Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 206
  • Переглядів: 224

Війна в Україні як елемент піар-кампанії корпоративних психопатів (+аудіо)

Категорія:

Спецтема:

Концепція виборчої кампанії в американський Конгрес 2022 року трішки змінюється: тепер з президента Байдена робитимуть не миротворця на руїнах України, а переможця на руїнах Росії. Значна перемога України буде в жовтні – і вона буде масштабною, яскравою й переконливою. Повертаються старі добрі часи: для Штатів Росія знову стала ворогом номер один. Про це варто поговорити.

220704wagthedog-5.jpg

Піарники.
Піарники. З реклами фільму «Хвіст крутить собакою» (Wag the Dog, 1997).

Аудіоверсія:

Попередні статті:

Дивна війна

Дивовижною особливістю цієї війни стало те, що її наперед анонсували головні рупори Демократичної партії США. Докладні плани війни були широко оголошені. Періодично від неназваних високопосадовців Білого дому «зливалася» детальна інформація про неминуче вторгнення Росії в Україну. Усе це робилося з посиланнями на розвідку та її глибинні джерела в самому Кремлі.

Коли з’ясувалося, що це «витікання» розвідувальної інформації має не випадковий, а системний характер, то люди почали ставити незручні запитання. Скажімо, якщо у вас такі важливі джерела у Кремлі, то навіщо ви їх виявляєте? Або, якщо у вас такі дірки в розвідці, що з них постійно витікає важлива інформація, то чому ці дірки досі не закрили? Може ви там, у Білому домі, взагалі некомпетентні? Врешті-решт, якщо вам відомо про неминучий напад, то чому ви нічого не робите для запобігання війні?

«Ми не використовуємо пресу»

Цю дивну ситуацію пояснила телекомпанія Сі-Ен-Ен (CNN) – головний орган пропаганди Демократичної партії. Пояснення було зроблено 11 лютого 2022 року статтею «Як адміністрація Байдена агресивно оприлюднює розвідувальні дані, намагаючись стримати Росію» (How the Biden administration is aggressively releasing intelligence in an attempt to deter Russia). Стаття починається так: «Останні кілька місяців адміністрація Байдена підживлює тривожні заголовки та дивує офіційний Вашингтон дивовижним барабанним дробом офіційного розкриття раніше засекречених розвідувальних даних». Далі пояснюється, що це робиться спеціально, щоб стримати Росію, викликавши в неї невпевненість. Цитата: «Ми сподіваємося, що росіяни здивовані знанням союзників про ці речі та що вони мають внутрішню реакцію, – сказав CNN чільний високопосадовець західної розвідки. – Зазвичай ти б очікував, що росіяни почнуть думати, а чи не завівся у них кріт. Корисно змушувати їх сумніватись у собі». Цікаво, що тут вживається абстрактне «західна розвідка», тобто джерело інформації максимально розмите.

Читаємо далі статтю в Сі-Ен-Ен: «Ця стратегія також призвела до зіткнень з американськими ЗМІ через небажання адміністрації показувати докази своїх заяв. Ці розкриття здебільшого відбуваються у формі заяв від речників, і посадові особи надали мало свідчень – по суті, просячи журналістів повідомляти про цей матеріал без підтвердження» (кінець цитати). Тобто посадові особи намагаються не говорити від свого імені, натомість спонукають журналістів поширювати неперевірену інформацію з посиланням на якусь «західну розвідку». Тож виходить, що відповідальність за поширення цієї інформації (чи дезінформації) перекладена на журналістів.

Це викликало обурення і звинувачення, що адміністрація Байдена підставляє журналістів і використовує їх «втемну» для якоїсь своєї прихованої вигоди. Для заспокоєння журналістів у статті Сі-Ен-Ен дається доволі відверте пояснення: «Ми не використовуємо пресу. Ми проводимо стратегічну комунікаційну кампанію, – сказав посадовець західної розвідки» ("We're not instrumentalizing the press. What we're doing is conducting a strategic communications campaign," the Western intelligence official said»). Сенс у тому, що дії Білого дому не є «інструменталізацією преси», тобто її використанням у ролі бездушного інструменту – це стратегічна комунікаційна кампанія. Що це таке?

Стратегічна комунікаційна кампанія

Якщо дуже стисло, то «стратегічна комунікаційна кампанія» («strategic communications campaign») – це наперед спланована система заходів задля зміни в бажаному напрямку мислення й поведінки цільової групи. По суті, це піар-кампанія, здійснювана в руслі загальної стратегії деякої політичної структури.

Стратегічна комунікаційна кампанія може бути як інформаційною, так і дезінформаційною. Стаття Сі-Ен-Ен згадує приклад дезінформаційної кампанії, реалізованої для виправдання вторгнення США в Ірак у 2003 році – з метою повалення режиму Саддама Хусейна. Тоді журналістів також підставили. Цитата: «Сполучені Штати в минулому вже розсекречували та публікували засекречену інформацію задля інших цілей зовнішньої політики – часом ефективно, а часом, як у підготовці до Іракської війни, катастрофічно... Журналісти, часто прямо пригадуючи довірливе відтворення заяви адміністрації Буша про розвідку перед війною в Іраку, тиснуть на посадових осіб, щоб ті надали докази, які підтверджували б пресрелізи. Адже у 2003 році значна частина розвідданих, які були навмисне оприлюднені для преси та світової громадськості, стверджували, що є докази відновлення Саддамом Хусейном програми зі створення ядерної зброї – й вони, на жаль, виявилися хибними, насамперед через єдине й ненадійне джерело США» (кінець цитати).

Йдемо далі. Важливо розуміти, що стратегічна комунікаційна кампанія має чітку мету, чіткі завдання і чіткий план. Вона має точну дату початку, докладний календар ключових подій і дату завершення. Якщо в процесі реалізації кампанії змінилися важливі обставини або з’явилися нові можливості, то план кампанії передбачає можливість його коректування. Тобто всередині плану допускається необхідна гнучкість.

Питання стратегічних комунікаційних кампаній досить добре досліджене, хоча не дуже афішується, адже це потужний інструмент політичної боротьби. Такого роду кампанії проводяться органами державної влади або суспільно-політичними об’єднаннями, охоплюють широкий комплекс взаємоузгоджених політичних завдань, зазвичай орієнтовані на масову аудиторію і передбачають широке застосування ЗМІ.

Типовим і загальновідомим прикладом є виборчі кампанії. На відміну від воєнних кампаній, комунікаційні кампанії здійснюються переважно інформаційними (комунікаційними) засобами, хоча це не виключає допоміжне застосування засобів воєнних.

Наголосимо, що стратегічні комунікаційні кампанії мають комплексний характер, поширюються різноманітними інформаційними каналами й охоплюють різні аудиторії, проте все це підпорядковане єдиній меті. Ось як про це сказано у згаданій статті: «Ми проводимо стратегічну комунікаційну кампанію, – сказав посадовець західної розвідки. – Пам’ятайте, що для цих розкриттів [розвідувальних даних] є багато потенційних аудиторій, незалежно від того, чи робляться вони [розкриття] з трибуни, чи під час брифінгів щодо бекграунду, чи в інших форматах. Я вважав би, що Державний департамент, імовірно, також намагався заявити американському народу, що "ось це природа цієї кризи. Це те, що ми бачимо"» (кінець цитати). Отже, цільовою групою для даної кампанії є весь американський народ, а для реалізації цієї кампанії залучені не лише Білий дім (адміністрація президента США Джозефа Байдена), а й Держдеп, тобто міністерство закордонних справ США, що його очолює Державний секретар Ентоні Блінкен.

Для того, щоб краще зрозуміти сенс згаданої стратегічної комунікаційної кампанії, варто хоча б краєм ока поглянути на попередню кампанію. При цьому корисно пам’ятати, що американські політтехнологи володіють величезним досвідом політичних кампаній. Цей досвід опирається на історичні знання, досягнення психологічної науки, статистику, системні принципи та новітні інформаційні технології.

Кампанія «Байден-20»

Метою попередньої стратегічної комунікаційної кампанії було усунення президента Дональда Трампа і обрання президентом Джозефа Байдена. Взагалі-то шалений тиск на Трампа почався уже в день його інавгурації 20 січня 2017 року, проте тоді це ще виглядало досить хаотично. Трамп вдало почав своє президентство, економіка пішла вгору, його рейтинг зростав і він мав усі шанси на переобрання. Тому для його усунення потрібна була максимально рішуча та енергійна стратегічна комунікаційна кампанія.

І вона була розроблена. Мета кампанії – обрання Байдена президентом США. Задля досягнення цієї мети кампанія передбачала досягнення п’яти головних завдань.

По-перше, потрібно було різко погіршити економічний стан США і звинуватити в цьому Трампа.

По-друге, треба було представити Трампа зрадником національних інтересів на користь Росії.

По-третє, Трамп мав виглядати білим расистом, фашистом, нацистом, ненависником жінок і просто дурником.

По-четверте, необхідно було організувати видимість народного незадоволення – аж до заворушень і погромів.

По-п’яте, необхідно було масово сфальсифікувати вибори за допомогою голосування поштою.

Для досягнення всього цього політтехнологи Демпартії розробили ретельний план. Його було реалізовано точно, рішуче і безжально. Можна сказати, механістично.

Обвал економіки США здійснили шляхом всеохопних блокувань начебто для боротьби з неіснуючою пандемією коронавірусу. Оскільки американська економіка нерозривно поєднана з глобальною, то довелося заодно обвалити і глобальну економіку. Для представлення Трампа «шпигуном Путіна», Гіларі Клінтон профінансувала так зване «Досьє Стілла», виготовлене при участі російської ФСБ. Для очорнення Трампа застосували весь медійний ресурс Демократичної партії, а самого Трампа виключили з усіх соціальних мереж. Імітацією народного незадоволення зайнялися «антифа» і негритянський рух БЛМ (Black Lives Matter). Головним приводом для голосування поштою і, відповідно, масових фальсифікацій послужила та ж сама «пандемія».

По ходу реалізації кампанії політтехнологи використовували вже наявні інформаційні приводи – до них належать псевдоепідемія коронавірусу в Китаї та випадкова смерть чорношкірого Джорджа Флойда. Якби не було цих приводів, то знайшли б інші. А коли взагалі не було за що зачепитися, то створювали штучні зачіпки – наприклад, наскрізь фальшиве «Досьє Стіла».

Офіційною датою початку згаданої стратегічної комунікаційної кампанії можна вважати середу 26 лютого 2020 року – цього дня було оголошено про перший випадок зараження новою страшною хворобою. Про це повідомила газета «Бджола Сакраменто» (The Sacramento Bee) у статті під назвою «У Північній Каліфорнії підтверджено перший випадок коронавірусу в США невідомого походження, повідомляє CDC» («First U.S. coronavirus case of unknown origin confirmed in Northern California, CDC says»). Характерна цитата: «Подія в середу з’явилася на наступний день після похмурого попередження CDC про наближення пандемії». Тобто федеральна агенція зробила залякуючий прогноз – і вже наступного дня він здійснився. Ну хіба не диво?

Легітимація кампанії: Подія 201

Ефективність будь-якої стратегічної комунікаційної кампанії основана на її легітимності в очах цільової групи. Тобто попередньо у масову свідомість необхідно закласти уявлення про необхідність цієї кампанії, її правильність, розумність, доцільність. Зазвичай легітимація кампанії триває три-чотири місяці перед її офіційним початком. Це підготовчий етап перед офіційним стартом кампанії.

З другого боку, на цьому підготовчому етапі можна перевірити реакцію цільової групи, внести уточнення до плану кампанії, скоректувати коло учасників. Це наче «розвідка боєм». Якщо з’ясується, що реакція середовища сприятлива, то можна переходити до офіційного відкриття кампанії та початку її активної фази.

Де-факто, початок підготовчого етапу і є початком кампанії. У кампанії з усунення Трампа і обрання Байдена початком стала так звана «Подія 201» (англ. Event 201) – пандемічні навчання, проведені університетом Джонса Гопкінса 18 жовтня 2019 року в Нью-Йорку за участю Фонду Білла та Мелінди Гейтс та Всесвітнього економічного форуму доктора Шваба. Про цю подію офіційно оголошено на сторінці з текстом і фото – так що усе цілком пристойно й легітимно.

Подія 201: обговорення
Подія 201: обговорення

Цитата з інтернет-сторінки «Події 201»: «Останніми роками у світі спостерігається зростання кількості епідемічних подій, які становлять приблизно 200 подій на рік. Експерти погоджуються, що це лише питання часу, коли одна з цих епідемій стане глобальною – пандемією з потенційно катастрофічними наслідками. Важка пандемія, яка стане «Подією 201», потребуватиме надійної співпраці між кількома галузями, національними урядами та ключовими міжнародними інституціями» (кінець цитати). Тут чесно говориться, що епідемічних подій скільки завгодно, тому завжди можна знайти щось підходяще для розкручування уявної пандемії, як це вже було, наприклад, з вигаданою пандемією «свинячого грипу» у 2009 році. Згідно з ігровим сценарієм, пандемія мала початися на свинофермах у Бразилії.

Далі пояснюється, що в ході навчань не було прогнозу щодо спалаху нового коронавірусу в Китаї. Логічно, адже такі речі неможливо прогнозувати, тим більше, що «китайські епідемії» – це вже звичний інструмент китайської компартії в боротьбі за владу.

Найімовірніше, що більшість учасників пандемічних навчань не знали про стратегічну комунікаційну кампанію, – їх використали «втемну» для її легітимації.

Важливим елементом легітимації кампанії є залякування. В цьому випадку було повідомлено, що за 18 місяців гіпотетичний вірус має знищити 65 мільйонів людей у всьому світі. Така кількість загиблих безпрецедентна і фізично неможлива, досі нічого подібного не було й близько. Однак організатори тренувань давали зрозуміти, що це незабаром відбудеться – «це лише питання часу».

Дві фази кампанії: 3 плюс 9

Дуже важливим є часовий чинник. Зазвичай стратегічні кампанії плануються з тривалістю один рік. Це пов’язано з природою людини, адже людина мислить річними циклами, тому зазвичай не може планувати на довше, ніж на один рік.

З другого боку, є природний цикл тривалістю 9 місяців, протягом якого людина спроможна ефективно працювати над реалізацією проекту. Якщо тривалість більша, то вона втомлюється і потребує перепочинку. Тому й говорять, що проект неможливо здійснити за рік, але можливо здійснити за 9 місяців.

З цієї причини при плануванні стратегічних кампаній відводять 3-4 місяці на підготовчий період, а решту 8-9 місяців – на його активну, інтенсивну фазу.

Зазвичай мета кампанії має бути досягнутою до конкретної дати, наприклад, до дня виборів. Відтак підготовчий період кампанії починається приблизно за рік до цієї дати, а основний період – не раніше, ніж за 9 місяців. Якщо ж цей другий – інтенсивний – період розпочати раніше, то команда передчасно «вигорить» і не зможе завершити справу.

Описана циклічність чітко дотримана в кампанії з обрання Байдена. Кінцевою датою були вибори президента США, що мали відбутися 3 листопада 2020 року. Відтак початок кампанії мав відбутися роком раніше. Так і сталося: «Подія 201» відбулася за рік і 17 днів до виборів, а саме 18 жовтня 2019 року. Активний етап кампанії мав розпочатися менше ніж за 9 місяців до виборів. Так і сталося: перше «зараження коронавірусом» відбулося 26 лютого 2020 року, тобто за 8 місяців і 9 днів до виборів.

Корпоративні психопати

Ви запитаєте: невже для здобуття влади демократи могли піти на знищення власної економіки і руйнування своїх міст? Відповідь: легко, без жодних вагань, «на автоматі».

Річ у тім, що в Демократичній партії остаточно відбулося психопатичне переродження і владу в ній захопили корпоративні психопати. Подібні речі відбуваються в наш час дедалі частіше. Видатні психологи Павло Баб’як і Роберт Хаер присвятили цьому явищу цілу книгу – «Змії в костюмах: коли психопати йдуть на роботу (Paul Babiak and Robert D. Hare. Snakes in Suits: When Psychopaths Go to Work. – 2006, 2019).

Згідно зі статистикою, частка психопатів у суспільстві не перевищує 5%. Але вони розподілені далеко не рівномірно – концентрація психопатів у тюрмах становить приблизно 25%, приблизно стільки ж їх зосереджено у керівних структурах держав і великих корпорацій.

Протягом тривалого часу вважалося, що психопати – це люди з дуже особливою хворобою, яка проявляється у повній відсутності людяності, тобто відсутності таких суто людських якостей як совість, чесність, любов, милосердя, співчуття, емпатія, відповідальність, жертовність. Проте усі спроби лікування психопатів зазнали невдачі, тому нині існує консенсус, що психопатія не лікується. Понад те, з’ясувалося, що психотерапія тільки погіршує ситуацію, адже завдяки лікувальним сеансам психопати стають ще хитрішими і підступнішими.

Врешті-решт учені почали висловлювати думку про те, що психопатія – це не відхилення від норми, а інша норма. «Психопатія – це не розлад, а еволюційна адаптація» – пише Роберт Хаер у книзі «Змії в костюмах». Цитата: «Як професіоналам, так і обивателям здається дуже привабливим пояснити черству, маніпулятивну й безжалісну поведінку психопатів тим, що в їхній голові «щось працює не так». Але цей же підхід важко застосувати до психопатів з-поміж підприємців, біржових трейдерів, фінансових консультантів, політиків, лікарів, юристів, науковців та інших» – читаємо у книзі «Змії в костюмах». Тобто психопати не є хворими людьми – вони інші, у них інший тип психіки. Вони можуть досягати високого соціального статусу, звідси усталений термін «успішні психопати».

З появою магнітно-резонансної томографії (МРТ) з’ясувалося, що у психопатів не лише інший тип психіки, а й фізично інший мозок, причому від самого народження. Відмінність мозку людини (Homo sapiens) та психопата (Homo intelis) очевидна на МРТ-знімках.

Мозок людини (зліва) і мозок психопата (розмовляючої тварини)
Мозок людини (зліва) і мозок психопата (розмовляючої тварини)

У психопатів інша фізіологія. Їхній організм суттєво менше виробляє адреналіну – гормону стресу, зате значно більше виробляє дофаміну – гормону задоволення. У них надзвичайно низький рівень тривоги та страху. Психопати по-іншому сприймають слова, їм важче даються абстрактні поняття, їхня мова логічно суперечлива. Думають вони фрагментарно, у них «тунельне бачення» і слабке відчуття цілісності. У них нема совісті. Вони схильні до нахабної брехні. Вони переконані у своїй правоті, ніколи не сумніваються, ніколи не визнають своїх помилок і ніколи не вибачаються – хіба що під примусом. У них нема відчуття сорому і краси.

Головний соціальний інстинкт психопатів – це домінування над слабшими і плазування перед сильнішими. В організаціях їхня активність зосереджена на здобутті абсолютної влади – вони це роблять автоматично, на інстинктах. Життєві інтереси психопатів зводяться до самозбереження та фізичних потреб, тому ці людиноподібні істоти інстинктивно концентруються там, де є влада та гроші.

Психопати не є людьми. За будь-яких обставин необхідно пам’ятати, що ми маємо справу з людиноподібними тваринами, які навіть не усвідомлюють, що вони роблять, тому що у тварин нема свідомості. Ось як про це писав американський психолог Герві Клеклі у книзі «Маска розумності» (Hervey Cleckley. The Mask of Sanity: An Attempt to Reinterpret the So-Called Psychopathic Personality. – 1941). Цитата: «Краса і потворність, за винятком поверхневого рівня, добро, зло, любов, жах і гумор не мають для психопата жодного значення, вони не в змозі торкнути його. Ці речі неможливо пояснити йому, тому що у сфері усвідомлення нема нічого, що могло б перекинути міст через цю прірву за допомогою порівняння. Він може повторювати ваші слова і жваво говорити, що все розуміє, але в нього нема жодної можливості усвідомити те, чого він не розуміє» – пише Герві Клеклі й підсумовує: «Ми маємо тут справу зовсім не з цілісною людиною, але швидше з чимось, що нагадує тонко влаштовану машину рефлексів, здатну бездоганно зображати людську особистість». Іншими словами, психопати – це біологічні машини, тобто людиноподібні розмовляючі тварини. Тим не менше, вони можуть досягати високого соціального статусу і крутити мільярдами. Але не довго: як показав згаданий вище Роберт Хаер, будь-яка керована психопатами структура неминуче йде до краху.

Хто такий колективний психопат

Поведінка Демократичної партії США, особливо в ході згаданої вище кампанії з обрання Байдена, має відверто нелюдський характер. Якщо ж її порівняти з поведінкою психопатів, то стає очевидним, що Демпартія поводиться як колективний психопат. І це пояснює багато досі незрозумілих речей. Наприклад, безсоромна брехня щодо «пандемії» і жодних вибачень, коли ця брехня ставала очевидною. Відверта суперечливість цієї брехні, наприклад, пандемія була оголошена при відсутності епідемії. Відверта антиконституційнійсть і антизаконність обмежувальних заходів. Масове залякування населення. Ігнорування думки визнаних фахівців. Відсутність страху, що за злочини доведеться відповідати. Усе це – характерні ознаки психопатів.

Те ж саме стосується деяких міжнародних структур, наприклад Всесвітньої організації охорони здоров’я. Великі підозри викликає поведінка Білла Гейтса, який безсоромно заявив, що вакцинація – це просто неймовірно вигідний бізнес. Або Клауса Шваба, який хизується тим, що у нього працює ціла школа лідерів і що в його руках політики, ЗМІ, експерти та вчені. Або Альберт Бурла, гендиректор фармацевтичної кампанії Файзер, який заради грошей готовий колоти своєю жижею навіть немовлят і вагітних.

Але не треба думати, що колективний психопат – це коли вся урядова чи партійна структура складається тільки з психопатів. Насправді їх там може бути відносно мало. Головне, що психопати там грають першу скрипку. Окрім них, там обов’язково є соціопати – люди з атрофованою совістю, а також підневільні виконавці та маріонетки, які діють в руслі пануючої психопатичної культури. Тобто структура може поводитися як один великий психопат навіть тоді, коли більшість у ній становлять більш-менш нормальні люди.

Найяскравішим прикладом колективного психопата є Росія на чолі з психопатом Путіним. Серед російського населення психопати складають меншість, проте російська народна гоп-культура і державна гоп-ідеологія мають виразно психопатичний характер, відтак психопати контролюють поведінку принаймні 80% населення. Згідно з академічним дослідженням 2014 року, половина дорослого населення Росії є гопниками.

Як зрозуміти психопата

Для того, щоб зрозуміти поведінку психопатів та керованих ними організацій, найперше треба пам’ятати, що це інтелектуальні тварини, в яких нема свідомості, совісті, емпатії, милосердя та інших людських якостей. Психопати ухвалюють рішення тільки на основі інтелекту – як комп’ютери або біороботи. Для кращого розуміння їхньої поведінки психологи наводять такий приклад:

«Молода психопатка була на похоронах свого родича і зустріла там зовсім незнайомого молодого чоловіка. Вона одразу ж у нього закохалася до нестями, але не встигла навіть запитати його ім’я. Через тиждень невдалих пошуків вона вбиває свою сестру. Запитання: яка в неї була мотивація для убивства?»

Людям важко відповісти, тому що вони ставляться до психопатів як до людей. А відповідь така: «Психопатка сподівалася, що цей молодий чоловік прийде на похорони її сестри».

Скажете, що це неймовірно? У літературі описано реальний випадок, коли матір-психопатка вбила двох своїх дітей тільки тому, що хотіла зберегти стосунки зі своїм коханцем, якого ці діти дратували. Подібних випадків безліч. Їхня сукупність допомагає визнати той факт, що в особі психопатів маємо справу з інтелектуальними тваринами.

Визнання цього факту дозволяє зрозуміти актуальну стратегічну комунікаційну кампанію, про яку 11 лютого 2021 року повідомила Сі-Ен-Ен.

Кампанія «Конгрес-22» та її мета

Будучи тваринами, психопати діють короткозоро, їхній інтелект спроможний прорахувати події лише на один крок. Тож не дивно, що перемога Демократичної партії, отримана завдяки кампанії «Байден-20», призвела її до ще більших проблем. Головне, що організований психопатами обвал економіки підірвав довіру до демократів. Це ж треба було вміти: всього за півтора року вони підірвали енергетичну сферу, в кілька разів підняли ціни на бензин і товари першої необхідності, розкрутили рекордну інфляцію.

Проте їм вистачило клепки зрозуміти: якщо не придумати щось кардинальне, то на проміжних виборах у листопаді 2022 року Демократична партія гарантовано втратить контроль над обома палатами Конгресу. Після цього республіканці, маючи більшість в обох палатах, з високою ймовірністю запустять процес імпічменту президента і віцепрезидента. Після цього посаду президента США обійме спікер Палати представників, який буде республіканцем. Вочевидь, після цього будуть запущені судові справи щодо правопорушень під час «пандемії» та нахабної фальсифікації виборів 2020 року. Це буде кінець Демократичної партії.

Для того, щоб зупинити такий катастрофічний для демократів розвиток подій, необхідна була нова стратегічна комунікаційна кампанія, причому ще енергійніша, рішучіша та безжальніша, ніж попередня. І така кампанія була розроблена. Вона вже працює.

Метою цієї стратегічної комунікаційної кампанії є збереження більшості Демократичної партії в обох палатах Конгресу США на виборах 8 листопада 2022.

Судячи з розгортання подій, для досягнення означеної мети стратегічна комунікаційна кампанія «Конгрес-22» передбачала виконання чотирьох головних завдань.

По-перше, відволікти увагу американців від внутрішніх проблем, спричинених катастрофічним управлінням демократів протягом останніх двох років.

По-друге, перекласти вину за економічний провал на якийсь безпрецедентно потужний зовнішній чинник.

По-третє, представити Демократичну партію політичною силою, спроможною перемагати.

По-четверте, представити Байдена могутнім лідером, спроможним вести США до нових перемог і переобратися президентом у 2024 році.

Головне питання: Що може виступити в ролі головного рушія цієї кампанії? Під час кампанії «Байден-20» таким рушієм була страшна віртуальна «пандемія». Вочевидь, другий раз люди на це не купляться, тому має бути щось вражаюче, але цілком реальне. Єдиний варіант – велика війна.

Ви запитаєте: невже задля вирішення своїх електоральних проблем корпоративні психопати можуть піти на розв’язання війни? Відповідь: легко, без вагань, на автоматі. Це як у фільмі «Хвіст крутить собакою» (Wag the Dog) 1997 року. Ось короткий анонс цього фільму: «Спеціаліста з позаштатних ситуацій викликають у Білий Дім, щоб доручити йому організацію піар-кампанії, яка має відволікти увагу громадськості від сексуального скандалу навколо президента США. Маленька переможна війна – ось розв’язання всіх проблем! Наразі нема війни? Увімкніть телевізор!» (кінець цитати). Подейкують, що бомбардування Югославії навесні 1999 року відбулося для того, щоб підняти рейтинг демократів після сексуального скандалу президента Біла Клінтона з Монікою Левінськи. Хай там як, але для повалення Трампа демократи з легкістю організували внутрішню війну: БЛМ-погроми американських міст, ковідний терор, обвал американської та глобальної економіки.

Наступне запитання: Де організувати таку війну, щоб Байден з його демократами підняли на ній свій рейтинг? Як її підготувати?

Найдоступнішим варіантом виглядала велика війна Росії проти України. По-перше, вона вже тривала. По-друге, Москва давно мріяла знищити Україну і багато років готувалася до великої війни. По-третє, демократи добряче демонізували Росію під час кампанії проти Трампа, так що образ пекельного ворога вже був укорінений в американську масову свідомість.

Фактично, все готово. Єдине, що заважало, то це острах Москви заходити в Україну, адже свого часу Трамп прямо сказав Путіну: «Владімір, якщо ти підеш в Україну, то ми вдаримо по Москві». Тому треба було заспокоїти Путіна і домовитися з ним про те, щоб він сміло зайшов в Україну, влаштував там яскраву війну, а за місяць до листопадових виборів погодився на мир. Тоді протягом жовтня 2022 року продемократичні ЗМІ донесли б до кожного американця, що Байден є не лише мудрим лідером, а й великим миротворцем, який зупинив самого Путіна – великого і жахливого. Байдену за це неодмінно дали б Нобелівську премію миру, а демократи змогли б утримати контроль над Конгресом. Що стосується України, то вона відійшла б під контроль Росії згідно з концепцією «реальної політики» Кіссинджера, Саллівана, Бернса та інших політиків з найближчого оточення Байдена.

Звісно, Москва влаштувала б в Україні геноцид з винищенням активної частини українського народу – саме тому й було заготовлено 45 тисяч мішків для трупів і завезені мобільні крематорії, але це мало цікавило «колективного Байдена» – так само як Голодомор 1932-1933 років мало цікавив «колективного Рузвельта».

Легітимація бездіяльності

Як ми вже знаємо, стратегічна комунікаційна кампанія починається за рік до визначеної дати. Цього разу такою цільовою датою був день виборів у Конгрес 8 листопада 2022 року, отже починати треба було на початку листопада. І справді – усе почалося точно за усталеним шаблоном: 30 жовтня 2021 року американське видання The Washington Post – один з рупорів Демократичної партії – опублікувало статтю «Пересування російських військ біля кордону України викликає занепокоєння в США та Європі». У ній стверджувалося, що Росія буцімто знову стягує до кордону з Україною військових та техніку для нападу на Україну.

На відміну від попередніх повідомлень про рух російських військ, це була дезінформація, тому вже 1 листопада Міністерство оборони України заперечило цю інформацію. Цитата: «За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано. Найбільш вірогідно, що оприлюднені у ЗМІ та мережі Інтернет факти нарощування угруповань збройних сил Російської Федерації на українському напрямку є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій» – повідомила пресслужба Міноборони під заголовком «Факти нарощування збройних сил РФ на українському напрямку є елементом інформаційно-психологічних дій – Центр оперативного інформування».

Тобто українська розвідка вважала, що ця стаття опублікована з метою дезінформації, адже суперечила доступному фактажу. До такого висновку схиляло й те, що «Вашингтон пост», «Нью-Йорк таймс» та Сі-Ен-Ен остаточно перетворилися на «фейк-ньюс», тобто генераторів фальшивих новин. Репутацію чесних ЗМІ вони втратили під час безсоромної кампанії очорнення Дональда Трампа, а особливо під час ковідної афери.

На момент початку кампанії «Конгрес-22» уже була запланована точна дата початку війни – 24 лютого 2022 року. Наприклад, комбат Богдан Ходаковський розповів, що за три місяці до 24 лютого знав від наших спецслужб точну дату і навіть точний час початку російського вторгнення. Це й зрозуміло, адже кожна стратегічна комунікаційна кампанія являє собою наперед сплановану систему заходів і починається після остаточного узгодження ключових дат. Тож якщо 30 жовтня почали кампанію, то вже мали більш-менш готовий план-графік. Треба було лише уточнити деталі.

2–3 листопада директор ЦРУ Вільям Бернс, особистий друг Путіна, відвідав Москву. Як повідомила CNN, він зустрічався із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим та головою Служби зовнішньої розвідки Сергієм Наришкіним. Оглядачів здивувало те, що директор ЦРУ залишився там на ніч, що суперечить усталеній практиці міжнародних візитів таких високопосадовців: зазвичай директор ЦРУ зранку прилітає в іншу країну, а ввечері повертається. Ночівля в Москві може означати особисту зустріч з Путіним для остаточного узгодження деталей захоплення України і наступного замирення. Згідно з офіційною версією, озвученою CNN, Бернс відвідав Москву для того, «щоб попередити Кремль, що США уважно стежать за нарощуванням його військ біля кордону з Україною, і спробувати визначити, що мотивує дії Росії». Це повний абсурд. Вочевидь, попередити можна було й телефоном, а мотивація Росії добре відома принаймні з 2014 року, коли вона розпочала війну проти України.

11 листопада 2021 року американська агенція «Блумберг» повідомила про реальну загрозу масштабного російського вторгнення в Україну. А з кінця листопада демократичні ЗМІ почали регулярно публікувати детальну інформацію «від американської розвідки» про неминучий напад на Україну.

23 грудня ЗМІ розтиражували повідомлення кореспондента Сі-Ен-Ен: (цитата) «високопоставлений чиновник США каже, що адміністрація все ще відчуває, що Путін ще не прийняв остаточного рішення, вторгнутися в Україну чи ні». Це також була дезінформація, адже рішення про напад з точною датою вже було готове.

19 січня Байден відкрито заявив, що якщо в Україну буде «невелике вторгнення», то США можуть нічого й не робити. Наступного дня прессекретар пояснив, що Байден мав на увазі дещо інше, мовляв, йдеться про кібератаки та інші невійськові провокації. Проте в це мало хто повірив, адже кібератаки і провокації постійно відбуваються з 2014 року. Скоріше всього, Байден або мимоволі проговорився про запланований з Путіним бліцкриг, або спеціально це сказав, щоб остаточно переконати Путіна в наявності гарантій американського невтручання.

На початку лютого 2022 року увага американців була надійно переключена з внутрішніх проблем на майбутню війну. Її так яскраво і докладно описували, наче вона вже відбувається. При цьому теми викриття ковідної афери, корумпованості сім’ї Байденів, злочинів Гілларі Клінтон та економічного спаду взагалі зникли з інформаційного простору. Усі тільки й говорили, що про війну в Україні.

Як бачимо, під час підготовчого етапу кампанії «Конгрес-22» вирішувалося кілька завдань.

По-перше, відбувалося відволікання уваги американців від внутрішніх проблем.

По-друге, їх переконували, що зупинити російську агресію неможливо, бо буде термоядерна війна.

По-третє, гучне попередження про російську агресію давало адміністрації Байдена алібі, що вона грає проти Росії, отже змови з Путіним нема.

По-четверте, і це найголовніше, постаралися переконати Путіна в тому, що входження в Україну – це не пастка, а бліцкриг. Запрошення Путіна в Україну виглядало ганебно.

Запрошення до нападу

Голосно заявивши про неминучий напад Росії на Україну та неможливість йому протистояти, адміністрація Байдена здійснила цілий ряд важливих кроків щодо гарантій американського невтручання.

По-перше, попри висловлення занепокоєння і нагнітання тривоги, США не зробили нічого суттєвого для запобігання вторгненню.

По-друге, у кінці січня 2022 року з Чорного моря були виведені військові кораблі НАТО. Офіційне пояснення – «щоб не провокувати Москву».

По-третє, 26 січня США закликали американців в Україні повернутися додому з огляду на непередбачувану ситуацію. 10 лютого Байден закликав американців, які перебувають в Україні, негайно залишити країну через загрозу війни. Він підкреслив, що не буде відправляти американських військових до України для евакуації громадян США.

По-четверте, 12 лютого США припинили діяльність посольства США в Києві. Було заявлено, що залишиться невелике консульське представництво у Львові для вирішення надзвичайних ситуацій, але воно не зможе надавати паспортні, візові чи звичайні консульські послуги – для цього порадили звертатися до представництв США в сусідніх країнах. Де-факто, це виглядало як розрив дипломатичних відносин.

По-п’яте, американські ЗМІ дружно заявили, що Київ не протримається більше як три доби, тому захищати Україну від російського бліцкригу взагалі нема сенсу.

По-шосте, Путін і Байден розіграли нагнітання ядерної катастрофи: Путін залякував ядерним ударом, а Байден вдавав, що дуже його боїться. Оглядачі це назвали театром двох акторів: один зображав ядерний блеф, а другий зображав переляк.

По-сьоме, 21 лютого американська адміністрація закликала Зеленського покинути Київ, що по суті було закликом до Верховного головнокомандувача ЗСУ здати ворогу українську столицю і капітулювати.

По-восьме, була здійснена кампанія дезінформації щодо співвідношення чисельності військ України та Росії, мовляв, росіян тільки 150 тисяч, а для вторгнення треба мати щонайменше трикратну перевагу.

Початок активної фази

Згідно з шаблоном стратегічних комунікаційних кампаній, якого твердо дотримуються психопати, активна фаза кампанії має розпочатися не раніше, ніж за 9 місяців до контрольної дати. Оскільки такою датою були вибори у Конгрес 8 листопада 2022 року, активна фаза мала початися в лютому 2022 року. Так і сталося: вторгнення Росії, у точній відповідності з планом, відбулося 24 лютого. Як ми вже згадували, українські спецслужби знали про точну дату і точний час вторгнення за три місяці до його початку, тобто майже одразу ж після того, як план-графік кампанії було затверджено в кінці жовтня або на початку листопада 2021 року.

Проте з самого початку вторгнення все пішло не так. Для психопатів, що організували вторгнення, це стало повною несподіванкою. Справді, адже, згідно з канонами воєнної науки, Росія мала все для швидкої перемоги:

По-перше, трикратну перевагу в чисельності військ. За станом на 24 лютого Україна мала в ЗСУ не 265 тисяч, а лише 120 тисяч бойових військових – про це повідомив Зеленський 21 травня 2022 року. Натомість чисельність російської армії вторгнення, включно з військами ЛНР-ДНР та десантниками, становила не 150 тисяч (як повідомляла «західна розвідка»), а 300–400 тисяч. І це пояснює повідомлення з фронтів про те, що росіяни мають величезну перевагу не лише в техніці, а й в особовому складі, тож лізуть звідусіль як таргани.

По-друге, росіяни домінували в повітрі – мали повну перевагу в літаках, гвинтокрилах та ракетах.

По-третє, США і НАТО демонстративно залишили Україну сам на сам з «другою армією світу».

Як бачимо, вторгнення Росії в Україну мало цілком раціональні основи з погляду і політики, і військової справи.

То чому Україна вистояла? Річ у тім, що психопати не врахували духовно-вольові якості. Це те, що є в людей, але нема в розмовляючих тварин. Наявність духовно-вольового чинника звела нанівець усі кількісні розрахунки психопатів. В України було менше кількості, зате більше якості. Кремлівських психопатів підвело хибне уявлення про «адін народ», тобто що українці – це такі ж самі гопники, але зіпсовані Заходом. Проте швидко з’ясувалося, що тварюки пішли війною на людей, а ті вчинили запеклий опір.

Одне слово, бліцкригу, запланованого стратегічною комунікаційною кампанією «Конгрес-22», не вийшло. Згідно з воєнними канонами та ритмами війни, «блискавична війна» триває до шести тижнів, тобто до 42 днів. Можна уявити, що на здивоване запитання Білого дому, чому Москва не виконує свої зобов’язання, кремлівські «брати по інтелекту» пояснили, що Україна дуже велика, тому для неї інший бліцкриг. Путін, мабуть, попросив, щоб колеги з Білого дому почекали завершення «розширеного бліцкригу», проте там уже зрозуміли, що «кіна не буде».

Радикальна модифікація

Це розуміння з’явилося в середині квітня – після закінчення кінцевого терміну бліцкригу, тобто 6 тижнів. І тоді стало очевидним, що кампанія «Конгрес-22» потребує радикальної модифікації. Контрольну дату – 8 листопада – пересунути неможливо. Мета також незмінна – Байден має здобути імідж видатного лідера, спроможного йти на другий президентський термін. Отже, треба змінювати внутрішній сценарій стратегічної комунікаційної кампанії. Старі домовленості з Москвою скасовуються, адже «Акела промахнувся»: Путін облажався і втратив статус альфа-самця. Психопати таких не поважають.

Яким може бути новий сценарій? Він єдино можливий і лежить на поверхні: якщо з Байдена не вдалося зробити миротворця на руїнах України, то його можна зробити переможцем на руїнах Росії. Для цього треба підтримати Україну. Але зробити це правильно.

По-перше, перемога США та України на чолі з Байденом має бути дуже ефектною – це має бути яскраве шоу і красива картинка для ЗМІ.

По-друге, ця перемога має відбутися дуже своєчасно – не раніше і не пізніше. Найкраще, коли вона відбудеться на початку жовтня, адже тоді апофеоз воєнної слави припаде якраз на 8 листопада і вдячний електорат підтримає демократів на виборах у Конгрес. Якщо ж українці переможуть на місяць чи два раніше, то до 8 листопада американці забудуть, хто у них політичний і воєнний супергерой. Відповідно, вся кампанія буде змарнованою.

Старі добрі часи

Модифікація кампанії почалася дуже обережно. 22 квітня 2022 року міністр оборони США Ллойд Остін запросив представників держав-союзників зустрітися в Німеччині, щоб обговорити можливості допомоги Україні. Зустріч відбулася 26 квітня на американській авіабазі «Рамштайн» у Німеччині. Після закінчення зустрічі Остін заявив, що НАТО та союзники намагатимуться допомогти Україні якомога швидше.

9 травня президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України.

18 травня в Києві офіційно розпочало роботу американське посольство, тобто США де-факто відновили дипломатичні стосунки з Україною.

29-30 червня в Мадриді відбувся саміт НАТО, на якому Росію визначено як «найбільш значущу і пряму загрозу безпеці Альянсу». Це означає, що США повертаються до «Доктрини Кеннана» 1946 року. Її сенс в тому, що з Москвою неможливо домовлятися, оскільки виконання обіцяного вона вважає проявом слабкості. Москва не вірить в існування правди і поважає лише грубу силу.

Усе це говорить про те, що нас чекають нові «старі добрі часи». Як казав Збіґнєв Бжезінський, «Новий світовий порядок будуватиметься проти Росії, на руїнах Росії і коштом Росії».

Чому затримується постачання зброї

Українці дивуються, чому досі нема достатньої кількості зброї. Білий дім пояснює, що для швидкого постачання є непереборні перешкоди.

По-перше, постачання йде морським шляхом, тож техніка дійде до фронту не раніше серпня.

По-друге, для освоєння складної нової техніки українцям потрібно два-три місяці.

По-третє, деякої зброї в самих малувато, тому її ще треба виготовити.

Усі ці пояснення слабенькі, адже гаубиці та «Хаймарси» в достатній кількості можна доставити літаками за кілька днів. Справа в іншому – передчасна перемога України буде катастрофічною для кампанії «Конгрес-22», інакше на момент виборів про неї почнуть забувати. Пік воєнної слави має припасти саме на 8 листопада 2022 року.

Український бліцкриг

Психопатів не цікавить ні перемога України, ні поразка Росії. Їх цікавить лише досягнення мети стратегічної комунікаційної кампанії – здобуття більшості на виборах у Конгрес 8 листопада. За будь-яку ціну.

Відтак можна прогнозувати, що у жовтні 2022 року Україна здобуде яскраві перемоги, які будуть представлені Білим домом як заслуга Демократичної партії США на чолі з супергероєм Байденом – сучасним Цезарем, Наполеоном і Олександром Македонським в одній особі.

Український бліцкриг почнеться у вересні. А у жовтні американців чекає грандіозне шоу – подібно як у відомій пісні гурту ТНМК, тільки там замість «Іво Бобул» треба радісно вигукувати «Джозеф Байден!»:

Що за країна, коли нема героя
Той, хто стає зазвичай за людей горою
Усілякі бетмени, люди-павуки
А ще хробаки та диво-пацюки
Ні, це не той! Ні, то не цей!
Це людина-панацея
Не тітка Сара, не дядько Сем
Це супер-Джозеф-Байден-мен
Крила одягає – Джозеф Байден!
Всім допомагає – Джозеф Байден!
Пісню заспіває – Джозеф Байден!
Добре, що у нас є – Джозеф Байден!

Що буде далі – точно передбачити важко, адже це виходить за рамки стратегічної комунікаційної кампанії «Конгрес-22». Але можна одне сказати впевнено – буде цікаво. Україна спалахує на весь світ надновою зіркою.

Навіщо нам ці знання

  • По-перше, для розуміння, що є стратегічні комунікаційні кампанії.
  • По-друге, для розуміння історії та прогнозування майбутнього.
  • По-третє, для розробки і реалізації власних стратегічних кампаній.

Про те, як практично застосувати ці нові знання, поговоримо у наступних статтях.

Продовження:

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Відкриваємо для себе глибинні знання, прогнозуємо події, творимо наш Український світ.

В тему: 
Як директор ЦРУ Вільям Бернс переконав Путіна напасти на Україну – Newsweek (США)Навіщо Байден гучно повідомляв про неминучу повномасштабну агресію Росії проти УкраїниЧому Зеленський не попередив українців про напад Росії? – Розслідування The Washington PostЯк розпізнати психопатів та що стається, коли вони при владі – Голос АмерикиАльтернативна історія Мордору, «Останній персненосець», російські орки і ельфи-нацисти – виправлення іменЯк війна з орками змінює світогляд українців – 5 головних трендівПопуляція російських орків та її структура: психопати, соціопати, гопники та зомбі (+аудіо)Війна з психопатами: від євангельської Галілеї до сучасної України (+аудіо)Мавпування третього рівня: історія коронавірусної афери та її наслідки (+аудіо)«Пастка для брехунів»: неіснуюча пандемія, безглуздий карантин, «свідки праведного Флойда» (+аудіо)Фільм "Хвіст крутить собакою" (1997) онлайн«Ця катастрофа не обмежилася б Європою»: Енн Епплбаум розповіла, що було б зі світом, якби Росія захопила Україну
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ця ситуація існує вже багато тисяч років і на разі вони ставлять людей собі на службу. Порівнювати їх з тваринами не доцільно, бо тварин легко ідентифікувати. Проблема ідентифікації складна і не однозначна. Вони відразу розкрутять пропаганду дискримінації і тоді Люди стануть їх мішенню. Зрештою це вже відбулося.

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано
Ще можна було б додати, що Путін погодив вторгнення в Україну з Сі Цзіньпіном на олімпіаді в Китаї, адже Китай одразу ж почав закуповувати продовольство в небаченій раніше кількості. Також є підозра, що Путін домовився про невтручання з Шольцом і Макроном.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Україні потрібна консолідація і очищення. Україні потрібне розуміння цінності незалежності і свободи. Україні потрібен перехід на вищий рівень державного і національного буття. Путін зробив нам цю послугу. Московія - наш споконвічний ворог і ворог всієї Західної цивілізації. Московія - це абсолютне зло. Московія має бути зруйнована, як імперія. Добре для нас, що карти лягли так, як лягли. За перемогу ми заплатимо велику ціну, а 10.5 млн. жертво геноциду 1933 року, а 14 млн. втрат у Другій світовій війні без жодних шансів на національну перемогу, - хіба це не привід спробувати перемогти тоді, коли є реальні шанси на цю перемогу?
Стаття містить чудовий і науковий аналіз реалій сьогоднішнього життя. Треба мати холодний розум у відповідальній боротьбі за нашу перемогу. Стаття цьому допомагає. Слава Україні!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На факт змови Байдена і Путіна ще раніше звернули увагу деякі оглядачі, зокрема Андрій Ілларіонов, проте вони не могли пояснити мотивацію "колективного Байдена". Навіть думали, що американські демократи прагнуть відтягнути Росію від Китаю шляхом здачі України. Але це неймовірно, адже такого роду змова мала б бути основаною на довірі до обіцянки Москви, а не твердих гарантіях. Але ж ми знаємо, що у психопатів взагалі нема поняття про довіру: будь-які покладання на довіру вони розглядають як прояв божевілля.

Тому теза про те, що США коштом України намагалися відірвати Росію від Китаю, – це не більше ніж обман для приховання істинної мотивації запрошення Путіна в Україну. Істинна мотивація – піар-кампанія.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Мотиви великих діянь рідко бувають високими. Теза про можливість нашої перемоги до виборів у США звучить дуже оптимістично. Треба встигнути зробити багато корисних речей всередині України.Чи існує неперервний перехід від психопатичного мозку до нормального, чи десь виникає розрив неперервності?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Там нема жодного переходу – так само як нема переходу від кота до собаки. Люди та інтеліси – це два окремі біологічні види. Навіть коли в людей-носіїв народжується інтеліс, то він має весь цілісний комплекс ознак, притаманний саме інтелісам. Тому дослідники-нейрологи констатують, що психопати мають особливий мозок, який чітко відрізняється від людського. Перехідних форм не існує.   

Якщо говорити про перехідні форми, то інтеліси є перехідною ланкою від тварини до людини. Це надтварини, але аж ніяк не люди.

Валерій Швець wrote: Чи існує неперервний перехід від психопатичного мозку до нормального, чи десь виникає розрив неперервності?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олег Тонюк.
0
Ще не підтримано

Чи можна сказати, що інтеліси ближчі до тварин за суттю, а до людей ─ за формою?

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дуже дякую за статтю, Ігоре!

Її ще не раз потрібно буде прочитати, щоб добре осмислити.

Виокремлю дві головні для себе думки із цієї статті:

1. Наскільки гидотною є поведінка психопатів. Адже як я зрозумів, першочерговий план включав руйнацію Україну. Скільки при цьому мало бути вбито, закатовано людей, нанесено моральних і фізичних травм людям для психопатів не грало ролі. Головна ціль - в результаті Байден повинен був стати миротворцем.

2. Чому військові, знаючи по точну дату початку війни - 24 лютого 2022 року, не евакуювали людей в безпечні місця? Не зайняли Чорнобильську та Енергодарівську атомні електростанції як стратегічні об'єкти? Адже орки вчиняли на них перестрілки і одна неточність могла перерости в катастрофу.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так. Інтеліси є тваринами, тому що не мають втіленого безсмертного духу. Те, що за формою вони людиноподібні, не робить їх людьми. Так само людьми не є людиноподібні роботи.

Олег Тонюк wrote: Чи можна сказати, що інтеліси ближчі до тварин за суттю, а до людей ─ за формою?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олег Тонюк.
0
Ще не підтримано

Якщо вони є тваринами, то не несуть за свої дії жодної відповідальності.
Хто ж тоді відповідальний?

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

З одного боку, владна верхівка в Україні не вірила у змову Байдена з Путіним, адже вона суперечить національним інтересам США. Влада не знає про феномен перехоплення управління через свою поверховість.

З другого боку, треба враховувати внутрішній саботаж з боку російської агентури в органах влади України. Агентура досі діє і її багато. 

Андрій Гарас wrote: Чому військові, знаючи по точну дату початку війни - 24 лютого 2022 року, не евакуювали людей в безпечні місця? Не зайняли Чорнобильську та Енергодарівську атомні електростанції як стратегічні об'єкти?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Юлія Гаркуша.
0
Ще не підтримано

Змістовна стаття. Вичерпний аналіз ситуації. Окрема подяка за згадку про фільм «Хвіст крутить собакою». Ще раз його передивилася. Після всього, що сталося останнім часом в Укрвїні і світі він сприймається зовсім по-іншому – як такий собі темник, за яким діяли і діють психопати.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Є ще один корисний шаблон, який застосували у цих двох кампаніях: перед здійсненням прихованої кампанії про неї треба повідомити. Що це дає?

По-перше, позитивна або нейтральна реакція суспільства на повідомлення певним чином легітимізує кампанію. 

По-друге, тут працює стратагема "Хочеш сховати – постав на видне місце". Захисну функцію виконує стереотип: "про серйозні справи наперед не повідомляють, а якщо повідомили, то це не серйозно".

Про серйозні справи не варто передчасно поширюватися, тому що це може викликати опір. Звідси прислів'я: Не кажи "гоп", поки не перескочиш.   

Шаблони – це, по суті, стратагеми. Їх ще називають "емпіричними узагальненнями" або "системними принципами". Це і є знання. 

Людям шаблони дають основу для творчості. Це наче природні закони, на фундаменті яких можна творити щось нове. 

Психопати не спроможні до творчості, тому тупо слідують шаблонам. Завдяки цьому ми можемо побачити шаблони в чистому виді.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, тварини не винуваті й не відповідальні. Винуваті й відповідальні люди, які "привели в хату козу". Люди, які втратили розуміння того, чим вони відрізняються від тварин. Психопати нам нагадують, що "не все те золото, що блищить" – не все те є людиною, що зовні виглядає як людина.    

Олег Тонюк wrote: Якщо вони є тваринами, то не несуть за свої дії жодної відповідальності. Хто ж тоді відповідальний?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Олег Тонюк.
0
Ще не підтримано

Я про відповідальність в поняттях закону. Потрібні окремі особливі закони для інтелісів, бо людські закони для них не діють.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

У інтелісів нема внутрішнього закону, тобто внутрішнього регулятора у вигляді совісті. Відсутність совісті у них компенсується ретельним дресуванням (формуванням правильних інстинктів з самого народження) і докладною зовнішньою регламентацією у вигляді жорстких законів на всі випадки життя. Прикладом такого зовнішнього замінника совісті є список з 613 заповідей Тори.   

Олег Тонюк wrote: Я про відповідальність в поняттях закону. Потрібні окремі особливі закони для інтелісів, бо людські закони для них не діють.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дуже чіткий приклад!

Ігор Каганець wrote: Прикладом такого зовнішнього замінника совісті є список з 613 заповідей Тори.   

У разі справити природню потребу:

Пес (тварина) — де приспічило, там і поклав купу;

Кіт (тварина) — сам порпає ямку, справляє потребу, і загортає;

Іудей — має прописаний закон про обов'язковість носити із собою лопатку:

"13 (23-14) А лопатка буде в тебе на поясі твоїм; і станеться, коли ти сидітимеш назовні, то будеш копати нею, і знову закриєш свою нечистість," (Повторення закону, 23, 13).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Українці мають дивуватися, чому досі не налагоджено виробництво власної зброї, бодай патронів і снарядів.

Чому затримується постачання зброї

Українці дивуються, чому досі нема достатньої кількості зброї.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
3
Середнє: 3 (1 голос)

Не було щастя, то нещастя помогло. Тепер українці вироблятимуть іншу зброю, на іншій технологічній базі, на інших стандартах.

Є шанс брати зі світу все найкраще і творити найпередовіше. Для цього треба змінити суспільно-політичний устрій і усунути від влади корпоративних психопатів.

Арсен Дубовик wrote: Українці мають дивуватися, чому досі не налагоджено виробництво власної зброї, бодай патронів і снарядів. Чому затримується постачання зброї Українці дивуються, чому досі нема достатньої кількості зброї.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Приємно вважати себе жертвою чиїхось інтриг. Хто заважав нам за вісім років хронічної війни підготуватись військово до її теперішнього загострення? Хто заважав нам серйозно сприйняти американське попередження про дату його початку і підготуватись психологічно і організаційно? Щоб з нами було без всебічної американської та інтернаціональної допомоги тепер?

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Чи є психопатами Путін і його оточення? Яка роль психопатів всередині України?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, Путін є психопатом. Там відбулося психопатичне переродження влади. Під час "психопатичного схлопування" майже всі люди були витіснені з правлячої верхівки. Путін – ідеальний руйнівник Мордору, зразковий психопат (+аудіо)
В Україні психопати також проникли на саму гору. Під підозрою: Андрій Єрмак і його шахраюватий брат, Данило Гетманцев, Віктор Ляшко (головний по ковіду), Мар'яна Безугла. Їх там легіон. 

Валерій Швець wrote: Чи є психопатами Путін і його оточення? Яка роль психопатів всередині України?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головною проблемою є корпоративні психопати. Серед росіян, що в Україні, концентрація психопатів разів у 5 - 10 вища, ніж серед українців.

Валерій Швець wrote: Приємно вважати себе жертвою чиїхось інтриг. Хто заважав нам за вісім років хронічної війни підготуватись військово до її теперішнього загострення? Хто заважав нам серйозно сприйняти американське попередження про дату його початку і підготуватись психологічно і організаційно?

Без зовнішньої допомоги тут були б партизанська війна, масовий геноцид, пограбування України і новий голодомор.

Те, що ми вистояли, – це Боже диво. "Хтось там, нагорі, добре до нас ставиться".

Щоб з нами було без всебічної американської та інтернаціональної допомоги тепер?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Мене запитують: А якби Мордору вдався бліцкриг, то що демократи показували б американцям протягом півроку?
Відповідь: в Україні була б кривава партизанська війна і геноцид українців з усім розмахом кацапського садизму, так що для ЗМІ було б досить яскравого матеріалу.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Наскільки я зрозумів, корпоративні психопати – це і є так звані "глобалісти". Річ у тім, що психопати не відчувають солідарність з народом, серед якого вони живуть, адже в них панує відчуття "пригніченої меншості", яку начебто "пригнічує" цей народ (який навіть не здогадується про існування цієї меншості).

З цієї причини психопати – це потенційні зрадники. Ми про це вже знаємо з досліджень про Гопкінса, Бормана, Кіссинджера і Яри. Російська агентура в Україні – це передусім психопати. Шукай психопатів – знайдеш агентів. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Пішло обговорення цієї статті на Ютубі – Юрій Ситник. Пандемія і війна як елементи піар-кампанії?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Відгук Вероніки на телеграм-каналі Захара Мілютіна: «Взагалі я хочу дуже подякувати Вам Захар, що ви знайшли таку чудову статтю ще й українською мовою, оскільки російською вона б звучала як наративи Кремля. Ця стаття нарешті склала до купи пазли в моїй голові. 90% інформації я помічала протягом цієї війни і перед початком, особливо напрягали всесвітні ЗМІ. Було відчутно руку США, лише я не могла ніяк зрозуміти роль РФ таким чином щоб не скотитись до нарративів Кремля, що вони рятують світ від сатаністів. Отримавши власну чітку позицію, я можу тепер дискутувати з прихильниками теорії змов, яка базується на короні, поганих сша та хороших рф».

Захар Мілютін так написав про цю статтю: «Шедевральний американський фільм, весела українська пісня і довга, але оригінальна і цікава гіпотеза щодо місця і перспектив нашої війни в глобальному божевіллі останніх років. Прогноз, до речі, досить оптимістичний».

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Якщо Зе психопат, то на нас чекають великі проблеми.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Він не схожий на психопата. Але якщо буде до останнього захищати Єрмака і Гетманцева, значить він є жертвою психопатичного союзу. Тобто ним керують психопати. 

Володимир Самотий wrote: Якщо Зе психопат, то на нас чекають великі проблеми.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Яке місце психопатів в еволюції людства? Їх кількість зростатиме, чи спадатиме? Вони майбутнє людства, чи вони його минуле?

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Щука в річці щоб карась не дрімав

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Що можна сказати за київських психопатів: навіть до сьогодення так нічого і не зрозуміли?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ганна Гопко повідомила, що 5 березня 2022 р. в Жешові вона була на закритій зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеним, який тоді сказав, що США не будуть долучатися до цієї війни (тобто не будуть допомагати Україні). Джерело на Ютубі – https://youtu.be/7wNR-NhYrxs?t=111.  У Білому домі тоді ще сподівалися на російський бліцкриг. Сценарій було радикально змінено лише в середині квітня, коли вийшли останні терміни бліцкригу (42 дні) і стало зрозуміло, що його вже не буде.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
3
Середнє: 3 (1 голос)

Росіяни діяли згідно з узгодженим з американцями планом, тому почали наступ не тоді, коли це було зручно з погляду погоди, а тоді, коли це було заплановано піар-кампанією. Наступ у кінці лютого був дуже несприятливим, оскільки земля вже розмерзлася й була дуже вогкою, тому танкові колони могли рухатися тільки асфальтованими дорогами, а якщо з'їжджали з них, то одразу ж загрузали у м'якому чорноземі.  

