Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 62
  • Переглядів: 68

Чи можуть гроші російських мільярдерів допомогти у відбудові України?

Категорія:

Світ:

В американському виданні «The HILL» з’явилася цікава стаття російського опозиціонера Іллі Пономарьова, де він порушує тему повоєнної відбудови України.

Для відновлення інфраструктури, сильно пошкодженої війною, потрібні великі гроші. Пономарьов пропонує використати для цього зокрема гроші російських олігархів. Ясна річ, що конфісковувати їхні активи ніхто не буде – приватна власність є «священною коровою» західної цивілізації. Зараз у світі є «замороженими» російські державні активи, а також активи низки російських олігархів. «Заморожені», а не конфісковані. Тож Ілля Пономарьов пропонує спосіб, як використати гроші цих «поганих хлопців» на добру справу.

Ви здивуєтеся, але серед них є чимало тих, хто дуже незадоволений путінською агресією проти України. Ясна річ, що серед цих «жирних котів» нема невинних кошенят. Вони всі піднялися завдяки путінському режиму, співпрацювали з ним. Проте зараз через путінську агресію вони опинилися у стані, коли їх активи за кордоном «заморожені», вони не можуть брати участь у міжнародному бізнесі, багато хто з них потрапив під персональні санкції. Отже, все «нажите непосильним трудом» опинилося під загрозою. Вони втратили багато грошей, а також перспектив на майбутнє.

Ілля Пономарьов пропонує модель дій, як спрямувати їхні гроші на користь для України. Він пропонує створити міжнародний інвестиційний фонд, який буде інвестувати гроші цих «жирних котів» у проєкти з відбудови (або створення «з нуля») інфраструктури України.

Сам інвестиційний фонд побудований на класичній схемі подібних фондів, але є кілька особливостей.

Перша. Саме в цей фонд будуть приймати кошти від російських олігархів. Але не всіх. Буде міжнародна комісія, яка вирішуватиме, чи можна дозволити тому чи іншому олігархові вкладати свої кошти у цей фонд. Ясна річ, що таку перевірку пройдуть далеко не всі. Хоча вони всі так чи інакше співпрацювали з путінським режимом, але ступінь цієї співучасті була різною.

Друга. Ті, кому буде дозволено інвестувати гроші у цей фонд, зможуть це зробити не якимось там невеликими сумами, а значною часткою своїх активів. Тобто це має бути не ритуальна інвестиція, а дійсно вкладання великою долі активів. І тільки ті, кому буде дозволено вкласти свої гроші у цей міжнародний інвестиційний фонд, і які вкладуть значну частину своїх коштів – отримують послаблення або скасування міжнародних персональних санкцій.

Третя. Ці російські олігархи, що інвестують свої кошти у цей фонд – не матимуть права голосу в роботі цього фонду. Управління фондом, його менеджмент здійснюють міжнародно визнані фахівці з інвестування з бездоганною репутацією, а також можливо деякі колишні глави держав.

Четверта. Ті олігархи, які вклали кошти у цей фонд, зможуть отримати прибутки не раніше, ніж через десять років після того, як інвестували у нього. Це такий собі запобіжник, щоб вони були кровно зацікавлені у відродженні української економіки, бо тільки у такому випадку зможуть отримати «віддачу» від своїх вкладень у цей фонд.

Ясна річ, що це все тільки «сира ідея», але хід думок цікавий. Для повоєнної відбудови України потрібні дуже великі гроші, тож чому б не використати для цього і таке джерело.

Наші інтереси: 

Для відбудови України будуть потрібні дуже великі гроші. Це один з варіантів, де їх узяти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Правда, що найбільші гроші, мабуть, мають московські олігархи. Але треба добре подумати над запобіжниками проти підлих трюків цих «бізнесменів». 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Правда, що найбільші гроші, мабуть, мають московські олігархи. Але треба добре подумати над запобіжниками проти підлих трюків цих «бізнесменів». 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !