Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

«Схеми» виявили ще одну українську суддю з російським паспортом, яка отримуватиме від України довічне грошове утримання

Категорія:

Суддя Верховного суду Валентина Сімоненко у березні 2023 подала у відставку і може отримувати від України довічне грошове утримання близько 200 тисяч гривень на місяць.

Відповідно до витягу з «Роспаспорту», який є у розпорядженні «Схем», 10 квітня 2003 року ця суддя, коли ще мала прізвище Смірнова, стала громадянкою РФ. На момент отримання громадянства РФ Сімоненко вже працювала суддею в Апеляційному суді Севастополя у Криму, йдеться у повідомленні Програми журналістських розслідувань "Схеми".

Згідно із витягом, паспорт громадянки РФ на ім’я Валентини Смірнової видав орган внутрішніх справ у станиці Вешенській, що розташована у Ростовській області. В базах даних витоку мешканців РФ вказано, що станом на 2015 та 2017 роки Сімоненко була зареєстрована саме в цьому регіоні. У базі ж – дані її російського паспорта.

Це може свідчити про те, що Валентина Сімоненко не виходила з громадянства РФ, адже відповідно до указу президента Росії від 14 листопада 2002 року для цього необхідно подати документ про зняття з реєстраційного обліку за місцем проживання. Що суддя, відповідно до витоку з російських баз даних, вірогідно, не зробила.

У березні цього року суддя подала заяву про відставку. Раніше агенція «Слідство.Інфо» повідомила, що попри її поїздки в окупований Крим та зв’язки з місцевою окупаційною владою, Сімоненко отримуватиме довічне грошове утримання, адже має відповідний для цього стаж роботи суддею.

На прохання «Схем» голова всеукраїнського об'єднання «Автомайдан» Катерина Бутко порахувала: з огляду на зарплату судді за останні роки, сума довічного грошового утримання Сімоненко може становити близько 200 000 гривень на місяць.

Наші інтереси: 

Справедливість і чесність – цінності, які важливі для українців. Потрібно боротися за справедливість, адже нечесні та безпринципні судді та чиновники різних мастей оплачуються українськими платниками податків. Потрібно ретельно перевіряти, кому і скільки платять з держбюджету і за які заслуги.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

За даними Пенсійного фонду, у 2023 році Україна утримувала 3 706 суддів, серед яких суддя, про яку йдеться у статті. В середньому на місяць судді отримують 98 825 грн пенсії (довічне утримання).

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

За даними Пенсійного фонду, у 2023 році Україна утримувала 3 706 суддів, серед яких суддя, про яку йдеться у статті. В середньому на місяць судді отримують 98 825 грн пенсії (довічне утримання).