Наступати треба було в січні, але це було зарано для шаблону стратегічної комунікаційної кампанії, згідно з яким початок активної фази має відбутися не раніше, ніж за дев'ять місяців до цільової дати. Так що початок російського вторгнення було визначене не міркуваннями війни, а міркуваннями піар-кампанії. Росіянам вказали дату – і вони виконали.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Інтеліси (археїси) – це природні біороботи. Майбутнє в тому, що люди поставлять їх собі на службу – подібно до того, як поставили собі на службу одомашнених тварин.

Валерій Швець wrote: Яке місце психопатів в еволюції людства? Їх кількість зростатиме, чи спадатиме? Вони майбутнє людства, чи вони його минуле?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ця ситуація існує вже багато тисяч років і на разі вони ставлять людей собі на службу. Порівнювати їх з тваринами не доцільно, бо тварин легко ідентифікувати. Проблема ідентифікації складна і не однозначна. Вони відразу розкрутять пропаганду дискримінації і тоді Люди стануть їх мішенню. Зрештою це вже відбулося.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Варто знайти час й послухати "Путь к войне" від Сергія Любарського. Він давно мешкає у США. Виїхав ще за часів СРСР. Родом з Харкова. Спеціаліст з аналізу даних, має свою фірму в Каліфорнії. Він також згадав, як Байден сказав в січні Путіну, що якщо в Україну буде «невелике вторгнення», то США можуть нічого й не робити. https://www.youtube.com/watch?v=06XniU9kA3o Якщо нема часу слухати все, починайте слухати з 18-ї хвилини (там вже конкретно стосується України). Хоча рекомендую послухати все: автор показує історичні передумови цієї війни.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Ну що, друзі, шоу почалося – у точності з шаблоном СКК "Конгрес-22", тобто рівно за місяць до виборів 8 листопада. Початкове видовище – Кримський міст. Далі буде. "Запасаємось попкорном", як кажуть американці,  або "запасаємось огірками й самогоном", як кажуть російські інтелігенти.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо хто читав Олександра Розова, то руйнування Кримського мосту дуже нагадує постіндустріальні "війни Меганезії", описані в серії його романів. Кого цікавить, можна почати з роману "XIRTAM. Забыть Агренду", наприклад, звідси.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Версії про вибух вантажівки з добривами, атаку з підводного дрона та замінування силами ФСБ не витримали критики. Найімовірніше виглядає удар двома балістичними ракетами середньої дальності. Тобто застосована нова американська зброя. Це дозволило точно синхронізувати удари з проходженням ешелону з паливом.

Ударили 8 жовтня – чітко за графіком СКК "Конгрес-22" (рівно за місяць до виборів, день народження Путіна тут ні до чого).

Принципове значення мало підпалювання цистерн з паливом – це необхідно було для ефектної картинки, щоб привернути увагу якнайширшої авдиторії. Відтепер цілий світ стежить за подіями в Україні. Мені це дещо нагадало теракт у Нью-Йорку 11.09.2001

Застосування нових ракет означає, що відтепер ЗСУ можуть знищити будь-який об'єкт як на окупованій росіянами території, так і на прилеглих територіях Росії. Протягом місяця ми все це побачимо – з красивим вогнем і густим чорним димом. Особливо гарні кадри мають бути з Криму.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Російсько-українська війна була неминучою. Її початок був питанням часу.

Зображення користувача Валерій Швець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Московія - це ракова пухлина людства. Ця кривава війна є благом для України і всього світу. Це шанс України і світу на одужання від диявольського руського миру. Добре, що її почала Московія.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось-ось має початися. Думаю, що ми всі будемо дуже здивовані.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Щось не схоже на радикальний перелом у війні впритул до 8 листопада. Хоча ми і наступаємо, але дуже важко і повільно.
Ця війна сприяє оздоровленню українського суспільства, але дуже повільно. Більшість українців все ще в аморфному стані. Я це відчуваю у спілкуванні з студентами і колегами. Наша мета - знищення Московитської імперії має бути досягнута. Лише це запорука довгого перемир'я для нашого народу.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Неоголошений візит Джейка Саллівана в Київ 4 листопада 2022 року з новим пакетом військової допомоги може означати початок великого наступу на півдні. Візит відбувається чітко в рамках СКК "Байден-22". Цільова група – американський електорат, який ще не визначився. Для того, щоб їх підштовхнути до голосування за демократів, треба показати прямий і дуже наочний зв'язок між демократами на чолі з Байденом і перемогою ЗСУ. Послання максимально чітке: Байден допомагає – Україна перемагає. Голосуйте за демократів, бо демократи ведуть до перемог. 

Що не кажіть, а американські піарщики найкращі. У них можна багато чого навчитися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Попри свій скепсис, я б дуже хотів радикального перелому на фронті на нашу користь у найближчі дні.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Стаття багато прояснює, дякую...

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Інформація від Анатолія Амеліна, в цілому збігається з висновками цієї статті, хоча автор не враховує феномен корпоративних психопатів і занадто раціоналізує політику США: 

https://www.facebook.com/anatoliy.amelin/posts/7000991829931767?ref=embed_post

Anatoliy Amelin Записки параноїка - 37

Чому без Китаю не було б війни в Україні і чим це все обернеться?

Почнемо з того, що війна в Україні розпочалася не у 2022 році і навіть не у 2014 році.

А у 2013 році, у рік першого візиту Сі Дзінь Піна до Росії.

Саме тоді офіційно виник проект "Велике Євразійське Партнерство", який передбачав створення союзу держав потужнішого, ніж усі наявні на сьогоднішній день (!)

Метою ВЄП було створення єдиного економічного простору, що охоплює країни Євразії від Атлантичного до Тихого океану.

Тобто. Країни західної та східної Європи, колишні країни-члени СНД, країни Південно-Східної Азії.

Нагадаю, що на відміну від західних країн, китайці живуть 50-річними стратегіями.

І навіть якщо на момент початку цей проект здавався абсурдним, і на нього не звертали увагу, то сьогодні він набрав великого прогресу.

росія та Китай вже реалізують низку спільних проектів у рамках ВЕП. До них відносяться:

- створення зони вільної торгівлі між Китаєм та Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) http://surl.li/bkzdo

- розвиток транспортних коридорів, що з'єднують Китай та Європу http://surl.li/kofsg

- Співпраця у галузі енергетики, промисловості, технологій та інновацій.

І ці починання вже мають низку реалізованих проектів:

- Будівництво транспортних коридорів та забезпечення дешевої логітики до Європи китайських товарів

- Будівництво нафтопроводів та газопроводів "Сила Сибіру" до Китаю (який сьогодні допомагає росії обходити санкції)

- Участь у розробці космічних технологій та проектів

- Співпраця у військово-промисловому комплексі

http://surl.li/kofsq

За даними Міністерства промисловості та торгівлі російської федерації, в росії налічується понад 100 китайських заводів (!).

Це переважно автомобільні заводи, заводи з виробництва електроніки та комплектуючих

Детальніше про результати співпраці тут: http://surl.li/kofte

Уявіть собі потенційний успіх та вплив такого союзу:

- найбільша територія у світі (!)

- Найбільші запаси критичних матеріалів (!)

- Найбільші промислові виробництва (!)

- Найбільші запаси з корисними копалинами, зокрема енергетичних (уран, нафту, газ)

- Найбільша армія (!)

- Домінування на двох континентах (мінімум на двох, слід згадати про зростаючу роль Китаю в Африці)

Але метою (і активним важливим членом) цього союзу була ще й Німеччина (!), якою він також був вигідним.

Ще в 2006 році Меркель підписала з Китаєм низку стратегічних документів http://surl.li/koftk

У 2006 році на Китайсько-німецькому форумі економічного та технологічного співробітництва двостороння співпраця між Китаєм та Німеччиною в енергетичній сфері переросла у стратегічне партнерство. http://surl.li/koftr

У 2014 році Глава МЗС Китаю на брифінгу прямо говорив про стратегічне партнерство Німеччини та Китаю http://surl.li/koftv

Китай останні 10 років є одним із найбільших ринків для німецької хімічної, автомобільної та машинобудівної галузей.

http://surl.li/koftz

- Німецька BASF у липні 2022 року оголосила про остаточне схвалення плану будівництва величезного заводу на півдні Китаю, який коштуватиме €10 млрд.

– Aldi, німецький дискаунтер, планує відкрити сотні нових магазинів у Китаї.

- Постачальник автозапчастин Hella вдвічі збільшує потужність свого заводу в Шанхаї, а Siemens повідомить про велике розширення підрозділу «цифрових індустрій» у Китаї.

- Volkswagen продає 20% своїх машин у Китаї, а 13% доходів Siemens та 15% доходів BASF припадають на Китай

І це лише верхівка айсбергу.

У 2021 році Китай шостий рік поспіль став найбільшим торговим партнером Німеччини – того року саме йому продали 9,5% усіх товарів, що експортуються.

http://surl.li/kofue

Ангела Меркель за 16 років свого правління 12 разів (!) була у Китаї, часто у супроводі величезних ділових делегацій

У свою чергу, Китай нарощує свої інвестиції до Німеччини.

А тепер уявіть силу союзу КИТАЮ – НІМЕЧЧИНИ та рОСІЇ?

Це ж Джек пот!

Військова, фінансова, технологічна, територіальна міць ставлять хрест на англо-саксонському домінуванні у Світі!

- Потенційний ВВП такого союзу - $33 трлн проти $27 у США

- Населення 2 млрд осіб проти 340 млн у США

- Порівнянні у них лише військові бюджети.

- Але тут важлива не лише сума, а й здатність виробляти масово величезну кількість різного типу озброєння.

