Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Припинити паніку і закінчити повну ізоляцію. 5 фактів проти карантину – «The Hill» (США)

Категорія:

Американці відверто заговорили про безглуздість і шкідливість загального карантину. Респектабельне вашингтонське видання The Hill розповідає про те, що ВООЗ значно перебільшила ризик від інфікування коронавірусом, і це мотивувало помилкову політику ізоляції. Критична допомога для мільйонів американців ігнорується і люди вмирають через те, що у лікарнях зарезервоване місце для неіснуючого напливу пацієнтів COVID-19.

20050504.jpeg

Доктор Скотт В. Атлас (Scott W. Atlas), 1955 р.н.
Доктор Скотт В. Атлас (Scott W. Atlas), 1955 р.н.

У своїй статті в "The Hill"  Скотт В. Атлас, доктор медичних наук, який є старшим науковим співробітником  в Інституті Гувера при Стенфордському університеті і колишнім керівником нейро-радіології в Медичному центрі Стенфордського університету, назвав 5 основних фактів, які ігноруються тими, хто закликає продовжити локдаун.

1: Переважна більшість людей не мають значного ризику померти від COVID-19.

Нещодавно проведене дослідження на антитіла в університеті Стенфордського університету оцінило, що в разі інфікування коронавірусом рівень летальності становить від 0,1 до 0,2 відсотка, ризик набагато нижчий, ніж попередні оцінки Всесвітньої організації охорони здоров’я, які були у 20-30 разів вищими, і це мотивувало політику ізоляції.

У Нью-Йорку, епіцентрі пандемії з більш ніж однією третиною всіх смертей США, рівень смертності людей віком від 18 до 45 років становить 0,01 відсотка або 10 на 100 000 населення. З іншого боку, люди у віці 75 років і старше мають смертність у 80 разів вищу. Для людей молодше 18 років рівень смертності дорівнює нулю на 100 000.

З усіх смертельних випадків у штаті Нью-Йорк дві третини було у пацієнтів старше 70 років; понад 95 відсотків було у людей старше 50 років; близько 90 відсотків усіх смертельних випадків мали основне захворювання. З 6570 підтверджених випадків смерті від COVID-19, повністю досліджених на основі основних умов на сьогодні, 6520, або 99,2 відсотка, мали основну хворобу. Якщо у вас нема основної хронічної хвороби, ваші шанси померти невеликі, незалежно від віку. А молоді люди та діти, які мають нормальне здоров'я, майже не мають ризику від COVID-19.

2: Захист літніх людей і людей з групи ризику повністю усуває проблему переповненості лікарень.

У Нью-Йорку, вогнищі COVID-19, на сьогодні понад 34 600 госпіталізацій. Серед осіб, які не досягли 18 років, госпіталізовано від вірусу 0,01 відсотка, або 11 на 100 000 людей; Тим, кому від 18 до 44 років, госпіталізація становить 0,1 відсотка. Навіть тим, кому від 65 до 74 років, госпіталізовано лише 1,7 відсотка.

На прикладі 4103 підтверджених пацієнтів, які мали COVID-19, із симптомами, які достатні, щоб звернутися за медичною допомогою, доктор Леора Горвіц з Медичного центру Нью-Йоркського університету зробила висновок, що "вік  чи не найсильніший фактор ризику госпіталізації".

У ранніх звітах ВООЗ зазначалося, що 80 відсотків усіх випадків були легкими, а недавні дослідження показують, що половина всіх людей, які пройшли тест на інфекцію, взагалі не мають симптомів. Переважна більшість молодих та просто здорових людей не потребують значної медичної допомоги, якщо вони заражаються цією інфекцією.

3: Утворенню життєвого імунітету населення перешкоджає загальна політика ізоляції, що пролонговує проблему.

Ми знаємо з медичної науки, що інфекція дозволяє виробляти імунну відповідь антитіла. Отже, інфекція контролюється всією популяцією за допомогою «колективного імунітету». 

Про цей вірус ми знаємо, що медична допомога навіть не потрібна переважній більшості інфікованих людей. Він настільки легкий, що половина заражених людей не відчувають жодних симптомів, як це було продемонстровано на прикладі круїзного корабля "Diamond Princess", а потім в Ісландії та Італії.

Помилково це представляти як проблему, що вимагає масової ізоляції. Насправді заражені люди, які проносять інфекцію без важких захворювань  це безпосередньо доступний засіб для встановлення широкого імунітету.

Передаючи вірус іншим людям із групи низького ризику, які потім генерують антитіла, вони блокують шляхи до найбільш вразливих людей і врешті-решт покінчають із загрозою. Подовження ізоляції цілої популяції прямим чином запобігає розвитку такого широкого імунітету. 

4. Люди вмирають, оскільки інші хвороби не лікують із-за гіпотетичних коронавірусних загроз.

Критична допомога для мільйонів американців ігнорується і люди вмирають через те, щоб у лікарнях було місце розмістити "потенційних" пацієнтів COVID-19 та у страху перед поширенням вірусного захворювання.

У більшості штатів і в багатьох лікарнях різко припинили «несуттєві» процедури та операції. Це перешкоджало діагностуванню небезпечних для життя захворювань, а саме  скринінг раку, біопсія пухлин, які ще не виявлені, і потенційно смертельні аневризми головного мозку. Лікування, включаючи невідкладну допомогу, для найсерйозніших хвороб також були пропущені. Хворі на рак відклали хіміотерапію. Приблизно 80 відсотків випадків операцій на головному мозку були пропущені. Пацієнти з гострим інсультом та інфарктом упустили свої єдині шанси на лікування, деякі вмирали, а багато хто зараз стикається з втратою спроможності.

5: У нас є чітко визначена група ризику, яку можна захистити цільовими заходами.

Переконливі докази в усьому світі послідовно показують, що чітко визначена група (а це люди похилого віку та інші, які мають основні умови) швидше хворіють серйозно, що потребує їхньої госпіталізації, та мають більшу ймовірністю померти від COVID-19.

Знаючи це, доцільна і досяжна мета націлити політику ізоляції на цю групу, включаючи суворий моніторинг тих, хто взаємодіє з ними. Мешканці будинків, що перебувають у будинках престарілих, мають найвищий ризик і повинні бути найбільш захищеними від заражених людей, враховуючи, що вони вже живуть в обмежених місцях із сильним обмеженням в'їзду.

Відповідна політика, що ґрунтується на фундаментальній біології та вже наявних доказах, полягає у розробці більш цілеспрямованої стратегії, а саме:

суворо захищати відомо вразливу групу людей, самоізолювати слабко хворих та відкрити більшість робочих місць та малого бізнесу (з певними заходами обережності) для великої групи.

Це дозволило б забезпечити суттєву соціологізацію для формування імунітету серед осіб, що мають мінімальний ризик серйозних наслідків, врятувавши життя, запобігаючи переповненню лікарень та обмежуючи величезні шкоди, що посилюються постійною тотальною ізоляцією.

Припинімо недооцінювати емпіричні докази. Факти мають значення.


The Hill  («Зе Хіл», в перекладі з  англ.    «пагорб») американське друковане та інтернет-видання про політику. Займає центристську позицію. Головний офіс у Вашингтоні. 

Наші інтереси: 

Аналізувати цифри і факти. Думати власною головою і не довіряти політикам та ВООЗ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи