Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 84
  • Переглядів: 86

Чехія оплатить українським біженцям повернення додому – МВС країни запускає пілотний проект

Категорія:

Чехія запустила пілотний проект добровільного повернення українських біженців додому. Їм будуть оплачені квитки на автобус, а хворим – транспортування у машині швидкої допомоги. Проект триватиме з червня до листопада.

24060301.jpeg

Українці у Чехії

Українські біженці, які набули в Чехії статусу тимчасового захисту і які хочуть повернутися на батьківщину, тепер мають можливість скористатися допомогою від Чеської держави, повідомляє Radio Prague International.

Чехія готова оплатити квитки до 400 осіб, а також організувати санітарний транспорт максимум для тридцяти пацієнтів. Концепцію добровільного повернення було затверджено урядом у середині травня. На програму виділено п'ять із половиною мільйонів крон.

Зверніть увагу, що біженці зможуть скористатися можливістю оплачуваного добровільного повернення лише один раз.

Як зазначається, директор Об'єднання інтеграції та міграції Магда Фалтова вітає цю допомогу. Проте вона висловила думку, що програмою скористається лише невелика частина біженців. Насамперед ті, хто не мають у своєму розпорядженні фінансових коштів або мають якісь проблеми зі здоров'ям.

Фальтова також наголосила, що кількість біженців із тимчасовим захистом у Чехії в останні місяці практично не змінюється.

За даними МВС, у квітні в Чеській Республіці проживало близько 339 000 громадян України, які залишили батьківщину через повномасштабне російське вторгнення.

Наші інтереси: 

Українцям вже треба повертатися і любити Україну не з Європи, а тут.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи