Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сі Цзіньпін прибув до Москви з триденним візитом обговорювати "мир в Україні" та "захищати міжнародний порядок"

Категорія:

Напередодні вночі російські ракети вдарили по Донецьку, а Україна заявляє, що будь-який мирний план Китаю має починатися з виводу російських військ.

23032001.jpeg

Сі прилетів до Москви. Фото: Ilya Pitalev/Sputnik/AP

Як повідомляє CNN у розділі Russia's war in Ukraine, Китайський лідер Сі Цзіньпін прибув до Москви з триденним візитом, під час якого зустрінеться з президентом Росії Владіміром Путіним.

Це – перший візит Сі Цзіньпіна до Росії після початку повномасштабного вторгнення Кремля в Україну. Китай та Росія, схоже, поглиблюють свої зв’язки.

Сі Цзіньпін прилетів до Москви після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Міністерство закордонних справ Китаю виступило 20 березня із закликом до Міжнародного кримінального суду зайняти «неупереджену позицію» і «уникати політизації та подвійних стандартів».

"Міжнародний кримінальний суд повинен відстоювати об’єктивну та неупереджену позицію, поважати юрисдикційний імунітет, яким користується глава держави відповідно до міжнародного права, виконувати свої функції та повноваження розсудливо згідно із законом, сумлінно тлумачити та застосовувати міжнародне право та уникати політизації та подвійних стандартів», – цитує заяву речника МЗС Китаю Ван Веньбіня CNN.

17 березня Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт Владіміра Путіна та омбудсмена РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової за співучасть у викраденні дітей з України. Як наслідок, у 123 країнах, які ратифікували Римський статут, вони повинні бути заарештованими, після чого їх мають передати до суду.

Кремль заявив, що вважає видачу ордера на арешт Путіна «неприйнятним», та стверджує, що на згаданих вище осіб не поширюються рішення МКС.

В оприлюдненій 20 березня заяві Сі Цзіньпін підтвердив свою готовність працювати разом з Владіміром Путіним для «захисту міжнародного порядку».

Наші інтереси: 

Стежимо за подальшими рухами тандему Китай-РФ, що може вплинути на подальший розвиток подій у ході російсько-української війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи