Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Світові ціни на нафту падають. Спрацьовує побоювання щодо рішення Трампа вийти з Паризької угоди

Світові ціни на нафту знижуються в п’ятницю, оскільки інвестори стурбовані рішенням президента США Дональда Трампа вийти з угоди щодо клімату, свідчать дані торгів.

Станом на 07.38 за київським часом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,55% – до 50,35 долара за барель. Ціна липневих ф’ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,66%, до 48,04 долара за барель.

У четвер президент США Дональд Трамп оголосив, що країна виходить з Паризької угоди щодо клімату. У своєму виступі він зазначив, що Сполучені Штати почнуть переговори щодо укладення нової угоди в цій сфері.

Інвестори побоюються, що таке рішення може спровокувати буріння нафтових свердловин в США, яке буде сприяти глобальному надлишку “чорного золота” на ринку, пише агентство Рейтер.

“Такий сценарій не буде сприятливим для цін на нафту”, – вважає старший аналітик ринку OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley), слова якого наводить агентство.

Паризька угода щодо клімату — перша глобальна кліматична угода, підписана 194 країнами в грудні 2015 року, визначає світовий план дій щодо стримування глобального потепління. Вона не передбачає відмови від викопного палива.

Також угода передбачає, що країни повинні прагнути до доведення до нуля викидів парникових газів після 2050 року.

Наші інтереси: 

Рішучі дії Трампа спонукають багатьох чухати потилиці!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи