Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Губернатор Техасу підписав закон, що забороняє трансгендерам брати участь у жіночих спортивних командах

Категорія:

25 жовтня губернатор Техасу підписав закон, який забороняє студентам-спортсменам грати у спортивних командах, стать яких не відповідає статі, зазначеній у їхньому свідоцтві про народження.

21062602.jpg

Губернатор штату Техас Грег Ебботт

За словами авторів законопроєкту, він спрямований на відновлення прав, наданих жінкам відповідно до розділу IX, пише Велика епоха.

Техаський законопроєкт № 25 (pdf) зобов'язує більшість міжшкільних спортивних команд не допускати учнів до участі у змаганнях, "які призначені для біологічного статі, протилежної біологічній статі учня, як правильно зазначено в його офіційному свідоцтві про народження.

Законопроєкт "захищає безпеку дівчат та їх право на рівний доступ до спортивних можливостей", — заявив один із його авторів, представник штату Валорі Суонсон, на засіданні Палати представників на початку цього місяця.

У 2016 році Університетська міжшкільна ліга за широкої підтримки ухвалила правило, згідно з яким учні повинні виступати в командах, що відповідають їхній біологічній статі, зазначеній у свідоцтві про народження. Законопроєкт закріплює це правило, вказуючи при цьому, що свідоцтво є дійсними лише в тому випадку, якщо вони видані "в момент або майже в момент" народження учня.

Критики стверджують, що законодавство дискримінує учнів, які вважають, що вони іншої статі, ніж їхня стать при народженні.

Законопроєкт був прийнятий 76-61 у Палаті представників штату та 19-12 у Сенаті штату. Губернатор Ебботт, республіканець, у понеділок не коментував законопроєкт, який став 10-м подібним законодавчим актом, ухваленим у США.

Минулого тижня він заявив, що законодавчі збори "прийняли закон про захист чесності техаського шкільного спорту".

Наші інтереси: 

Техас залишається вірним традиційним та консервативним цінностям. Стежимо, як у США йде боротьба за дітей і як збочення намагаються ввести в норму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи