Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Twitter заборонив численні акаунти Antifa після їхніх погроз і спроб спалити дилерські центри Tesla

Категорія:

Спецтема:

Твіттер Ілона Маска призупинив роботу облікових записів, що належать до крайніх лівацьких груп Антифа після багатьох років їхнього підбурювання до насильства, кульмінацією якого стали погрози підпалу об’єктів Tesla.

Журналіст Енді Нго написав у Twitter подробиці, зазначивши, що хоча деякі облікові записи призупинено, інші залишаються активними.

На це звернув увагу Сергій Чаплигін і дав декілька посилань про те, як у США продовжуються культурні війни, а протистояння Маска з ліберальними елітами виходить на новий рівень.

Маск пообіцяв найближчим часом оприлюднити документи про те, як ухвалювалися рішення щодо цензури у Твіттері, а саме про зв'язки адміністрації Твіттера та керівництва Демократичної партії, пише він у своєму дописі, посилаючись на Fox Business.

Він також звернув увагу на те, що до останнього моменту їх (тобто Антифа) ніхто не чіпав – навіть коли вони закликали до погромів під час заворушень 2020 року.
До тиску на Твіттер також підключилися неоліберальні некомерційні організації, спонсоровані Джорджем Соросом та Гілларі Клінтон, – Media Matters for America, Accountable Tech, UltraViolet, Center for Countering Digital Hate, які активно тиснуть на рекламодавців, щоб ті припиняли вести бізнес із Твіттером.

На днях Маск повідомив про те, що Apple пригрозила видалити додаток Твіттера з AppStore – без жодного пояснення причини. Блокування програми Твіттера поставить Apple в епіцентр політичних баталій та потягне за собою звинувачення корпорації у порушенні конституційного права американців на свободу слова.

Республіканська більшість в Конгресі також може запустити антимонопольне розслідування щодо Apple, адже корпорація в минулому вже займалася цензурними практиками – наприклад, вилучила додаток прихильників Трампа Parler.

Тим більше сьогодні Apple звинувачують в допомозі китайській комуністичній владі боротися з протестувальниками. Як виявилося, в корпорації прорахували, що через перебої з виробництвом завдяки акціям протесту в Китаї можуть не дорахуватися значного прибутку. Тому Apple, спеціально для Китаю, випустила програмне оновлення, яке обмежує роботу сервісу AirDrop, що дозволяло ділитися файлами через Bluetooth між пристроями Apple.

Цей сервіс активно використовували у 2019 році мітингувальники в Гонконзі, що дозволяло їм спілкуватися один з одним навіть при відключеному інтернеті.

Недарма губернатор Флориди Рон ДеСантіс публічно назвав Apple як таку, що працює на користь компартії Китаю. Він пропонує будь-яку корпорацію, що тісно пов'язана з Китаєм, розглядати як провідника антиамериканської політики та піддавати жорсткому пресингу. Одним з його кроків була заборона роботи всіх інститутів Конфуція у Флориді, які звинувачуються в китайській комуністичній пропаганді та організації агентурної мережі.

Перемога республіканця ДеСантіса на президентських виборах 2024 року може стати кошмаром для багатьох корпорацій, близьких до Демократичної партії.

Він вже на посаді губернатора почав з ними воювати, позбавивши Disney податкових пільг за ЛГБТ-пропаганду у Флориді.

Він також обмежив використання "зеленої" ESG-ідеології у фінансовій сфері, яка виступає проти розвитку традиційної енергетики через скорочення інвестицій в нафту, газ та вугілля.

Симптоматичним є те, що губернатор Флориди, який раніше висловлювався здебільшого на внутрішні теми свого штату, після заяви Ілона Маска про те, що він підтримає ДеСантіса у боротьбі за президентську посаду в 2024 році, привселюдно заступився за підприємця у його конфлікті з Apple та у своїх виступах вийшов на проблеми федерального рівня.

Наші інтереси: 

Аналіз політичних баталій у США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи