Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Кількість українських заробітчан у Польщі, які мають намір купити нерухомість у цій країні, різко зросла

Якщо 2020 року лише 34% мігрантів з України планували придбати нерухомість в Польщі, то за перші три місяці 2021 року вже 55,5% опитаних мають такий намір. Протягом останніх п'яти років українці займають перше місце серед іноземців в плані придбання нерухомості в Польщі.

21051805.jpg

Kraków, Bronowice

При цьому вони купують її в першу чергу для себе, в той час, як німців, британців та скандинавів нерухомість цікавить в першу чергу як інвестиція.  

Такі дані соціологічного дослідження, яке провів аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal серед наших співвітчизників, які працюють в Польщі, повідомляє UBR.

Різкий сплеск в тенденції придбання нерухомості українцями пов'язаний з можливістю отримувати іпотечні кредити в польських банках на вигідних умовах.

В Україні кредит на житло залишається менш доступним, ніж в Польщі. Квартири купують як висококваліфіковані мігранти, так і працівники фабрик і заводів, які заробили на перший внесок.

Житло купують в першу чергу у великих містах (Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Познані та Гданську), оскільки там значно простіше знайти роботу.

Готовність українців купувати житло в Польщі привела до того, що польські агентства нерухомості все частіше наймають на роботу співробітників, які вільно володіють українською або російською мовами.

UBR також нагадало, що більше третини українців, які працюють у Польщі, не планують повертатися додому в Україну. Майже 40% заробітчан мають намір відкрити власний бізнес у сусідній країні.

Наші інтереси: 

Розуміти, що молодь і активне працездатне населення України виїжджає з України, тож думати, як змінити демографічну ситуацію, щоб в Україні не залишилися лише пенсіонери, інваліди та інші "соціально незахищені верстви населення".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи