Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США почали депортувати росіян-втікачів від мобілізації – ЗМІ

Категорія:

Адміністрація Байдена тихо проводить депортації до Росії. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну США призупинили депортації до РФ. Аж раптом депортації відновили.

22092502.jpg

Московський аеропорт Внуково. Чоловіки в чергах на виїзд із країни

Посилаючись на публікацію The Guardian, Телеграм-канал Лига Свободных Наций пише, що міграційна та митна служби США (US Immigration and Customs Enforcement (Ice) заявила цього тижня, що здійснює вивезення негромадян до країн, у тому числі до Росії, відповідно до директив.

Дженніфер Скарборо, адвокат із Техасу, має серед своїх клієнтів четверо росіян, які в’їхали в США через кордон із Мексики та попросили притулку. Ці чоловіки посилалися на страх, що їх призвуть воювати, коли вони подали петицію про надання притулку.

За твердженням адвоката, співробітники імміграційної служби вирішили, що страх перед призовом до армії не відповідає критеріям визначення «достовірного страху». Кожен із них подав апеляцію до імміграційного судді, який погодився з тим, що вони не відповідають критеріям.

Одного з її клієнтів вже депортували минулими вихідними, каже адвокат. Вона не сумнівається, що його вивезли до Росії.

"Лига свободных наций" відзначає, що такі підходи, які застосовуються США до громадян РФ у сфері політичної еміграції, обурили та розбурхали емігрантське середовище, що було передбачувано.

Поза сумнівом, депортація громадян РФ, які запросили політичний притулок у США, не обіцяє таким людям нічого доброго у РФ. Для реальних активістів та дисидентів – це в'язниця, а для національних активістів – щось значно гірше.

Проте який відсоток прохачів політичного притулку в США (та й не лише там) справді є дисидентами, борцями за незалежність своїх республік, правозахисниками чи непримиренними опозиціонерами?

Газета "New York Times" публікує дані американської Імміграційної служби США, згідно з якими з кінця лютого по листопад 2022 року понад 32 тисячі громадян РФ перетнули кордон з Мексики до США у пошуках політичного притулку. Лише за листопад 2022 року до Каліфорнії потрапило близько 6 тисяч росіян. Для порівняння: за весь 2020 рік прохачів притулку в США з Росії було близько чотирьохсот осіб.

Можна припустити, що в період з листопада 2022 по березень 2023 кількість прохачів політичного притулку тільки зросла.

Але де всі ці непримиренні та безкомпромісні борці з російським режимом? Чому ми не бачимо багатотисячних мітингів біля посольства РФ у Вашингтоні, цілодобових пікетів біля генконсульства РФ у Нью-Йорку, антиколоніальних та антивоєнних маршів та демонстрацій?

Ще раз: йдеться про десятки тисяч людей, які заявили владі США, що вони переслідуються у РФ з політичних мотивів і назвали себе політичними біженцями, які потребують саме політичного притулку.

Відповідь гірка і багатьом не сподобається. Левова честь прохачів політичного притулку не є політичними емігрантами та не мають підстав для набуття відповідного статусу. Це – просто ковбасна еміграція (стійке вираження, що сформувалися серед політемігрантів з СРСР щодо людей, які їхали на Захід за комфортом). Йдеться про інфантильних людей, які звикли перекладати відповідальність за своє життя на інших людей (у РФ на владу, на еміграції – на уряд США чи інших країн). Люди, які не відчувають жодної особистої відповідальності за свої дії та бездіяльність.

"Лига свободных наций" зазначає, що США не несуть відповідальності перед громадянами РФ за облаштування їхнього особистого життя та за неспроможність цих величезних людських мас, які навіть не пробували свій «Скотний двір» перетворити на правову державу, – їм десятиліттями було не до цього. Але хто у цьому винен? Хіба Імміграційна служба США?

Нагадаю, раніше Білий дім заявляв, що росіяни, які не бажають воювати в Україні, можуть просити притулку у США.

Наші інтереси: 

Відстежуємо інформацію про настрої корінних народів РФ. Телеграм-канал "Лига свободных наций" – це інформаційний рупор колонізованих і пригноблених російською імперією народів РФ. Вони борються за реалізацію свого права на самовизначення. Ці народи вважають, що перемога України над російською імперією допоможе процесу деколонізації. Ми писали, що 22-24 липня минулого року у Празі пройшов Форум вільних народів Росії, що стало початком визвольного руху корінних народів РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи