Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 65
  • Переглядів: 71

США планують розмістити ракети Tomahawk та передову гіперзвукову зброю на території Німеччини

Категорія:

Офіційний представник уряду Німеччини зазначив, що Росія поводиться набагато агресивніше щодо сусідів, тому необхідний неядерний компонент стримування. Берлін розглядає розгортання в Німеччині американських ракет середньої дальності як відповідь на вихід Росії з Договору про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності (ДРСМД).

24071603.jpg

Ракети "Томагавк". Фото: gettyimages.com

Про це 15 липня заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Гебештрайт (Steffen Hebestreit). За його словами, нову російську зброю дальнього радіуса дії "не тільки розроблено, а й розгорнуто", пише DW.

"Водночас ми бачимо, що Росія поводиться набагато агресивніше щодо своїх сусідів, ніж у минулому", – наводить його слова агентство Reuters. Тому необхідний неядерний компонент стримування.

Уряд Німеччини не захотів надати жодної додаткової інформації про розгортання у ФРН американських ракет, що заплановане на 2026 рік, як і залишив без відповіді питання про те, хто платитиме за розміщені крилаті ракети та надзвукові ракети.

"Насправді це – американське рішення про розміщення зброї. Це, можливо, дає невелике уявлення", – вказав Гебештрайт. За його словами, уряд Німеччини припускає, що США виконають це зобов'язання, навіть якщо Дональд Трамп переможе на президентських виборах.

Необхідні нові угоди про роззброєння

У довгостроковій перспективі уряд Німеччини націлений на укладення з Росією нових угод про роззброєння, але спершу вважає можливим подальше нарощування озброєнь.

"Не можна повністю відкинути побоювання, що тепер може початися нова гонка озброєнь", цитує Гебештрайта агентство AFP. При цьому, за його словами, Берліну потрібно набратися терпіння.

Ракети США у Німеччині задля стримування РФ

Під час липневого саміту НАТО у Вашингтоні було оголошено, що США для стримування Росії посилять захист своїх європейських партнерів по Альянсу. Задля цього в Німеччині з 2026 року тимчасово розмістять ракети Tomahawk та інші далекобійні озброєння, серед яких також зенітні ракети SM-6 і нові зразки гіперзвукової зброї, що мають значно більшу дальність, ніж нинішні системи наземного базування в Європі.

У відповідь Москва пригрозила, що російські ракети цілитимуть по Європі. Нібито Росії "вистачає потенціалу", щоб "стримувати ці ракети". "У нас вистачає потенціалу для того, щоб стримувати ці ракети. Але потенційною жертвою є столиці цих держав", – сказав представник Кремля в інтерв'ю у програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія 1".

Коментуючи ці висловлювання, Гебештрайт зазначив, що до подібних заяв Росії "завжди слід ставитися серйозно", але вони "не заслуговують на увагу".

Наші інтереси: 

Більше американської зброї в Європі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Триває підготовка до осіннього удару по Росії. Що гірша ситуація в Демпартії США, то яскравішим має бути удар по Росії та її поразка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Триває підготовка до осіннього удару по Росії. Що гірша ситуація в Демпартії США, то яскравішим має бути удар по Росії та її поразка.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не здивуюсь, якщо з'ясується, що Томагавки та інші серйозні речі вже перебувають на американських базах у Німеччині та в інших країнах Європи.  

Все, що робиться з власної волі, – добро!