Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Депутати Верховної Ради отримали 100% надбавку за "інтенсивність праці"

Категорія:

Світ:

У середньому виплати на одного депутата за січень склали 48,8 тисячі гривень, що включає оклад, 100% надбавку до окладу та варіативні виплати – за почесне звання, за науковий ступінь, кошти за відпустку, лікарняні або службове відрядження.

Найбільші доплати отримали голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук – 78,9 тисячі гривень та голова комітету ВРУ у закордонних справах Олександр Мережко – 69,1 тисячі гривень, йдеться у публікації УП.

19 депутатів, які не отримали надбавку за інтенсивність роботи, – це переважно ті, хто був позбавлений мандату (нардепи від забороненої ОПЗЖ), а також кілька нардепів з інших фракцій та груп, зокрема, Лариса Білозір, Олесь Довгий, Ольга Стефанишина.

Ще двоє нардепів, позбавлений мандата від ОПЗЖ Андрій Аксьонов і Сергій Шахов з групи "Довіра" не отримали зарплату, але отримали компенсацію за невикористану відпустку й відшкодування за відрядження відповідно.

Сумарно на всі виплати депутатам у січні 2023 року пішло 19,4 мільйона гривень, що майже вдвічі більше, ніж за аналогічний місяць минулого року, коли на це з бюджету витратили 10,3 мільйона гривень.

А тим часом Сполучені Штати Америки погодилися до вересня 2023 року виділити Україні понад 10 млрд дол. на покриття дефіциту державного бюджету, про що заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільної з міністром фінансів США заяви для преси, повідомив Укрінформ.

"Дефіцит бюджету України становить близько 38 млрд доларів", – сказав Шмигаль.

Шмигаль нагадав про те, що починаючи із 24 лютого 2022 року США були та залишаються лідером серед усіх країн-партнерів за рівнем наданої фінансової допомоги. “Україна отримала від США 13 млрд дол. грантової підтримки для бюджету. Це кошти, які були направлені на медицину, освіту, програми соціальної та гуманітарної підтримки", – додав Шмигаль.

Цікаво, звідки брали кошти на додаткові виплати нардепам? З зовнішньої допомоги чи з тих податків, які весь цей воєнний рік платили українські платники податків?

 

Наші інтереси: 

Чи можна говорити про мораль з такою "елітою" та іншими топ-чиновниками? А ще якихось півроку тому нардеп від "Слуги народу" Давид Арахамія заявляв, що під час війни потрібно зменшити видатки держави. То у нас вже війна закінчилася?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так. І я про це.

Коментарі

Зображення користувача Іван Гайдамака.
0
Ще не підтримано

В той час , коли вся країна напружує всі сили у боротьбі з московською агресією , коли пів країни у руїнах , у безробітті , у злиднях , коли у військових забрали виплати , так звані слуги народу грабують бюджет навіть не соромлячись ... То ж які вони слуги народу ? ... Вони - слуги урода ! ... Для них епоха бідності вже давно скінчилась ...

Історія має властивість повторюватись...

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Так. І я про це.