Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 5

Технологія вироблення корисних звичок і чеснот – покрокова інструкція (+аудіо)

Категорія:

Сила цього підходу в його поступовості. Він нагадує застосування скарбнички, в яку щодня кидаємо копійки, а за кілька років отримуємо скарб.

200211batkoidity.jpg

Виробляємо корисне, позбуваємось шкідливого
Виробляємо корисне, позбуваємось шкідливого

Аудіоверсія: Технологія вироблення корисних звичок і чеснот

Ми вже знаємо про п’ять етапів вироблення чеснот,  маємо програму «П’ять вигод» з системою кваліметричної оцінки успішності саморозвитку, і навіть знайомі з нумерологією вироблення чеснот.  

Настав час опуститися на мікрорівень і дізнатися про надзвичайно просту технологію вироблення корисних звичок.

Звичка і чеснота

Для початку пригадаємо, що чесноти – це соціально значимі корисні звички, тобто звички з потенціалом стати частиною народної культури. Культура – це те, що плекається (культивується), оскільки корисність перевірена багаторічним колективним досвідом.

Вироблення корисних звичок – це наче прокладання стежок і доріг. Якщо нема звички, то кожен раз людині доводиться долати опір середовища, рухатися диким лісом або пробиватися через снігові замети.

Звичка – це стежка, рухатися якою незмірно легше.

Чеснота – це автострада, вироблена колективними зусиллями цілого народу.  

Органічний підхід

Не секрет, що спроба виробити нову корисну звичку нерідко завершується поразкою. Як співають північні брати по розуму, «і в боротьбі з зеленим змієм перемагає змій».

Причина поразки захована у лівацькому прагненні отримати все і негайно. Це не працює, оскільки ми живемо у світі, де все виростає поступово. Будь-яка система опирається неприродно швидким змінам.

У нашому світі працює природовідповідний, органічний підхід. Йому властиві поступовість, наполегливість, систематичність. На цьому основана права ідеологія. Тому запропоновану нижче технологію можна розглядати як практичний прояв націоналізму.

Концентрація на головному

Звісно, можна одразу виробляти кілька корисних звичок. Проте для гарантованого досягнення успіху потрібно зосередитись на головній, яку вважаєте для себе найбільш бажаною. Після вироблення цієї однієї звички, переходимо до наступної – і так далі. Розгляньмо, як працює технологія на прикладі вироблення звички вчасного засинання. Це базова звичка, необхідна для оздоровлення і омолодження.

З чого варто розпочати

Річ у тім, що людський організм має режим самовідновлення, який вмикається з початком ночі. Після 22 години організм виділяє «гормони відновлення і омолодження», але вони спрацьовують тільки тоді, коли людина спить. Якщо ж у цей час перебувати у стані активності, то ці безцінні гормони просто марнуються, а організм не отримує відновлення.

Тому готуватися до сну треба принаймні з 21-ї години. Якщо заснути до 22 години, то можна нормально виспатися за 5 годин, а зекономлений ранковий час присвятити улюбленим справам. Отже, виробляємо звичку засинання у проміжку між 21 і 22 годинами.  

Покрокова інструкція

1. Збираємо інформацію про сон і переконуємося в тому, що засинати треба до 22 години. Відтак діємо свідомо і отримуємо достатню мотивацію для вироблення звички.

2. Зранку, як тільки пробудилися, формуємо внутрішній намір: після 21 години розпочати підготовку до сну, щоб до 22 вже заснути. Зазвичай засинання займає 15 хвилин. Для прискорення засинання, уже перебуваючи в ліжку з заплющеними очима, корисно подумки читати Кармічні форми Живого Слова.

3. Увечері виконуємо ранковий намір – вчасно лягаємо спати.

4. Наступного ранку, одразу ж після пробудження, аналізуємо вчорашній день. Якщо вчасно лягли спати – радіємо, якщо ні – розмірковуємо про причину відхилення від запланованої мети. Повторюємо намір вчасно лягти спати цього дня.

5. Записуємо у щоденник відмітку про вчорашнє засинання: якщо виконали свій намір і заснули вчасно, то ставимо «плюс», якщо не виконали, то «мінус».

6. Увечері знову виконуємо свій ранковий намір, зранку аналізуємо і так далі.

7. Після закінчення першого тижня підраховуємо кількість «плюсів» і записуємо їх у щоденник.

8. Підбиваємо результати другого тижня і порівнюємо його з попереднім. Якщо «плюсів» стало більше – радіємо, якщо менше – виясняємо причину погіршення результатів. Так робимо протягом місяця.

9. Після закінчення першого місяця підраховуємо загальну кількість «плюсів» і записуємо їх у щоденник.

10. Протягом наступних місяців постійно порівнюємо результати поточного місяця з попереднім місяцем. Якщо «плюсів» стало більше – радіємо, якщо менше – виясняємо причину погіршення результатів. Так робимо протягом року.

11. Після закінчення року підраховуємо загальну кількість «плюсів» і записуємо їх у щоденник. Порівнюємо з попереднім роком. Якщо «плюсів» стало більше – радіємо, якщо менше –  виявляємо причину погіршення результатів.

12. Якщо протягом року отримали результат, близький до максимального (наприклад 350), значить маємо сформовану корисну звичку. Ця звичка корисна для всього народу, вона має стати набутком народної культури. Тому це вже не просто корисна звичка, а ЧЕСНОТА.  

Ігрова змагальність

Ефективність запропонованої технології основана на ігровій змагальності – хто кращий.

– А хто тут змагається?

Змагаємось ми з самим собою.

– Але ж для змагання має бути хоча б двоє гравців!

Людина, яка стала на шлях вдосконалення, постійно змінюється – щотижня, щомісяця, щороку. І щоразу наша нова особистість відрізняється від старої. Відтак описана технологія пропонує постійну змагальність себе нового з собою старим.

Сила цього підходу в його поступовості. Він не потребує значних зусиль, адже енергію, необхідну для вироблення звички, ми розтягуємо на місяці і роки. Це нагадує застосування скарбнички, в яку щодня кидаємо копійки, а за десяток років отримуємо скарб.

Чесноти – це найбільший скарб людини

Шлях людини до Царства божого вимощений не добрими справами, а чеснотами – корисними звичками, які стали елементами народної культури.

– Чому так важливо перетворювати корисні звички на чесноти?

Тому що наші корисні звички зникають разом з нашою смертю. Натомість чесноти – це те, що до нас повертається у новому втіленні завдяки народній культурі, яку ми сформували і в якій відродилися.  

Народна культура – це наш надійний банк, а чеснота – це наш депозит. Він повертається до свого власника стільки часу, скільки існує банк. Протягом реінкарнації-палінгенезії – у кожному новому втіленні – він повертається з великими відсотками, тому що плеканням чеснот – їх вдосконаленням і примноженням – займається цілий народ протягом сотень і тисяч років.  

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Ось як виростають чесноти: 

Наші інтереси: 

Освячуйся! Озброюйся! Плодися! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Технологія передбачає кількісну оцінку вироблення звички, тому це прояв кваліметричного підходу в його найпростішому варіанті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Технологія передбачає кількісну оцінку вироблення звички, тому це прояв кваліметричного підходу в його найпростішому варіанті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Ведь.
0
Ще не підтримано

Цікаво і корисно. Але головна мотивація все ж таки. Нагадує духовні практики И.Лойоли.

Гарно, дуже гарно.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Лойола просто використав відомі йому аріянські практики, деформував і поставив на службу іудохристиянству.

Erit sicut cadaver ( лат. «точно труп») — вираз повної покори. Це гасло ордену єзуїтів.

Незадовго до своєї кончини Лойола продиктував останні настанови, в яких повторив свою думку: «Я повинен довірити себе в руки Господа і того, хто керує мною від Його імені, подібно трупу, який не має розуму і волі».

Згодом цю ж формулу як зразок для наслідування взяв для себе засновник Ордена ілюмінатів Вейсгаупт.

Це з Вікіпедії.

Іван Ведь каже:
Цікаво і корисно. Але головна мотивація все ж таки. Нагадує духовні практики И.Лойоли.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Все здійсниме, бо - природоподібне, практичне, ніяких "лівацьких абстракцій" ☺ !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Просто, як Божий день! ))

П.С. Друже Ігоре, тут вклади, будь ласка, "брати" у лапки. Ну, які вони нам брати! ;-)

Ігор Каганець каже:
"північні брати по розуму"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Брати по розуму, типу дельфіни або "прибульці" з інших світів.

Арсен Дубовик каже:
Просто, як Божий день! ))
П.С. Друже Ігоре, тут вклади, будь ласка, "брати" у лапки. Ну, які вони нам брати! ;-)
Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body">"північні брати по розуму"</blockquote>

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ого. Я думав, Ти мав на увазі "братів" з Мордору (здається там північ).
Хіба "прибульці" про зеленого змія вже співають?! ))) Дельфіни точно так не співають.

Ігор Каганець каже:
Як співають північні брати по розуму, «і в боротьбі з зеленим змієм перемагає змій».

Ігор Каганець каже:
Брати по розуму, типу дельфіни або "прибульці" з інших світів.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Просто, як Божий день! ))
П.С. Друже Ігоре, тут вклади, будь ласка, "брати" у лапки. Ну, які вони нам брати! ;-)
Ігор Каганець каже:&lt;blockquote class="bb-quote-body"&gt;"північні брати по розуму"&lt;/blockquote&gt;
</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

"Братами по розуму" зазвичай називають неземних істот - всіляких "прибульців", які не є людьми (є нелюдами).

Арсен Дубовик каже:
Ого. Я думав, Ти мав на увазі "братів" з Мордору (здається там північ).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Наразі, пишуть, що відео недоступне...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав інше відео.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Я як бути з нічним життям, маю наувазі оборону країни. Як бути воїнам які оберігають країну???