Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США призначили свого посла в Україні після трирічної паузи

Спецтема:

Американський Сенат одностайно затвердив кандидатуру Бріджит Брінк на посаді посла США в Україні. Брінк зараз є послом США в Словаччині. Але американські законодавці наголосили на невідкладності мати високого дипломата в Україні, поки країна зазнає агресивного нападу з боку Росії.

22051901.jpg

Bridget Brink. Win McNamee/Getty Images

Сенат у середу ввечері одноголосно затвердив кар'єрного дипломата МЗС Бріджит Брінк на посаду посла США в Україні, поклавши кінець трирічної паузи Вашингтона без підтвердженого Сенатом представника в Києві, пише Politico.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер сказав, що наявність в Україні посла у цей критичний час, коли Сполучені Штати продовжують допомагати українському народу, – це "чудова річ, хороша річ і допоможе просувати справу миру, безпеки та свободи. Я впевнений, що вона буде видатним послом".

Підтвердження призначення Брінк послом в Україні надійшло в той же день, коли США офіційно відкрили своє посольство в українській столиці. Посольство було закрите з моменту початку російського вторгнення в Україну в лютому.

Брінк працювала на кількох посадах у дипломатичному корпусі, в тому числі була заступником помічника секретаря в Бюро з питань Європи та Євразії Держдепартаменту. Вона розмовляє російською та працювала в посольствах США в Сербії, на Кіпрі, Грузії та Узбекистані, повідомило видання.

Нагадаємо, що тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін була на посаді голови Місії США в Україні з середини 2019 року. На початку 2020 року вона виступила із промовою на підтримку України.

Наші інтереси: 

Важливий знак США на дипломатичному фронті.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи