Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада ухвалила закон про "інвестиційних нянь"

Світ:

Розмір інвестицій має бути в еквіваленті не менше 20 мільйонів євро. Також інвестор має створити не менше 80 нових робочих місць. Такі інвестори отримують прямий договір з Урядом та пакет стимулів.

17 грудня у другому читанні Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями». 

Про це повідомило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства у Фейсбук.

«Це дійсно позитивний сигнал для іноземних та українських інвесторів. Новий механізм підтримки інвесторів сприятиме залученню інвестицій в галузі з великою доданою вартістю, створенню високооплачуваних робочих місць, інтеграції до глобальних ланцюгів постачання та зростанню конкурентоспроможності економіки України на міжнародному ринку», – прокоментував ухвалення законопроєкту міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Законом передбачено підтримку як українських, так і іноземних інвесторів, що реалізують проєкти з обсягом інвестицій від 20 млн євро, у сферах переробної промисловості (крім діяльності з виробництва та обігу тютюнових виробів, спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв), добування з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин (крім кам’яного та бурого вугілля, сирої нафти та природного газу), транспорту, поводження з відходами, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності, логістики, освіти, наукової та науково-технічної діяльності, мистецтва, культури, туризму, охорони здоров'я, спорту, курортно-рекреаційній сфері.

Також інвестор має створити не менше 80 нових робочих місць із середньою заробітною платою працівників, розмір якої не менш як на 15% перевищує розмір заробітної плати за відповідним видом діяльності у регіоні, де планується до реалізації проєкт.

Такі інвестори отримують прямий договір з Урядом та пакет стимулів. Так, державна підтримка може надаватися інвестору у формі податкових та митних пільг або забезпечення об’єктами суміжної інфраструктури необхідних для реалізації інвестиційного проєкту. Важливо зазначити, що загальний обсяг державної підтримки не повинен перевищувати 30% від планового обсягу інвестицій за проєктом.

Нагадаємо, що разом з інвестиційною нянею Зеленський обіцяв амністію капіталів, законопроєкт про народовладдя та запуск іпотеки під 10% річних.

Наші інтереси: 

Розуміти, що закон не є гарантією інвестицій в Україну. Потрібно не закони писати, а реальний сектор економіки будувати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи