечною. Я тільки так можу пояснити всі ці незрозумілі заяви про українську ракету і жодного слова про російську ракету», – вважає Їжак.

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак вважає, що такими заявами Захід намагається дати шанс Росії вийти з війни. «Я не виключаю того, що з боку НАТО є такий настрій – не створювати жодних приводів для подальшої ескалації, щоб дати Росії можливість вийти з війни, бо дану ситуацію вони не вважають небезпечною. Я тільки так можу пояснити всі ці незрозумілі заяви про українську ракету і жодного слова про російську ракету», – вважає Їжак.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цей інцидент лише прискорить формування в Україні передової системи ПРО шляхом отримання від союзників нової зброї.

Також ймовірно, що, завдяки цьому інциденту, до захисту повітряного простору на заході України долучиться польська система ПРО, яка може контролювати простір на глибину 100 км східніше польського кордону.

Не варто переоцінювати розумовий потенціал Мордору. Ці тварюки діють доволі тупо, тому, як бачимо, кожен їхній підступ працює проти них самих.

Запам'ятайте, друзі: все, що нині відбувається, потенційно корисне для України. Наше завдання – скористатися цим потенціалом.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Згоден з Ігорем. Відповідь швидше за все відбувається в іншій площині, ніж очікують москалі.

Зображення користувача Юрко Луганський.
0
Ще не підтримано

Подібно до Марка Рютте дещо згодом висловилася й Джорджа Мелоні, наголосивши, що, чиї б то не були ракети, причиною їх падіння є аґресія Росії проти України. Особисто я теж, не бажаючи перетворюватися на диванного аналітика, вважаю, що не важливо, чиїми були ті конкретні ракети. Якби Росія їх не запускала, не було б причин діяти українській ППО.