А якщо сюди додати доступ до технологій та контроль значної частини критичних матеріалів, то такий союз явно вибивається вперед на світовій шахівниці, говорячи словами Бжезинського.

Тож московський карлік зробив велику дурість, що напав на Україну)

Він у результаті помножив на нуль перспективи цього союзу.

І тут можна лише аплодувати грі американців.

Нижче кілька тез, які пояснюють це:

Як ви вже зрозуміли, поява такого Великого Євразійського партнерства критично підривала б існування США як такої.

- По-перше, це був би удар по долару як по світовій резервній валюті.

- все менше розрахунків та резервів центральних банківзалишалося б у доларі.

- Долар би девальвував, а довіра, що впала до американських казначейських зобов'язань, зруйнувала б фінансову систему США.

- По-друге, роль і вплив, а також присутність на ринках Європи та Євразії загалом у США почала б різко скорочуватися.

А разом із цим впав би і експорт та обсяги виробництва продукції, що призвело б до економічної кризи в США.

- По-третє, Африка та Близький Схід для США були б втрачені назавжди

- У Четвертих, в Америці виявилися б ризики сепаратизації багатих штатів, які відмовилися б «годувати» бідніші. А це вже припинення США як цілісної держави.

Питання поглинання Тайваню Китаєм було б простим юридичним кроком, а водночас і отримання Китаєм технічних переваг перед США напівпровідниками.

Отже, такий крок як успішне функціюнування ВЄП створювало критичну загроз існуваню США!

...

У 2014 році, коли росія розпочала анексію Криму, ми могли б цього недопустити.

Поспілкуйтеся з військовими, вони пояснять.

Україна мала ресурси та можливості відстояти Крим.

Але виконувач обов'язків Президента України Турчинов заблокував цей сценарій. Пам'ятаєте? http://surl.li/kofwb

Як писали тоді ЗМІ, таке рішення було обґрунтоване «жорсткими рекомендаціями" США (погугліть)

Для США це була вдала наживка (Крим), за якою світова спільнота, у тому числі Німеччина, була зобов'язана запровадити проти Росії санкції і почати віддалятися від неї http://surl.li/kofwe

Пам'ятаєте, як боляче було Німеччині, яка намагалася поставити турбіни Сіменс у Крим? http://surl.li/kofyw

Але запровадження санкцій у 2014 році не критично вплинуло на росію.

Вона продовжувала переозброєння своєї армії, яке мало закінчитися в 2020 році. http://surl.li/kofyy

Тобто. з 2021 року російська армія повинна була вважатися повністю переозброєною і такою, що відповідає духу часу і готова до військових конфліктів.

За деякими сценаріями, росія ще в 2020-2021 році мала провести «маленьку переможну війну» в Європі, захопивши за 24 години 1 або кілька країн Балтії, що паралізувало б, на їхню думку, НАТО.

5-ту статтю статуту, як вони вважали, НАТО не зможе застосувати протягом перших тижнів-двох із-за бюрократії, а після цього вже немає жодного сенсу.

Все було б представлено за кримсько-донецьким сценарієм:

- російськомовні активісти, які просять росію вести війська,

- референдум,

- створення європейських народних республік.

- глубока стурбованість західних лідерів

Далі за сценарієм – повний розвал НАТО та світової системи колективної безпеки.

А ще далі – ланцюжок «переможних воєн» у Європі та Азії та завершення створення «Великого Євразійського Партнерства»...

Але тут була одна проблема.

Китай до великої війни буде готовий тільки до 2027 року, саме цей термін ними позначений для повного переозброєння своєї армії.

Загалом свої плани в Європі росія не реалізувала і в неї на прицілі було кілька країн, які раніше входять до СРСР, який так мріяв забрати карлик.

Найцікавіші з них – Україна та Казахстан.

Але у Казахстану Китай уже став найбільшим торговим партнером, на частку якого припадало 25%.

Тому після отримання повного контролю над Білоруссю фокусом недоімперії стала Україна.

За різними оцінками, з 2014 по 2022 рік Росія витратила на розвиток своєї агентурної мережі в Україні понад $5 млрд. http://surl.li/kogck

Ну як витратила? Освоїла))

Карлик розраховував на швидку успішну військову компанію в Україні.

Він мав свої телеканали, контрольовані кумом, масу агентів у СБУ, Міноборони та інших відомствах, титушки на зарплаті.

І він готувався до «прогулянки» червоною доріжкою.Це підтверджує амуніція частини підготовленого контингенту.

Американці детально відстежували цей трек і на відміну від путіна мали інший план.

Саме собою вторгнення в Україну (у будь-якому сценарії) вже відкривало нові можливості для США.

- По-перше, це потужний мобілізуючий фактор для НАТО

- По-друге, це хороша можливість сильніше задушити Росію в економічних санкціях

- По-третє, окупація України витягла б у росії додаткові ресурси, довгостроково послаблюючи її.

- У четвертих – це перезавантаження американського ринку виробництва озброєнь із багатомільярдними контрактами.

Захід не був зацікавлений в окупації України росією.

США були і залишаються зацікавленими в утилізації військового потенціалу росії в Україні та силами українців та зниженні майбутнього військового потенціалу союзу росії та Китаю.

Для чого їм це?

Ви ж пам'ятаєте про 2027?

Рік завершення переозброєння Китаю?

Саме цей рік військові аналітики називають роком потенційного початку великої війни між США та Китаєм, яка швидко перетвориться на 3-ту світову війну!

А росія – природний союзник Китаю у цій великій війні.

Країна з потужним військово-промисловим комплексом, актуальними військовими технологіями та великим населенням, яке можна мобілізувати проти «злого поганого заходу»

Так ось.

Віра в ефективну роботу агентурної мережі за витрачені $5 млрд, віра в зруйновану українську армію (зусиллями російської агентури), віра у відсутність супротиву, віра в підтримку проросійськи налаштованих українців, віра в те, що український президент злякається - зробили своє дело.

Підсилили позитивні очікування карлика… лютневі заяви Пентагону про те, що Україна за їх розрахунками не протримається більше 72 годин… http://surl.li/kogdp

Ось тут потрібно включити логіку та знання.

- Росія підготувала 200 тисячний контингент, яким хотіла захопити Київ, місто, з населенням 3 млн осіб.

- Столицю країни в якій понад 400 тис осіб мали бойовий досвід

- Де силові відомства з армією чисельністю перевищують 700 тис осіб,

- Країну в якій лише легальної зброї на руках близько 1 млн одиниць і вдвічі більше за незареєстровану…

Детальніше тут http://surl.li/kogdy

Для порівняння, маленький Грозний з населенням 400 тис осіб, російська армія не могла взяти протягом 2-х місяців

Звідки з'явилася впевненість у взятті Києва з 72 години?)

За 3 тижні до вторгнення путін отримав благословення у Сі Дзінь Піня, відвідавши Пекінську олімпіаду, де вони разом розкритикували гегемонію США.

До чого б це?) http://surl.li/kogee

Але... карлик зі своїм наступом облажався.

Він проковтнув наживку «ілюзії легкої перемоги» і російська армія зазнала найважчих втрат у своїй історії.

Маленька Україна утилізувала більшу частину російського військового потенціалу.

2-а армія світу вже 1,5 року відступає від 21-ї армії світу.

За кількістю санкцій росія випередила всі країни світу разом узяті, їх уже понад 14 тис. (!)

росія стала ізгоєм і та ж Німеччина вже постачає Україні танки та озброєння… хоча, давайте будемо чесними, вони це роблять вкрай неохоче.

Згадайте швидкість прийняття рішення щодо Леопардів.

А що Китай?

Готуючись до майбутньої війни за Тайвань, вони практично втратили союзника в особі росії.

США ж здобули безцінний досвід вивчаючи в Україні сучасні тактичні рішення

Західним світ активізував перенесення виробництва мікропроцесорів з Азії до Європи та Америки.

Товарообіг із Китаєм скорочується другий рік поспіль і Китай на порозі серйозної економічної кризи, завершивши епоху 40-річного зростання.

http://surl.li/kogtj

А чому?

Тому що вирішили зруйнувати гегемонію «глобального поліцейського» США та побудувати свій Новий СВІТ…

Що далі?

Найцікавіше, що саме Україна та українці змінили хід світової історії.

Жодні прогнози про 72 години не виправдалися і в цьому велика роль саме українського народу, який показав унікальні здібності мобілізуватися перед загальною загрозою.

Україна сьогодні одержує безпрецедентні обсяги допомоги від західних країн.

Кількість візитів до Києва перших осіб Світу за останні 1,5 перевищує всю попередню 30-річну норію України.

Англосакси вже ухвалили рішення про перемогу України та реалізація цього плану - питання часу, ресурсів та дій української влади. Існує маса ознак, що вказують на це.

Україна міцно закріпилася на карті інтересів Американців та Британців, і вони від свого інтересу не відмовляться, що підтверджує історія.

Україна завтра – не просто буферна зона між росією та Європою.

Україна – "перспективний стартап", який має унікальний набір корисних копалин, родючу землю, добре навчений народ та дуже низьку базу для старту. Яка забезпечить колосальні заробітки інвесторам, які інвестують до України після завершення війни.

По суті, на Україну чекає досвід Південної Кореї, яка під парасолькою США з бідної аграрної країни перетворилася на процвітаючу технологічну державу. Пройшовши масу корупційних скандалів і вийшовши з 3-го світу до першого.

росія назавжди стане ізгоєм і на неї чекає розпад на кілька територій.

Частина територій контролюватиметься із Києва.

Китай, зважаючи на все, на найближчі десятиліття відмовиться від ідеї військового захоплення Тайваню і переживе важку кризу зі зміною влади.

США збережуть свою роль "глобального поліцейського"

А Британці стануть одним із найбільших інвесторів в українську економіку і намагатимуться повернути колишній вплив у Європі.

От якось так.

Ви ж знаєте, що «Найтемніший час доби - перед світанком»?;)

Все, що робиться з власної волі, – добро!