Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Патрулювання ВПС США і України над Причорномор'ям стануть регулярними

Спецтема:

14 вересня три стратегічні бомбардувальники ВПС США В-52Н в супроводі винищувачів Повітряних сил Збройних сил України знову літали над акваторію Чорного моря в ході спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.

Американські партнери є послідовними у своїх діях, підтримуючи Україну, як на дипломатичному фронті, так і в українському небі, йдеться у повідомленні Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.

Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ.

Довідка:

Boeing B-52 Stratofortress – американський стратегічний бомбардувальник фірми Боїнг, що стоїть на озброєнні Повітряних Сил США з 1955 року.

На сьогодні стратегічний бомбардувальник пройшов ряд модифікацій під сучасне озброєння.

На висотах близько 15 тис. метрів він може нести різні види озброєння, в тому числі ядерне. Втім, як показує бойовий досвід в Іраку та Афганістані, бомбардувальник успішно здатен завдавати ударів на малих висотах.

Загалом В-52 може нести до півсотні боєприпасів загальною вагою 31,5 тонн.

Основне завдання, для якого В-52 розроблявся – доставка двох термоядерних бомб великої потужності до будь-якої точки СРСР. Сьогодні внаслідок проходження глобальних модернізацій його завдання значно ширші.

В-52 став одним із небагатьох легендарних літаків, які знаходяться на службі безперервно понад півстоліття.

Попри те, що В-52 розроблявся в кінці 1940-х – початку 1950-х, він залишається основним літаком дальньої бомбардувальної авіації американських ВПС, поряд із надзвуковими B-1b Lancer, пара яких нещодавно працювала в українському небі.

Планується, що В-52 залишиться у такому статусі, як мінімум, до 2030 року.

Наші інтереси: 

Військово-політична підтримка України Сполученими Штатами. Зміцнення обороноздатності України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як Лахті та Калашніков...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Як Лахті та Калашніков...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!