Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Хто такі факт-чекери і хто їх фінансує: маленькі хитрощі брехливої лівої пропаганди

Категорія:

Спецтема:

Факт-чекери (fact-checkers) Фейсбука є частиною Міжнародної мережі перевірки фактів (International Fact Checking Network) Інституту Пойнтера, яка отримала 1,3 мільйона доларів від ліберальних мільярдерів Джорджа Сороса та П'єра Омід'яра. Facebook має 10 базованих у США факт-чекерів.

За винятком Check Your Fact, вісім із цих організацій захищають лівих. Ще один "факт-чекер" – NeverTrump publication. З назви зрозуміло, ЩО він перевіряє. Група "Lead Stories" виконує 76% перевірок фактів у Facebook. Групу ведуть вісім колишніх вихованців CNN

Консервативна оглядачка Кендес Оуенс відбивалася від лівих факт-чекерів Фейсбука PolitiFact і перемогла. Факт-чекісти відкликали оцінку "неправда", яку дали відео, що Оуенс опублікувала 12 листопада, та визнали свою провину, пише NewsBusters.

"Декілька тижнів тому Фейсбук цензурував мій пост, в якому правдиво говорилося, що Джо Байден – НЕ обраний Президент”, – написала Оуенс у своєму Твіттері. – “Тож я залучила юристів. Висновок? PolitiFact зняв цензуру з публікації та визнав, що вони БРЕХАЛИ, оцінивши мій пост як неправдивий. Факт-чекери брешуть задля демократів".

Відео Оуенс було підписано "Джо Байден буквально і юридично не є обраним президентом. То чому ЗМІ вдають, що він такий?"

У цьому відео обговорювалось, чому публіка сліпо приймає заяви ЗМІ про переможця виборів, попри те, що є юридична процедура, необхідна для оголошення перемоги.

"Чомусь у нас є купа людей в Америці, які насправді вважають, що прогноз Fox News або CNN – це факт", – сказала Оуенс у своєму відео, розміщеному в соціальних мережах. – "Вони не розуміють, що це – прогноз і що штати повинні насправді ще сертифікувати результати".

"Цю інформацію факт-чекери не можуть перевіряти, тому що вона правдива. Це факт", – зазначила Оуенс.

Проте відео отримало рейтинг "неправда", що автоматично зменшило видимість публікації відповідно до політики перевірки фактів Facebook. Оуенс також зазначила, що теоретично кожна людина, яка поділилася публікацією, була попереджена, що вона ділилася неправдивою інформацією, пише The Daily Wire.

Оуенс розповіла The Daily Wire, що спочатку вона звернулася до PolitiFact через своє юридичне представництво. У відповіді одного з адвокатів PolitiFact, за словами Оуенс, зазначено, що відео отримало "помилковий" рейтинг "помилково" і "помилковий" ярлик був знятий.

Незадовго до того, як Оуенс опублікувала своє відео, дехто з консерваторів оголосив, що буде подавати позов проти Фейсбучних факт-чекерів Lead Stories та USA Today за порушення прав американця на свободу слова.

Усі ці Фейсбучні факт-чекери є частиною ліберальної міжнародної мережі перевірки фактів Інституту Пойнтнера, яка отримала $1.3 мільйона від ліберальних мільярдерів Джорджа Сороса та П'єра Омід'яра.

Наші інтереси: 

Знати, хто такі факт-чекери і як вони працюють. Не дивуватися, коли нашим статтям, розміщеним у Фейсбук, ставлять тавро: False.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи