Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Невакцинованим дітям школа закрита: їх переведуть на сімейну або дистанційну форму навчання

Світ:

Про це сказав освітній омбудсмен Сергій Горбачов в ефірі "Сніданку з 1+1". Що таке сімейна форма навчання чиновник не уточнив, лише сказав, що може бути альтернативна  форма здобуття освіти для таких дітей. Верховний суд підтримав заборону нещепленим дітям відвідувати школи.

21032501.jpg

У 2019 році батьки нещеплених дітей вимагали від МОЗ припинити їхню "дискримінацію" і дозволити дітям відвідувати школи. Фото УНІАН

"Закон Про освіту наразі визначає чимало способів для здобуття освіти, необов’язково стандартна, очна форма. Тобто, і екстернат, і патронаж, і дистанційну, і сімейну форми. Кожна з них має свої особливості. Але питання у тому, якщо дитина не може отримати щеплення за медичними показниками, це довідка лікаря, і тоді ми маємо розуміти, що є таке поняття, науково доведене, як колективний імунітет. Простіше кажучи, потрібно зупинити ланцюгову реакцію", – сказав він "Сніданку з 1+1". 

Відсторонення від занять у школі дітей, які не мають щеплень за віком згідно з календарем профілактичних щеплень, законне та забезпечує безпеку для всіх учнів, йдеться у рішенні Верховного суду.

"Держава, установивши заборону відвідувати навчальний заклад дитиною, яка не має профілактичних щеплень, реалізує свій обов'язок щодо забезпечення безпеки життя і здоров'я всіх учасників освітнього процесу, у тому числі й самої нещепленої дитини", – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що відсторонення від занять у школах дітей без щеплень запровадили у вересні 2018 року спільним наказом МОЗ та Міносвіти та науки.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що ми живемо в епоху абсурду і нав'язування нам невідомо ким (державою в особі якихось безликих чиновників і судів) безглуздих і шкідливих рішень. Подібними рішеннями держава підштовхує адекватних і думаючих людей створювати інші школи для невакцинованих дітей. Нинішня середня школа, особливо, протягом останнього року коронавірусної істерії, продемонструвала свою нежиттєздатність і нікчемність, а чиновники від освіти показали свою паразитичну сутність і відсутність здорового глузду. Суд ще раз показав, що це – не суд, а обслуга політично-чиновницької верхівки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи