Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 51
  • Переглядів: 54

США нарешті скасували заборону на постачання зброї «Азову»

Категорія:

Співробітники Посольства США в Україні підтвердили, що 12-та бригада спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України пройшла перевірку, яка передбачена законодавством США, і має право на отримання допомоги від Сполучених Штатів Америки у сфері безпеки.

23110301.jpg

Ілюстративне фото

Це стало результатом тривалої та кропіткої роботи, яку військовослужбовці «Азову» систематично вели в площині боротьби з успішними результатами діяльності російської пропаганди, йдеться у повідомленні на Телеграм-каналі «Азов».

Зазначається, що отримання західної зброї та підготовки від США не тільки підвищать боєздатність «Азову», але, що найголовніше, сприятимуть збереженню життів та здоров'я особового складу бригади.

The Washington Post написало: "Адміністрація Байдена дозволить українському військовому підрозділу з неоднозначним минулим використовувати американську зброю, заявив у понеділок Державний департамент, скасувавши заборону, накладену кілька років тому на тлі занепокоєння у Вашингтоні з приводу походження цього угрупування".

Держдеп мав на увазі "Закон Ліхі", який забороняє надання американської військової допомоги іноземним підрозділам, які, за наявними даними, скоїли серйозні порушення у сфері прав людини. Він названий на честь колишнього сенатора Патріка Ліхі, який написав цей закон.

Видання зазначає, що близько десяти років тому "Азову" заборонили використовувати американську зброю, оскільки американські чиновники вирішили, що деякі з його засновників нібито сповідують расистські, ксенофобські та ультранаціоналістичні погляди, а співробітники ООН з прав людини звинуватили групу в порушеннях гуманітарного права.

Представник Держдепартаменту відмовився повідомити, коли було знято заборону і чи вже надійшла американська зброя до "Азову".

Наші інтереси: 

Нарешті бійці "Азову" добилися цього рішення. Нагадаємо, сайт ОП двічі видаляв їхню петицію про надання їм західної зброї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи