Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 19
  • Переглядів: 20

Свастика в новій історичній доктрині України (+відео)

Орнамент з ламаних ліній передавався з покоління в покоління впродовж 15 000 років.Чому саме такий орнамент обрали люди льодовикового періоду, адже в природі прямих ліній та прямих кутів немає? Природа любить плавні лінії, спіралі у живому і неживому. Нанести гарний хвилястий орнамент на глиняний посуд складно. 

Пряма лінія малюється в одній осі координат, а хвиляста – у двох осях. А якщо у вас в руці кам’яне знаряддя, нанести хвилясті лінії на кістку мамонта взагалі нереально. Тому мізинці й вирізали ламані лінії меандрів та зигзаги не з точки зору якогось символізму, а з практичної, пише у своїй статті на UaModna Griandr Tarnovski.

Про свастику написано багато, вона зустрічається в різних історичних періодах, культурах та в різних куточках світу. Але я не зустрічав аналізу поширення свастики одночасно в просторі та в часі, зауважує автор. Подивімось на свастику в просторово-часовому континуумі. 

Перші свастичні символи та орнаменти створили люди кам’яної доби 15 000 років тому. Ними прикрашені браслети, амулети, тотеми, отже це не випадкове явище. Історія свастики почалася давно з теперішньої території України. Невідомо, як розвивався цей орнамент впродовж наступних тисяч років. Та 7000 років тому він знову з’являється неподалік у культурі Кукутені, яка в Україні відома під назвою Трипільська культура.

З меандру та орнаменту ламаних ліній трипільці склали особливий символ, який ми називаємо свастика. Вони є першими, хто почав використовувати хрест із загнутими кінцями.

6000 років тому знак остаточно сформувався набувши магічного, світоглядного та декоративного значення. Згодом трипільська цивілізація з її мальованою керамікою зникла, але священний знак передала наступній Ямній культурі. Кераміка інших археологічних культур бронзової доби, що були на території України, рясно прикрашена свастичними знаками. До п’ятого тисячоліття свастика не зустрічається в інших частинах світу, окрім ареалу її виникнення. А потім раптово розширює свою географію і з’являється в Індській цивілізації. В цей же час трипільську свастику бачимо на церемоніальному штандарті Хетського царства. А також, на золотій тарілці Мінойської цивілізації з острова Крит.

3000 років тому зародилася світова релігія Буддизм. Груди божественного Будди прикрашає дуже знайомий знак. А на іншому кінці світу греки нанесли таку ж свастику на золотий диск. Етруски, які є вчителями римлян, теж дуже поважали цей знак і зображали його на амфорах, прикрасах та амуніції.

Водночас величні племена кельтів зображали свастику на щитах та амулетах від Британії до Карпат. Священний знак повинен був захистити воїна і дарувати йому перемогу.

Також свастику знаходимо на намисті, знайденому на території сучасного Ірану. Ця фібула з кольоровими емалями належала громадянину Рима. Дуже схожа фібула належала сучаснику римлян, який жив на території України. Свастика стала світовим надбанням, але продовжувала шануватися її творцями. Докази цьому ми бачимо на численних побутових предметах та ажурних фібулах черняхівської та київської культур.

Знаки на руків’ї меча та на персні часів Київської Русі – такі ж, як у трипільців, хеттів, кельтів, греків та інших. Земля, що нині зветься Україною, має найдовшу і найбагатшу історію Сваcтики.

Беззаперечним є той факт, що свастика виникла у наших пращурів з меандрових та зигзагоподібних орнаментів, а потім 5000–4000 років тому поширилася на схід, на захід і на південь. Чому так сталося?

В цей період змінився клімат. Він став більш сухим і прохолодним, що негативно вплинуло на сільське господарство трипільців. Тому зникли двоповерхові будинки, які було важко обігріти, і люди переселилися в енергоощадні напівземлянки. Частина населення пішла по світу і понесла з собою свастику від Атлантичного океану до Тихого та Індійського. Існування такої міграції також доводять західні вчені, які стверджують, що 5000 років тому Ямна культура з території України поширилася світом.

І за дивним збігом обставин там, де з’являвся цей знак, виникали цивілізації, держави та імперії: Хетська, Етруська, Ведична індійська та Китайська. Отже, свастика була цивілізаційною ознакою і стала загальнолюдським символом стародавнього світу.

Навіть зараз свастика є священним символом для двох релігій – Буддизму та Індуїзму. А це разом – майже 2 млрд послідовників. 

Виходячи з вищезазначеної доказової бази, історична доктрина України доповнена наступними  пунктами:

  • Знак свастики виник на території України і є автентичним традиційним символом українців, оскільки використовувався їхніми пращурами безперервно з часів останнього льодовикового періоду.
  • Територія України є колискою цивілізації, яка в подальшому вплинула на розвиток більшості цивілізацій Євро-азійського континенту.

 

 

 

Наші інтереси: 

Досліджувати історію та символи прабатьківщини України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чому свастика, як Давньоєгипетський ієрогліф, тут не згадується?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цікаво, чому свастика, як Давньоєгипетський ієрогліф, тут не згадується?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Де арійці – там свастика, де свастика – там арійці.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Тобто, чому тут не згадується, що Давній Єгипет - це також арійці?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!