Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Турки знову вводять обов'язковий ПЛР тест для українських туристів

Світ:

Вже з 4 червня українські туристи, які летять до Туреччини на відпочинок, екскурсії або шопінг мусять здавати ПЛР-тест і в разі негативного результату надавати довідку англійською мовою у паперовому або електронному вигляді. З моменту здачі аналізу до моменту перетину кордону Туреччини має пройти не більше 72 годин. Тільки дітям до 6 років не потрібно робити тест.

Про те, що Туреччина з 1 червня повернула вимогу щодо проходження ПЛР-тестів для українців стало відомо тільки 1 червня зранку. Повідомлення опублікували вночі з 31 травня на 1 червня, буквально за кілька годин до вступу в силу нових правил.

Пасажирам з України 1-3 червня дозволили вилетіти до Туреччини без здачі тестів, однак уже з 4 червня почнуть вимагати довідку про здачу ПЛР тесту. Це означає додаткові витрати грошей і часу. Найдешевший варіант у Києві на 1 червня – 750 гривень з людини. Результат – через 8-10 годин. 

Дивує, що турки так несподівано відмовилися від практики пускати до себе в країну туристів з України без ПЛР тестів. Витримали аж 16 днів. Ми раніше радісно писали, що Туреччина скасовує обов'язкові ПЛР-тести для українців з 15 травня.

Варто зазначити, що для в'їзду в Туреччину також потрібно заповнити спеціальну анкету від Турецького міністерства здоров'я, в результаті отримати QR код і мати його при собі у роздрукованому або електронному вигляді. 

Наші інтереси: 

Розуміти, що ми стали заручниками абсурдної ситуації, яка склалася від початку ковідобєсія. Розуміти, що вже не можна нічого планувати, життя, як раніше не буде.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи