Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія за пів доби випустила по Україні ракет на $400–700 млн

Категорія:

10 жовтня російський агресор випустив по території України 84 крилаті ракети та 24 безпілотники (за інформацією станом на 17:00). Їхня середня загальна вартість, за підрахунками Forbes, – $400–700 млн. Українські війська збили 43 ракети та 13 БПЛА. Через обстріли загинули 19 осіб, поранено 105 (інформація оновлюється).

Forbes оцінює вартість випущених ракет в широкому діапазоні, бо поки невідома точна кількість ракет кожного типу.

Повідомлялося, що було випущено такі типи ракет: Х-101, Х-555, «Калібр», «Іскандер», С-300, «Торнадо-С».

Розрахунок вартості Forbes здійснив на основі припущення, що більшість ракет, які влучили, – дорогі й високоточні Х-101 та ракети з тактичною дальністю (С-300, «Торнадо-С»), а решта була спрямована на перевантаження ППО. У разі надходження додаткової інформації оцінка може бути уточнена.

Для розрахунку вартості цих ракет Forbes використовував такі оцінки: вартість ракети Х-101 – $13 млн, «Калібр» – $6,5 млн, «Іскандер» – $3 млн, «Онікс» – $1,25 млн, Х-22 – $1 млн, «Точка-У» – $0,3 млн. Загальна вартість усіх випущених 10 жовтня дронів – декілька мільйонів доларів.

За перші два місяці війни росіяни випустили по Україні понад 1300 ракет, які, за підрахунками Forbes, коштували $7,5 млрд.

Україна за пів року війни (з 24 лютого по 24 серпня) знищила російської техніки на $16,6 млрд. Росіяни втратили 12 142 одиниці техніки (без урахування ракет). Ворог втратив майже 2000 танків, 234 літаки та 15 кораблів. Тільки на острові Зміїний та в навколишніх водах Росія втратила техніки на понад $900 млн.

Наші інтереси: 

Наближаємося до перелому у війні, останні ракетні удари Росії тільки прискорять її поразку – Україна нарешті отримає ту військову техніку і зброю, яку потребувала і весь час просила протягом війни. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Добре, що ніхто з військових не постраждав внаслідок цієї ракетної атаки. Тому це чистої води тероризм, відтак незабаром Росію можуть проголосити державою-терористом (офіційно - спонсором тероризму).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Добре, що ніхто з військових не постраждав внаслідок цієї ракетної атаки. Тому це чистої води тероризм, відтак незабаром Росію можуть проголосити державою-терористом (офіційно - спонсором тероризму).

Все, що робиться з власної волі, – добро!