Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українці «в тренді» і рухаються в правильному напрямку

Спецтема:

11-й Українсько-балтійський бухгалтерський конгрес проходив в Латвійській Юрмалі з 23 по 27 червня 2017 року. 

На фото: Петро Олар, Київський прес-клуб; Антанас Віпартас, STEKAS, Литва; Анна Олар, Київський прес-клуб; Світлана Позова, Світлана Позова, віце-президент ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»; Ирина Хрущ, директор по организации и проведению деловых

На фото: Петро Олар, Київський прес-клуб; Антанас Віпартас, STEKAS, Литва; Анна Олар, Київський прес-клуб; Світлана Позова, ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»; Ирина Хрущ, Ltd.UtekaBusinessEvents, Кестутіс Віпартас, STEKAS, Литва

З ідеєю організації Конгресу виступила Громадська організація «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», а успішно її реалізувала українська івент-агенція «Ютеко Бізнес Інвест», яка спеціалізується на проведенні масштабних ділових і освітніх заходів для працівників фінансової сфери. У роботі Конгресу брали участь головні бухгалтери, аудитори та фінансові директори підприємств України, а також керівники провідних аудиторських компаній з Латвії, Литви, Чехії та представники посольства України в Латвійській республіці.

Учасники Конгресу нам заявили: «Ми пишаємося тим, що причетні до такого потужного руху бухгалтерської спільноти в Україні». Деякі учасники поділилися з нами своїми яскравими враженнями в день завершення Конгресу:

 

Аполлон Позов, президент громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

 Питаннями інтеграції в Європу наша організація займається вже давно. Ми проводимо конгреси в різних країнах, беремо участь в європейських та міжнародних конгресах бухгалтерів. У цьому році вирішили провести в Латвії, в Юрмалі. Латвія близька нам і вони першими з пострадянських країн увійшли до складу Євросоюзу. Ми б хотіли поділитися спільним досвідом, познайомитися з європейськими тенденціями і в дружній обстановці поговорити з представниками Чехії, Латвії, Естонії про те, як краще і без великих проблем України інтегруватися в Європейський Союз.

Свої традиції, свої цінності є і в українських бухгалтерів. В Україні є багато цінного, того, про що світ ще не знає. До завдань нашої організації входить і поширення знань про Україну. Ми пишаємося тим, що живемо у такій гарній країні і хочемо, щоб весь світ знав про наші цінності.

Наша громадська організація робить більше, ніж держава в цьому напрямку.

Цього разу ми знайомилися з нововведеннями в області управлінського і бухгалтерського обліку, розповіли і про свої. З латвійською стороною уклали договір про співпрацю професійних і громадських організацій. У наступному році подібна зустріч буде вже в Україні.

 

Андрущенко Наталія, фінансовий директор МПП «Ерідон»

 Участь в цьому Конгресі нашої компанії  це, звичайно, закономірність. Я є учасником всіх конгресів: з першого і по сьогоднішній день. Наша організація бере участь у кожному конгресі.

Участь у конгресах для нашої компанії  це можливість звірити свій напрямок розвитку, можливість поспілкуватися з професіоналами та спікерами конгресу, напрацювати щось нове, щоб потім впровадити в свою діяльність. На цьому Конгресі в Юрмалі ми усвідомили, що ми «в тренді» і рухаємося в правильному напрямку.

Є тенденції в розвитку бухгалтерської справи, в розвитку професії, на які нам необхідно звернути увагу і прийняти в свою роботу. Безумовно, необхідно приділити увагу трансфертному ціноутворенню  деякі моменти ми тут почерпнули, а також тенденціям щодо розкриття інформації у фінансовій звітності. Ми почнемо над цим працювати, як тільки повернемося додому.

Буду відверта  робота бухгалтера дуже копітка, але цінна. Іноді бувають моменти, що опускаються руки, але це  короткі моменти. У такі періоди необхідно направляти свої зусилля на розвиток і завжди йти вперед.

Я вважаю, що бухгалтер і керівник – це дві особи, які роблять дуже велику справу: розвиток підприємства, компанії і України в цілому.

 

Маргарита Альбіна, директор ТОВ «Деметра-Агро»

 Я приїхала не в перший раз. Даними заходами цікавлюся вже давно. Мені дуже подобається система роботи Конгресу, формат, в якому подається інформація, рівень професіоналів  і з боку лекторів, і з боку гостей, запрошених на цей Конгрес. Лектор починає, а всі учасники своїми питаннями, своїм досвідом підтримують тему, яка обговорюється. Я, як практик, дуже багато винесла для роботи своєї компанії.

Далі, в Україні, ми передаємо отриманий досвід своїм клієнтам, своїм контрагентам, продовжуємо спілкування в професійних колах.

Невеликі країни Балтії багато в чому пішли вперед від України у впровадженні європейського законодавства, європейських правил життя, побудові бізнесу і економіки. Нам цікаво дізнатися, як не наступити на їх старі граблі.

 

Ольга Целуйко, шеф-редактор видань «Баланс» і «Бібліотека балансу», провідний лектор ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»

– Ми багато почули нового і обов'язково напишемо про питання, які тут розглядалися, про рішення, до яких прийшли і постараємося зробити так, щоб в наступні рази до нас приєдналася ще більша кількість бухгалтерів, які б побачили цінність цього заходу. Від діяльності бухгалтерів залежить успішність підприємства і, як наслідок, успішність всієї країни.

Цього разу ми говорили про перспективи законодавства в банківській системі, системі фінансового моніторингу та інших поточних питаннях, які стосуються бухгалтерів. Звичайно ж, всіх цікавить блокування податкових накладних, я очікую, що з цим не буде великих проблем, не потрібно піддаватися паніці. Крім того, всіх цікавлять публічні закупівлі. Це відмінна можливість для підприємства заробити, продавши свою продукцію державі. 

 

Юрій Кузьмінський, завідувач кафедрою бухгалтерського обліку КНЕУ, доктор економічних наук

 У нас, науковців, є завжди надії: об'єднання спільноти викладачів, вчених, практиків і законодавців, щоб зробити найкраще для України. Наука вивчає проблеми практики, дає свої пропозиції і готує студентів для майбутнього, щоб вони втілювали все найкраще, ставали професіоналами.

За останні 500 років в бухгалтерії принципово нічого не змінюється, але всі приходять до єдиних правил і стандартів, щоб розуміти один одного. Багатьом бухгалтерам України я бажаю в майбутньому приєднатися до нашого Конгресу в будь-якій країні або місті світу.

 

 

Світлана Позова, віце-президент громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб», ідейний натхненник та засновник «UtekaBusinessEvents» 

 Зараз ми провели вже 11-й бухгалтерський конгрес. Деякий час ми проводили їх в нашій Україні, але вже кілька років виїжджаємо в різні країни. Легко це чи ні  не знаю: кожен захід вимагає контролю, є багато організаційних питань, але нам подобається цим займатися, тому що ми бачимо, як змінюються наші учасники протягом цих 11 років. Вони відчувають себе справжньою рушійною силою, яка може змінювати не тільки ставлення до професії, а й піднімає престиж самої професії.

Адже бухгалтера стикаються з наслідками того, що приймається на законодавчому рівні. Наш майданчик дає можливість висловити свою думку і вплинути на зміни в законодавстві, а також на всю галузь. Ми пишаємося тим, що причетні до такого потужного руху бухгалтерської спільноти в Україні.

У світі дуже важлива співпраця. Наші перші конгреси починалися з того, що ми запрошували на одну площадку законодавців і практиків, тому що тільки в спільному діалозі можна знайти вихід з тих проблем, з якими стикаються наші бухгалтери. Таке співробітництво є взаємовигідним: законодавці потребують думки «з полів», а бухгалтерам-практикам важливий зворотний зв'язок від законодавців: чому створені саме такі закони.

Україна поступово переходить на міжнародні стандарти обліку, і цей рух направлено на євроінтеграцію.

Сьогодні до Юрмали приїхали бухгалтера і фінансові директори великих підприємств України, які вже працюють з Європою, мають свої підрозділи. Нам дуже важливо допомогти українським компаніям будувати свою роботу в Європі, користуючись досвідом Латвії, Чехії, Литви.

Підготувала Анна Олар, журналіст Київського прес-клубу, акредитований в Литовській Республіці (Юрмала-Клайпеда)   

Наші інтереси: 

Успішний бухгалтер - процвітаюча Україна

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи