Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС ухвалив 11-й пакет санкцій проти Росії, який містить торговельні, енергетичні та транспорті обмеження

Торговельні заходи передбачають новий інструмент проти обходу санкцій, також пакет містить розширення заборони на транзит деяких товарів подвійного призначення (наприклад, передові технології, авіаційні матеріали), які експортуються з ЄС до третіх країн через Росію.

До санкційного списку додаються 87 нових організацій за безпосередню підтримку військово-промислового комплексу Росії. На них поширюються жорсткіші обмеження на експорт товарів подвійного призначення та передових технологій, пише Forbes Ukraine.

На додаток до російських та іранських організацій тепер санкції також поширюються на організації, зареєстровані в Китаї, Узбекистані, Обʼєднаних Арабських Еміратах, Сирії та Вірменії.

Санкції містять обмеження на експорт ще 15 технологічних одиниць, знайдених на полі бою в Україні, або обладнання, яке необхідно для їх виробництва.

Передбачене і посилення обмежень на імпорт товарів із заліза та сталі шляхом вимоги до імпортерів товарів, що підпадають під санкції, із заліза та сталі, які були оброблені в третій країні, довести, що використовувані ресурси не надходять з Росії.

Заборона на постачання до РФ люксових автомобілів розширена на нові та вживані автомобілі з обʼємом двигуна понад 1900 куб. см, а також на електрокари та гібридні машини.

В рамках 11-го пакету санкцій також запроваджується повна заборона на постачання деяких видів автокомпонентів.

Енергетичні обмеження передбачають заборону імпорту російської нафти трубопроводом «Дружба» до Німеччини та Польщі.

Фото: 24 канал

Транспортні заходи включають повну заборону вантажівкам із причепами та напівпричепами із РФ перевозити вантажі до ЄС. Також міститься заборона доступу до портів ЄС для суден, які здійснюють перевалку з судна на судно у порушення заборони на імпорт російської нафти або цінової межі «Великої сімки», а також суднам, які здійснюють маніпуляції із своєю системою навігаційного стеження при транспортуванні російської нафти.

До санкційних списків додалися понад 100 фізичних та юридичних осіб, які підлягають заморожуванню активів. Сюди входять військове керівництво РФ, особи, причетні до незаконної депортації українських дітей до Росії, судді, які ухвалювали політично мотивовані рішення щодо громадян України, особи, відповідальні за викрадення культурної спадщини, бізнесмени, пропагандисти.

Також до списків увійшли російські ІТ-компанії, що надають критично важливі технології та програмне забезпечення російській розвідці, банкам, працюють на окупованих територіях, та організаціям, що працюють із російськими збройними силами.

Нагадаємо, що на початку минулого місяця Європейська комісія висунула низку пропозицій, основною метою яких є закриття лазівок, вирішення проблеми обходу санкцій та посилення правозастосування.

Мета полягала в тому, щоб підписати заходи орієнтовно під час саміту «Великої сімки», який відбувся в Японії 19–21 травня, але пакет перебував у підвішеному стані протягом кількох тижнів через низку питань, порушених державами-членами.

У червні держави-члени Європейського Союзу повільно просувалися до угоди щодо 11-го пакета санкцій, оскільки низку пропозицій, які спочатку висунув виконавчий орган блоку, вирішили помʼякшити.

21 червня посли країн Європейського Союзу погодили новий, 11-й за рахунком, пакет антиросійських санкцій, а президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявляла, що пакет завдасть ще одного удару по «путінській військовій машині посиленням експортних обмежень, націлених на організації, які підтримують Кремль».

Наші інтереси: 

Розуміємо, що попри вже чинні проти Росії санкції держава-агресор продовжує агресивну війну і схоже має для цього ресурси. Або санкції неефективні, або їх просто не виконують.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи