Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мер Умані Цебрій заявив про готовність перекрити в'їзди в місто у разі масового приїзду хасидів

Мер Умані Олександр Цебрій заявив, що в Умані до останнього сподівалися, що рішення про заборону традиційних святкувань Рош Ха-Шана, на які з'їжджаються тисячі паломників з усього світу, буде ухвалено на загальнодержавному рівні.

Однак державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій, за його словами, вважає за можливе у вересні приїзд 5-10 тисяч хасидів. Він готовий перекрити в'їзди в місто у разі масового приїзду хасидів, а також повідомив, що вирушив в Офіс Президента, щоб пояснити главі держави всю небезпеку ситуації.

Про це мер Умані заявив у відеозверненні на сторінці в мережі Facebook.

"Я готовий на найрадикальніші заходи, але в рамках чинного законодавства. Ви пам'ятаєте, як це було, коли перекривалися блокпостами в'їзди на територію міста Умань. Це рішення може прийняти ТЕБ та НС міста. Я хочу почути, як ви поставитеся, якщо на період Рош Ха-Шана ми вживатимемо такі запобіжні заходи", - зазначив мер Умані.

Нагадаємо, що раніше Мер Черкас закликав Зеленського не допустити приїзду хасидів в Умань.

Наші інтереси: 

Не допустити подвійних стандартів, коли кричать про загрозу коронавірусу. Натомість євреям із "червоної зони" хочуть дозволити в'їзд в Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи