Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Росія продовжує депортації українців – Інститут вивчення війни (ISW)

Категорія:

Росія продовжує здійснювати масові примусові депортації українців, які, за оцінками Інституту вивчення війни (ISW), рівнозначні навмисній етнічній чистці. З Херсонської області депортували тисячі дітей.

22101605.jpg

Фото: МінТОТ

Кілька тисяч дітей з Херсонської області вже перебувають в інших регіонах Росії – відпочивають у "дитячих таборах", йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 15 жовтня.

Російська влада відкрито визнає, що передає дітей з окупованих територій України на усиновлення російським сім’ям у спосіб, який може порушувати Конвенцію про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, зазначають аналітики. Вони наголошують, що віцепрем’єр РФ Марат Хуснуллін 14 жовтня заявив, що «кілька тисяч» дітей із Херсонської області «уже перебувають в інших регіонах Росії, де відпочивають на базах відпочинку і в дитячих таборах».

Російська влада також може бути залучена до ширшої кампанії етнічних чисток шляхом депопуляції української території через депортацію та заселення українських міст привезеними російськими громадянами, вважають аналітики.

Вони посилаються на повідомлення про примусові депортації та усиновлення дітей та інформацію української сторони про те, що в окупованому Маріуполі є проекти будинків для десятків тисяч росіян, які мають туди переселитися.

За даними Інституту вивчення війни, етнічні чистки не визначені як злочин у міжнародному праві як такому. Проте, існує визначення, надане комісією експертів ООН із розслідування порушень гуманітарного права в країнах колишньої Югославії. Вони описали етнічну чистку як "дії, спрямовані на те, щоб зробити територію етнічно однорідною, шляхом застосування сили та залякування, щоб витіснити людей або групи з цієї території".

Як пише херсонський журналіст Костянтин Риженко на своєму телеграм-каналі, батьків дітей, яких відправили до Криму на "відпочинок" до 21.10, лишаються на "відпочинку" до 28.10. У коментарях пишуть, що так можуть і назавжди залишити, дивуючись тим батькам, які відправили своїх дітей в лапи ворогу.

Херсонський політолог Володимир Молчанов каже, що в Херсоні є дві категорії батьків, які добровільно погодилися віддати своїх дітей на "оздоровлення", – "рускомирці" (їх небагато) і представники соціального дна, які спочатку віддали дітей до російських шкіл, щоб отримувати 4 тисячі рублів на місяць.

Наші інтереси: 

Звична поведінка тоталітарної системи: забрати дитину, вибити в неї все українське і зробити "рускім"-зомбі. Ось чому країна-агресор вивозить українських дітей до РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Війна закінчиться тоді, коли з Мордору будуть визволені українські діти.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Війна закінчиться тоді, коли з Мордору будуть визволені українські діти.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

А також, постане питання, що робити зі заселеними москалями на наших землях !!!

Ігор Каганець wrote: Війна закінчиться тоді, коли з Мордору будуть визволені українські діти.

 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !