Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні за використання забороненої символіки можна сісти на 5 років

Використання та поширення комуністичної та нацистської символіки в Україні заборонено законом та тягне за собою адміністративну і кримінальну відповідальність.

Про це повідомляє інтернет-видання «Волинь-нова» на сторінці https://www.volyn.com.ua/categories/criminal з посиланням на Національну поліцію України.

ЗАборонена смволікав Україні

Зокрема, у повідомленні також зазначається, що  згідно зі статтею 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, виготовлення і пропаганда георгіївської стрічки тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

Окремо наголошується про кримінальну відповідальність за пропаганду націонал-соціалістичного (нацистського) та комуністичного тоталітарних режимів, яка карається позбавленням волі терміном до п’яти років.

Нещодавно, Службою безпеки України на Львівщині було викрито чоловіка, який поширював заборонену комуністичну символіку. Напередодні Дня пам’яті та примирення чоловік вирішив продати прапор, що символізував комуністичний тоталітарний режим із зображенням одного з організаторів тодішнього «червоного терору». За такі протиправні дії, наразі чоловіку збираються оголосити підозру за статтею «виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».

Нагадаємо, відповідний закон про заборону використання відповідної символіки було прийнято в Україні у 2015 році.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи