Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після багатьох годин очікування МАУ отримали дозвіл на виконання рейсу до Лондона зі 116 пасажирами на борту

Світ:

29 квітня МАУ заборонили виліт до Лондона з українськими заробітчанами. Чартерний рейс був організований для перельоту українців, які мають довгостроковий контракт із працедавцем і був ним заздалегідь організований. Рейс був скасований за дві години до вильоту за розпорядженням Державіаслужби «без зазначення підстав і посилання на нормативні документи».

Українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" повідомила, що після багатьох годин очікування нарешті отримала дозвіл на виконання рейсу PS1117 до Лондона. Рейс зі 116 пасажирами на борту вилетів з 9-ти годинною затримкою о 21:40. 

Літак мав вилетіти 29-го квітня о 12:40 і був організований для доправлення до Великої Британії на роботу українських громадян, які мають довгостроковий контракт з роботодавцем. Рейс був організований на замовлення роботодавця. За цих умов українці можуть легально та офіційно знаходитися на території Великої Британії. Відповідно, вони не є ризиковою категорією для України. Такі громадяни не будуть потребувати евакуації найближчим часом та не будуть потенційними поширювачами на території України covid-19, зазначили в МАУ.

Авіакомпанія подала усі необхідні документи для отримання дозволів вчасно.

Пасажири рейсу – мешканці різних регіонів України, які діставалися до столичного авіаційного вузла в умовах відсутності будь-якого регулярного наземного пасажирського сполучення.

«Ми, звісно, чули учорашню заяву очільника МЗС України у ЗМІ щодо «нелогічності» відправлення українських заробітчан за кордон в умовах пандемії, а також про те, що Уряд налаштований конструктивно і готовий до перегляду позиції, - зазначила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька. – Але до ранку 29-го квітня жодних офіційних вказівок та документів з цього приводу до нас не надходило. Наразі авіакомпанія намагатиметься отримати дозвіл на виконання рейсу та надати можливість українцям дістатися до роботи, працевлаштуватися та забезпечити свої родини засобами для існування».

Завдання будь-якої авіакомпанії – забезпечувати безпеку польотів та переміщувати людей між пунктами сполучення за їхньої потреби. Наразі українські авіакомпанії не тільки позбавлені своєї основної діяльності через карантинні заходи, але й поставлені в умови балансування між політичними заявами та офіційними документами.

Наші інтереси: 

Необдумані і нелогічні дії влади натикаються на все більше засудження і нерозуміння все більшою кількістю населення. Держава занадто "опікується" своїм народом і все більш нахабно "лізе" у приватне життя людей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи