Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Жест доброї волі» – відновлено аккаунти Дональда Трампа у Facebook та Instagram

Категорія:

Meta, материнська компанія Facebook, у четвер відновила облікові записи колишнього президента Трампа у Facebook та Instagram, надавши Трампу доступ до публікацій на обох платформах.

Представник Meta підтвердив у четвер, що компанія відновила обліковий запис Трампа на обох платформах, посилаючись на заяву від 25 січня, в якій говориться, що обліковий запис Трампа буде відновлено в «найближчі тижні».

Офіційні акаунти Трампа в Facebook і Instagram наразі мають 34 мільйони та 23 мільйони підписників відповідно.

Станом на четвер у другій половині дня його остання публікація у Facebook все ще була від 6 січня 2021 року, у якій він просив «усіх» у Капітолії «залишатися мирними».

Трамп, який оголосив про те, що буде балотуватися на Президента у 2024 році, не сказав, чи повернеться він у Facebook чи Instagram після того, як створив власну платформу Truth Social після його заборони. Проте Facebook був важливою частиною його попередніх операцій зі збору коштів.

Facebook не консультувався зі своєю наглядовою радою у своєму рішенні дозволити Трампу повернутися на платформу, але компанія заявила, що вважає, що ризик, який колишній президент представляє для громадської безпеки, значно зменшився після того, як його прихильники напали на Капітолій понад два роки тому.

«Таким чином, найближчими тижнями ми відновимо облікові записи містера Трампа у Facebook та Instagram», — заявив речник минулого місяця. — «Однак ми робимо це за допомогою нових запобіжників, щоб запобігти повторним порушенням».

Минулого місяця передвиборча команда Трампа надіслала листа компанії Meta з проханням розблокувати обліковий запис Трампа у Facebook, оскільки він збирається балотуватися до Білого дому.

Не претендую на істину, але можу зробити допущення, що таким «жестом доброї волі» компанія Meta намагається мирно вирішити конфлікт з командою Дональда Трампа. Адже у 2021 році Facebook та Instagram заблокували аккаунти Дональда Трампа через фейкові звинувачення. Причому, Трамп на той момент був чинним Президентом, а тому блокування аккаунту чинного Президента можна при бажанні трактувати і як співучасть в антидержавному заколоті.

Враховуючи, що Facebook останнім часом зіткнувся з низкою скандалів та судових позовів – дуже бажаною є можливість мирного вирішення та уникнення судового протистояння ще в одному конфлікті.

Чи скористається Дональд Трамп можливістю публікувати свої пости у Facebook та Instsgram – подивимося. Принаймні своїм аккаунтом у Twitter, який було відновлено у листопаді 2022 року, він поки що не користувався.

У соціальній мережі Truth Social Дональд Трамп має 4,9 мільйона підписників. Повідомляється, що ексклюзивний контракт, який Трамп підписав з Truth Social, закінчується в червні.

Наші інтереси: 

Шахраї мають бути покараними, інакше їхні афери ніколи не припиняться. Інтернет-монополісти стали співучасниками фальсифікації виборів та державного перевороту в США, тому мають за це відповісти. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Відновлення акаунту Трампа не скасовує кримінальної відповідальності Цукерберга і компанії за співучасть у державному перевороті.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Відновлення акаунту Трампа не скасовує кримінальної відповідальності Цукерберга і компанії за співучасть у державному перевороті.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!