Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ірландія цього року відкриє посольство в Україні. Досі було тільки консульство

МЗС Ірландії повідомило, що 29 років дипломатичних відносин між Ірландією та Україною відзначать відкриттям посольства в Києві, ще більше зміцнивши зв'язки між нашими країнами. 

21040203.jpg

County Cork, Ireland. Фото: GETTY IMAGES

"Сьогодні ми відзначаємо 29 років дипломатичних відносин між Ірландією та Україною. Цього року ми відзначимо ще одну віху з відкриттям посольства в Києві, ще більше зміцнивши зв'язки між нашими країнами", - йдеться у повідомленні МЗС Ірландії у Twitter від 1 квітня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Не пройшло й 30 років! Сподіваюся, що це – не першоквітневий жарт. 

Ірландія визнала Україну 31 грудня 1991 року, дипломатичні стосунки між країнами були встановлені 1 квітня 1992 року.

З 2000 року в Україні функціонують почесні консульства. Зараз посол Ірландії в Празі є послом в Україні за сумісництвом. Раніше Україна була під "відповідальністю" посольства у Москві.

2009 року я планувала відвідати свою близьку подругу, яка з 2000 року живе в Ірландії і є громадянкою цієї країни. Вона мене запросила приїхати. Отже, я пішла в консульство подавати документи на візу, але вияснила, що мої документи підуть на розгляд в посольство у Москву!

Тоді я дізналася, що Ірландія не має свого посольства в Україні, і передумала їхати до Ірландії. Мене цей факт дуже обурив, як і високий консульський збір та безліч довідок, які потрібно було надати (і які потім підуть в Москву!) Для мене це все було не тільки обурливим, але й дивним. Країна з менше, ніж 5 млн. населення, менше за Київську область, вимагає від українців, які туди їдуть з туристичною метою (і витратять у них свої гроші!), доводити, що вони – не жебраки, і повернуться, а не залишаться в Ірландії. При тому всьому Ірландія не має свого посольства в Україні.

Наші інтереси: 

Краще пізно, ніж ніколи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Ірландія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи