Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

РФ відстає від графіка захоплення України, українці успішно опанували HIMARS – Пентагон

Міноборони Сполучених Штатів зазначає, що прогрес у росіян дуже повільний та надзатратний.  На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення в Україну Росія дуже відстала від свого графіка в наступі на Донбас. Натомість українські війська показують гарні результати в боях.

22070901.jpg

Фото: wikipedia.org

Про це  8 липня заявив на брифінгу високопоставлений представник Пентагону, повідомляє Кореспондент.
 

"Якщо росіяни досягають прогресу, то надто поступового, вкрай обмеженого і надзатратного, і тільки на окремих невеликих ділянках Донбасу. Вони надто відстають від визначених ними термінів. Їм надто далеко до визначених ними цілей", – йдеться в повідомленні на сайті Пентагону.

У Пентагоні також зазначили, що Україна почала здійснювати ефективні локалізовані контрнаступи.

"Ми дедалі частіше спостерігаємо, що українці спроможні використовувати системи HIMARS, щоб значно перешкоджати можливості росіян просуватися навіть там, де вони так складно і повільно наступали. Тому ми навіть не допускаємо думки про те, що Росія може виграти таку велику битву", – заявив чиновник з Пентагона.

Кореспондент також нагадує, що американці підтримують ідею допомоги Україні попри загрозу зростання інфляції та цін на енергоресурси, про що свідчать результати опитування, проведеного фахівцями Брукінгського інституту.
 
У травні опитування Університету Меріленду показало зниження готовності американців підтримувати Україну на шкоду собі, але опитування Брукінгського інституту свідчить, що це не стало тенденцією, і готовність населення США заплатити певну ціну за допомогу українцям знову зростає.
 
У червневому опитуванні 62% респондентів заявили, що готові витримати вищі витрати на енергоресурси, а у березні таку готовність висловлювали 73% опитаних.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями війни, Україна переможе ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи