Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Розлад і чвари в таборі демократів США: Камала Гарріс має піти ще до відходу Джо Байдена

Категорія:

Спецтема:

Схоже, що Джо Байден і Камала Гарріс б’ють глеки, і це стає помітним для сторонніх спостерігачів. Джо навіть не бажає сидіти поряд з нею. Кого розглядають в демпартії на заміну Камалі – невідомо. Може Мішель Обама?

Коли Байден оголосив, що бере до себе віцепрезидентом Камалу Гарріс, то я був здивований, бо це був на мою думку невдалий вибір. Я писав про це ще коли тільки постало питання вибору кандидата у віцепрезиденти – там я розглядав можливі кандидатури й відмічав Камалу як малоймовірного кандидата. Але керівництво Демократичної партії вибрало саме Камалу.

Про те, що Камала на посаді віцепрезидента стала головним болем Демократичної партії, я писав у цій статті: "Камала Гарріс – велика проблема Демократичної партії США"

Ще місяць тому демократівське CNN поширило інформацію про «укорінену дисфункцію та відсутність зосередженості» з боку Камали Гарріс, на що скаржаться співробітники Байдена. CNN анонімно поговорило з деякими працівниками Білого Дому та функціонерами Демократичної партії, і вони скаржилися на «недостатню підготовленість» Камали до виконання важливих державних функцій.  При тому сама Камала скаржиться своїм довіреним особам, що відчуває себе скутою в тому, що може робити політично.

Тож не дивно, що Вашингтоном гуляють плітки, що стосунки між Байденом і Гарріс стають усе гірше і гірше. Ці плітки тільки посилилися, коли 9 грудня під час церемонії прощання з померлим сенатором Бобом Доулом (Bob Dole) Джо навіть не захотів сидіти поряд з Камалою і попросив дружину помінятися з ним місцями.

Демократам треба гнати Камалу з посади. Бо Джо може піти у будь-який момент – вік і деменція зроблять свою справу. Тоді Президентом стає Камала, яка вже продемонструвала свою повну нездатність до роботи на такій посаді. Тому їй доволі швидко організують імпічмент. Якщо це станеться до січня 2023 року, то виконувачем обов’язки Президента стає голова Палати Представників. На поточний момент це відморожена Ненсі Пелосі. Тобто формальна президентська посада залишиться за демократами. Хоча у Пелосі з головою теж не все в порядку, тому республіканці зможуть незабаром і їй організувати імпічмент – враховуючи прогноз, що на виборах 2022 республіканці скоріш за все отримають потужну перемогу й отримають більшість і в Палаті Представників, і в Сенаті.

Тобто ще до відходу Джо бажано замінити Камалу на якусь більш вдалу фігуру. Кого розглядають в демпартії – невідомо. А політологи обговорюють імовірність призначення на посаду віцепрезидента Мішель Обами замість Камали Гарріс. Подивимося.

P.S. До речі, ще під час виборчої кампанії 2020 року в аналітичному виданні "The Atlantic" з'явилася стаття "Конфлікт між Камалою Харріс і Джо Байденом неминучий". Дивно, що демократівська верхівка цього не розуміла.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями в США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи