Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайські технічні гіганти тихо відмовляються від ведення бізнесу з Росією – The Wall Street Journal

Категорія:

Китайські IT-компанії тихо відмовляються від ведення бізнесу в Росії через санкції США та тиск західних постачальників, попри заклики Пекіна чинити опір тиску з-за кордону. Постачання ноутбуків впало більш ніж на 40 відсотків, смартфонів – майже на 66 %, телекомунікаційних базових станцій – на 98 %.

22050703.jpg

Магазин дронів DJI в Шанхаї. Китайська компанія заявила, що призупиняє свій бізнес в Україні та Росії.Фото: Cfoto/Zuma Press

The Wall Street Journal пише, що серед технологічних компаній, які скорочують постачання в Росію, не роблячи офіційних заяв, є транснаціональна корпорація Lenovo Group Ltd, що випускає персональні комп'ютери, та виробник смартфонів та гаджетів Xiaomi Corp.

При цьому зазначається, що, на відміну від західних фірм, китайські компанії уникають публічних заяв про бізнес у Росії та свою позицію щодо "російської спецоперації" в Україні.

Винятком став виробник безпілотних літальних апаратів SZ DJI Technology Co., який наприкінці квітня 2022 року оголосив про тимчасовий вихід з Росії.

Тиск на китайські компанії чинять не лише санкції США, а й західні постачальники, зокрема, американські виробники чіпів. Вони вимагають від своїх клієнтів дотримуватись нових вимог і хочуть бути впевнені в тому, що їхні компоненти не потрапляють зрештою до Росії.

За даними торгового звіту уряду КНР, експорт китайської технологічної продукції до Росії в березні 2022 року різко скоротився у порівнянні з лютим: постачання ноутбуків упало більш ніж на 40 відсотків, смартфонів – майже на 66 %, телекомунікаційних базових станцій – на 98 %.

Наші інтереси: 

Росію кидає навіть "стратегічний" друг, з яким вони створили геополітичний союз

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
КитайРФ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи