Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

"Я би вже відновив перевірки для бізнесу, який не постраждав від війни" – Гетманцев

Світ:

Гетманцев – це просто рак. І ось зараз воно вирішило знову покошмарити знекровлену війною економіку. Під шум воєнного часу дідько із влади вирішив обікрасти тих, хто ладнає життя самостійно у своїй громаді. Не мутному соціалісту Гетманцеву з бігаючими оченятками думати: кого б тут ще поімєть. Ми ж розуміємо, що за західні гроші США, ЄС, Британія спитають. А наші податки можна легко покласти собі в кишеню в умовах, коли третина України одна велика прифронтова лінія.  Офіс Президента України і Слуга Народу: вгамуйте вашого кліща. Гетманцев – це одна з топових причин, чому ви всі разом підете на сміття після нашої перемоги. В умовах війни треба облишити ганебні ідеї перевірок і не кошмарити людей. Заробляй і розвивайся – оце має бути девізом нині й надалі. Грабувати підприємців в умовах «війни на виснаження», яку оголосила нам РФ – це допомагати Росії виграти цю війну.

Чи залишить держава якісь пільги підприємцям, якщо хочуть вже зараз відновити перевірки для того бізнесу, який не постраждав від війни? Чому ми не повинні перевіряти підприємця, який працює в Івано-Франківську? У мирних областях слід повертати нормальний податковий контроль.

Про це в інтерв'ю на Forbs.ua сказав голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який учув запах західних грошенят від так званого плану Маршала для України й повернувся до Києва керувати фінансовою та податковою політикою.

У березні Верховна Рада скасувала податкові перевірки, ПДВ на ввезення імпорту та запровадила спрощену систему оподаткування для великого бізнесу. Вже у квітні риторика змінилася у бік того, щоб відмовитися від деяких пільг.

У новому податковому законі 7311, який дуже активно проштовхує Гетманцев, планується повертати ПДВ. Ось, що він відповів щодо цього:

"У березні ми зняли мита та ПДВ на імпорт і паралельно з цим прийняли податкові пільги – 2% від обігу. Важливо розуміти, що це – різні рішення, які збіглися за часом. Норму у 2% від обігу ніхто не скасовуватиме. У березні була реальна загроза дефіциту продуктів народного споживання. У країні міг розпочатися голод, тому було ухвалено таке рішення.

Нині ми перезапустили економіку. Ми забезпечуємо себе самі. І пільги з імпорту шкодять нашому товаровиробнику, оскільки імпортний товар виходить дешевшим, ніж вироблений в Україні. Це рішення слід скасувати".

Верховна Рада пропонує вдвічі збільшити військовий збір із 1,5% до 3%. Бізнес каже, що це багато. Чому ви зупинилися на цифрі 3%?

Гетманцев: "Це діятиме лише на час військового чи надзвичайного стану та принесе бюджету $1 млрд на рік. Ми вивчили громадську думку, люди цю ідею сприймають нормально".

На період воєнного часу діє податок 2% з обороту, але він підходить не всім. Як альтернативу бізнес пропонує перехід у правовий режим «Дія.City» або заміну податку на прибуток податком на виведений капітал.

Гетманцев: "Зараз ми можемо провести експеримент із податком на виведений капітал. За умови, що бізнес, який на цьому наполягає, переходитиме на нього. Більшість наших компаній не одержують прибутку, і це не позначиться на бюджеті".

Щодо ПДВ (який є найзаплутанішим, найскладнішим в адмініструванні й тому корупційним – прим. моя, О.К.)

Гетманцев: "З кінця травня ми почнемо відшкодовувати ПДВ за січень. Січень – це мирний місяць, і податкові накладні за ним зареєстровані. З лютого до травня податкові накладні не реєструвалися. Бізнесу потрібно дати час, щоб їх зареєструвати, без цього відшкодування ПДВ неможливе. На це ми даємо півтора-два місяці, відтак податковій потрібен час, щоб перевірити накладні. Потім почнуть відбуватися відшкодування за лютий – травень. З червня ми розраховуємо вже вийти у звичайний режим відшкодування".


З відповіді на це питання зрозуміло, що ПДВ – це податок, який потрібен, щоб тримати бухгалтерів та податківців, які займаються так званим адмініструванням (бухгалтери виписують податкові накладні та реєструють їх, податківці перевіряють цей процес, якщо просто пояснити це). З 2000 року я дивувалася у безглуздості ПДВ, бо сама виписувала і носила їх в податкову, а відшкодування ПДВ ніколи не отримувала! Цей податок йшов у бездонний бюджет держави, яка відшкодовувала його за відкат великим платникам ПДВ. А дрібні підприємці-платники ПДВ не бачили відшкодування. Принаймні не бачили у 2000-них роках. Самий корупційний податок, який тільки можливо вигадати, і який давно потрібно було ліквідувати як такий. А цей "реформатор" знову за рибу гроші!

А ось як прокоментувала інтерв'ю Гетманцева журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва:

"Гетманцев – це просто рак. І ось зараз воно вирішило знову покошмарити знекровлену війною економіку. Підприємці тобі муляють? А я бачу так, що під шум воєнного часу дідько із влади вирішив обікрасти тих, хто ладнає життя самостійно у своїй громаді. Хто вирішив повернутися додому. Бо в Європі добре, а удома найкраще. Знаю, що кажу. Я живу в районі підприємців. Вони всі як один повернулись додому – майданчики поруч заливаються дитячим сміхом. Мої сусіди займаються волонтеркою, перераховують значні кошти на ЗСУ, роблять фантастичні речі в умовах війни... І не мутному соціалісту Гетманцеву з бігаючими оченятками думати: кого б тут ще поімєть. Ми ж розуміємо, що за західні гроші США, ЄС, Британія спитають. А наші податки можна легко покласти собі в кишеню в умовах, коли третина України одна велика прифронтова лінія.  Тому такі ідеї – це просто намагання пограбувати своїх, своїх, які не спитають: де гроші, Зін? Офіс Президента України і Слуга Народу уйміть вашого кліща. Гетманцев – це одна з топових причин, чому ви всі разом підете на сміття після нашої перемоги. В умовах війни треба облишити ганебні ідеї перевірок і не кошмарити людей. Заробляй і розвивайся – оце має бути девізом нині й надалі. Грабувати підприємців в умовах «війни на виснаження», яку оголосила нам РФ – це допомагати Росії виграти цю війну".

Наші інтереси: 

Робимо все від нас залежне, щоб побудувати після війни нову ефективну Україну, у якій не буде мотлоху з попереднього життя (в тому числі й різних людиноподібних паразитів). Паразитичний державний апарат і 40 тисячну армію податківців потрібно зносити!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Щербина.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Паразити учули запах грошей. Таких, як Гетьманцев, взагалі не можна близько підпускати до державного апарату - своїми діями знищить все, до чого дотягнеться.

Творю, отже існую.

Коментарі

Зображення користувача Володимир Щербина.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Паразити учули запах грошей. Таких, як Гетьманцев, взагалі не можна близько підпускати до державного апарату - своїми діями знищить все, до чого дотягнеться.

Творю, отже існую.

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Цей паразит каже, що імпортний товар виходить дешевшим, ніж вироблений в Україні. Чому? Чому він не каже чому так виходить? Тому що наші продукти обкладені 20% ПДВ. Я вже колись писала, скільки ПДВ в яких країнах. В Україні на найнеобхідніші товари харчування ПДВ становить 20% Навіть в багатій Німеччині такого нема. Я спеціально зберегла чеки з німецьких магазинів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Завдяки цій війні українці отримали унікальний шанс позбутися паразитів. Якщо їх нині не знесемо – це буде зрада усіх тих, які загинули або стали каліками в цій війні. Тому, як каже народна мудрість, "рубай сук, які на тобі сидять".

Все, що робиться з власної волі, – добро!