Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні хочуть святкувати День Програміста. Нарешті по серйозному і з розмахом

Світ:

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про офіційне встановлення в Україні «Дня програміста».

Автор постанови, депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Віктор Кривенко пропонує відзначати свято, як це неформально вже давно прийнято в програмістському середовищі, на 256-й день року: 13 вересня та 12 вересня у високосний рік.

Депутат вирішив підійти до процесу святкування свята представників цифрової індустрії з притаманними для аналогового світу атрибутами.

Наприклад, автор постанови пропонує Кабінету Міністрів створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні Дня програміста. Уряд також повинен вирішити питання щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення свята, та розробити план щорічного його відзначення.

Верховній Раді пропонується рекомендувати місцевим державним адміністраціям та органам місцевого самоврядування провести у 2018 році заходи щодо відзначення Дня програміста.

Ну і звісно, як же ж без висвітлення всього цього свята? Тому Державному комітету телебачення і радіомовлення рекомендується забезпечити висвітлення в засобах масової інформації встановлення та проведення Дня програміста.

Джерело

Наші інтереси: 

Важливий крок для держави, що славиться видатними досягненнями в ІТ-індустрії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи