Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Співробітники «Укроборонпрому» розтратили 5 млн грн: у березні вони закупили неякісну продукцію для війська

Шести службовцям одного з підприємств державного концерну «Укроборонпром» повідомили підозру у розтраті бюджетних коштів під час закупки товарів для війська, що не відповідали умовам договору щодо якості таких товарів та були непридатні для фактичного використання.

Посадові особи держпідприємства в березні 2022 року – під час активної фази збройної агресії РФ – здійснили закупівлю товарів військового призначення на суму понад 5 млн грн, проте вони не відповідали умовам договору щодо якості таких товарів та були непридатні для фактичного використання. В подальшому їх передали одній із військових частин Збройних Сил України для виконання бойових завдань, повідомляє Офіс генерального прокурора.

Факти невідповідності технічним умовам продукції та втрати активів держпідприємства встановлено комплексом судових експертиз та інших доказів, отриманих за результатами проведення слідчих дій.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України, оперативний супровід – працівниками СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Наші інтереси: 

Ще один приклад того, що державні підприємства – це біда. Як можна було закупити товари, які не відповідають умовам договору? Йдеться або про жахливо неприпустиму некомпетентність, або про свідоме прагнення отримати відкат, купивши за державний кошт товари у когось, хто дасть цей відкат. Державні підприємства не рахують гроші державного бюджету, на жаль.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи