Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп призначив послом США в Україні відставного генерала Дейтона

Категорія:

Спецтема:

Генерал-лейтенант Кіт Дейтон зараз служить старшим радником по обороні для України і директором Європейського центру з питань безпеки ім. Джорджа Маршала у Німеччині. Раніше служив військовим аташе у посольстві США в Росії, володіє російською та німецькою мовами.

20050201.jpg

Кіт Дейтон. Фото: the United States Department of Defense

Президент Дональд Трамп запропонував кандидатуру Дейтона на вакантну посаду посла США в Україні, повідомляє агентство Reuters.

У листопаді 2018 року Дейтон був представлений колишнім послом США Марі Йованович як стратегічний радник Міністерства оборони України.

“Я обізнаний з культурою вашої країни та викликами, що стоять перед нею на шляху до впровадження принципів та стандартів Альянсу. Я допомагатиму вам у цьому. Буду дуже відданий справі та прагну знайти саме українське рішення для впровадження цих норм. Я буду тут, щоби зрозуміти та почути, що потрібно вам, шляхом проведення постійних зустрічей, консультацій, налагодження діалогу та після аналізу ситуації”, – зазначив тоді Кіт Дейтон на зустрічі з главою МОУ Степаном Полтораком.

У січні 2019 року Кіт Дейтон брав участь у зустрічі групи іноземних стратегічних радників високого рівня з питань оборонної реформи при Комітеті реформ Міністерства оборони України та Збройних сил України із секретарем РНБОУ Олександром Турчиновим.

“Ми бачимо всі ті зусилля, які ви докладаєте до реформування, і підтримуємо комплексний міжвідомчий загальний підхід до цього важливого питання. Ми тут, щоб забезпечити Україні найкращі шанси для майбутнього вступу в НАТО”, – сказав тоді генерал-лейтенант Кіт Дейтон.

Наші інтереси: 

США побачили, ЩО робить Зеленський з Україною, і вирішили прислати в Україну справжнього генерала для наведення ладу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи