Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жозеп Боррель: «Стратегія проти Росії працює, і їй потрібно йти далі» – Project Syndicate

Категорія:

За нинішньої стратегії Заходу Кремлю практично неможливо переламати перебіг подій. ЄС повністю мобілізував свої сили, щоб упоратися з енергетичною кризою. В ЄС заповнили свої газові сховища більш ніж на 80% і зробили це набагато раніше за намічений на 1 листопада термін.

Стратегія працює. ЄС й надалі буде підтримувати Україну, чинити санкційний тиск на Росію та допомагати своїм партнерам у світі, діючи в дусі солідарності, йдеться у статті Верховного Представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Євросоюзу Жозепа Борреля "Стратегія проти Росії працює, і їй потрібно йти далі". 

Також він пише, що Росії нелегко знайти стійку заміну європейському ринку, оскільки більша частина її газоекспортної інфраструктури (трубопроводи та термінали скрапленого природного газу) орієнтована на Європу. Перенаправлення потоку газу до таких країн, як Китай, займе роки та коштуватиме мільярди доларів.

Обсяги експорту російського вугілля нещодавно впали до найнижчого рівня з початку вторгнення, що відображає нездатність Кремля знайти інших покупців.

Втрата доступу до західних технологій почала бити по російських військових, чиї танки, літаки, телекомунікаційні системи та високоточна зброя також залежать від імпортних компонентів.

Внутрішній звіт російського уряду, який виявився доступним через витік інформації, попереджає про тривалу шкоду для російської економіки від імпортних обмежень. У випадку з сільським господарством 99% продукції птахівництва залежить від імпортної сировини. 95% пасажирів у Росії літають на літаках іноземного виробництва, а тепер через брак запчастин скорочується російський комерційний авіапарк. У фармацевтиці 80% внутрішнього виробництва залежить від імпортної сировини. 

Зрештою, що стосується сфери зв'язку та інформаційних технологій, до 2025 року в Росії може виникнути нестача SIM-карток, а інші сфери телекомунікаційного сектора будуть відкинуті на роки назад.

Нагадаємо, ще в червні Жозеп Боррель заявляв, що ЄС доведеться якось співіснувати з Росією і погоджувався із президентом Франції Макроном, що Росію не варто принижувати.

Наші інтереси: 

Вже усі зрозуміли, що Росія зазнає поразки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи