Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Штат Монтана забороняє використання Telegram на урядових пристроях і в усіх державних підприємствах

Категорія:

Світ:

17 травня губернатор штату Монтана Грег Джанфорте (Greg Gianforte) не лише заборонив TikTok у всьому штаті, а й також звинуватив Telegram, WeChat і застосунок для покупок Temu у тому, що вони пов'язані з іноземними ворогами.

23051803.jpg

Губернатор Монтани Грег Джанфорте (Greg Gianforte)
Губернатор Монтани Грег Джанфорте (Greg Gianforte). Photo : William Campbell/Getty Images

Він наказав заборонити їх та подібні застосунки на урядових пристроях і в усіх державних підприємствах, пише The Verge.

Джанфорте також назвав відеоредактор власника TikTok ByteDance CapCut і Lemon8 як приклади програм, що порушують права людини.

Ця заборона Джанфорте, схоже, націлена на застосунки, пов'язані з Китаєм, враховуючи, що ByteDance, власник Temu, Pinduoduo і власник WeChat Tencent розташовані в цій країні.

Telegram є винятком: він був заснований у Росії, але зараз його штаб-квартира знаходиться в Дубаї. У листі Джанфорте стверджується, що російський уряд використовує застосунок для "моніторингу користувачів і отримання особистої, чутливої, конфіденційної інформації", можливо, посилаючись на лютневий звіт Wired.

Нова політика штату Монтана набуде чинності 1 червня. До переліку пристроїв, на яких не можна встановлювати додатки, входять "усі мобільні телефони, ноутбуки, планшети, стаціонарні комп'ютери та інші пристрої, які підключаються до інтернету". Заборона стосується не лише державних службовців: Джанфорте каже, що "будь-які фірми, які ведуть бізнес від імені штату Монтана, не повинні використовувати ці застосунки".

Станом на грудень Джанфорте вже заблокував TikTok на урядових пристроях або пристроях, підключених до державної мережі, тож ця політика поширюється на низку інших основних застосунків. Наприклад, WeChat і Telegram Messenger широко використовуються для чатів, а додаток для покупок Temu наразі є найпопулярнішим безплатним застосунком у США в App Store і Google Play. Якщо застосунки-порушники все ще завантажені на будь-яких пристроях, Джанфорте доручив їх "негайно видалити".

Попри твердження Джанфорте, що "добре задокументовано", наче TikTok надає особисту інформацію та дані Комуністичній партії Китаю, таки неясно, чи дійсно власник ByteDance передає ці дані уряду. Але Конгрес, схоже, не особливо зацікавлений у відповідях – багато хто вже ухвалив рішення.

Наші інтереси: 

Використання китайських технологічних застосунків шкодить не тільки здоров'ю, але й здорового глузду. Нагадаємо, у 2017 році компанія Apple зробила недоступними в Китаї застосунки зі свого магазину, які дозволяють обходити блокування заборонених сайтів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи