Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Архітектура Демосів Web 3.0: як робити гроші у підводному човні

Категорія:

Система самоорганізації «Демоси» має розподілений характер, є живучою і непотоплюваною. У її розгортанні зацікавлені інтернет-компанії і банки. Переваги отримають ті хостери і банки, які першими почнуть надавати сервіс для обслуговування демосів.    

160129-yellowsubmarine-3.jpg

Непотоплюваний демос :) Радіймо!
Непотоплюваний демос :) Радіймо!

Постіндустріальним трендом сучасності є не тільки перетворення аморфних натовпів на організовані спільноти, де всі знають всіх (демоси), а й необхідність діяти в умовах безперервної інформаційної війни і кібернетичних атак. І це визначає архітектуру екомережі «Демоси».  

Про підводний човен

Система є стійкою до пошкоджень тоді, коли може функціонувати навіть при виході з ладу більшості її елементів. Так, корпус підводного човна розділений на відсіки герметичними перегородками, що підвищує його живучість у випадку пробоїни чи пожежі.

У програмному комплексі «Демоси» це досягається тим, що всі демоси мають власні сайти, розташовані у різних країнах світу. Сайти розгортаються на ВПС – віртуальних приватних серверах (Virtual Private Server – VPS). Відтак інформаційний простір демосу ізольований від сторонніх впливів і має власну систему резервування.

На  сайтах демосів усіх рівнів – від ройових до кошових – установлено однотипний софт. В чому різниця, скажімо, між сайтами рою, сотні або полку? Різниця тільки у статусах його учасників: рій складають прості засновники Вільної Української Держави (ВУД), сотню – ройова старшина, а полк – сотенна старшина. Статус ройових підтверджується учасниками рою (первинної групи, протодемосу), статус сотників – головами роїв, які об’єдналися в сотню, і так далі.

Згідно з правилами (див.: Самоуправління демосів екодержави), кожну групу вищого рівня складають від 4 до 20 груп попереднього рівня: наприклад, у сотні не може бути не менше 4 і не більше 20 роїв. 

Чому для нашої справи важливо, щоб кожний демос – від рою до коша – мав власний сайт на власному віртуальному сервері? Тому, що завдяки такій архітектурі:

1. Вся екомережа має високу живучість (стійка до пошкоджень).

2. Всі складники екомережі розвиваються на однотипній платформі,  яка легко обслуговується і модернізується.

3. У розвитку проекту зацікавлені хостери Інтернету, адже йдеться про розширення ринку ВПС у тисячі разів, а відтак і суттєве зростання ринку інтернет-послуг у цілому. Тому ВУД отримує природного союзника в особі ІТ-індустрії.

4. Перевагу отримають ті інтернет-компанії, які першими запропонують сервіс надання ВПС з наперед установленими «Демосами». У результаті процес заснування демосів набуває максимальної простоти: людина заходить на сайт хостингу, реєструє вже готовий сайт демосу, тестує його, оплачує і працює. Такий спеціалізований хостинг зацікавить користувачів не тільки доступністю, а й зручністю автоматичного оновлення модулів системи «Демоси» і автоматичного додавання нових.      

Про ігрові гроші

Система «Демоси», конкретно її модуль «Фінансування», передбачає зручний механізм концентрації грошей для колективної діяльності:

1) людина реєструється на сайті групи і набуває статусу члена демосу;

2) через цей сайт робить внесок зі своєї банківської картки на підтримку свого демосу;

3) голова демосу (ройовий, сотник, полковник, кошовий) отримує переказ на свою банківську картку, а платник отримує в системі ігрові гроші (гали) на таку ж саму суму;

4) голова демосу разом зі скарбником розпоряджаються грошима, які надійшли на банківську картку голови;

5) член демосу, маючи ігрові гроші (гали), використовує їх для голосування або купівлі товарів та послуг всередині своїх демосів (рою, сотні, полку, коша, республіки).

Що це дає для нашої справи?

1. Демос отримує простий механізм збору грошей «зовнішньої економіки», які використовує для свого розвитку (оплату інтернет-послуг, купівлі обладнання, фінансування своїх проектів тощо).

2. Члени демосу отримують ігрові гроші, які використовують у «внутрішній економіці», а заодно навчаються сучасній фінансовій культурі.

3. Банківські установи зацікавлені у розвитку демосів ВУД, адже через банки починають проходити більші кошти, з яких банки отримують свій відсоток. 

4. Перевагу отримають ті банки, які підтримають розробку системи «Демоси», а тому першими запропонують зручний сервіс для новостворюваних сайтів.   

Запропонований підхід відкриває можливість прямих переказів між членами роїв, які входять до спільного сотенного, полкового, кошового чи республіканського демосу. Просто член одного рою заходить у профіль іншого і додає йому потрібну суму: скільки одному додається, стільки ж з іншого знімається; сумарний баланс нульовий, за чим стежить (на випадок хакерських втручань) скарбник демосу вищого рівня.

Це означає, що для переказу ігрових грошей навіть не потрібна участь центральної бази даних – усе робиться на рівні ройових сайтів під контролем сайту їхньої сотні.  

Просто і надійно

Отже, маємо розподілену систему, яка працює за простими, зрозумілими, науково обґрунтованими правилами і відповідає тренду постіндустріальних перетворень. На кожному ієрархічному рівні демоси представлені персонально відповідальним керівником, а якщо він не виправдовує довіру – його оперативно переобирають. Ігрові гроші в системі беруться не «зі стелі», а шляхом внесків реальних грошей (гривень, доларів, літів, злотих тощо).

– А що буде, якщо хакер зламає систему і запише собі багато ігрових грошей?

– Це легко контролюється, адже сума грошей у демосі відповідає внескам у банк.

– А якщо голова демосу разом зі скарбником будуть «накручувати» собі ігрові гроші, багатократно пропускаючи ті ж самі гривні через свій сайт?

– Це безглуздо, адже половина введених грошей іде в бюджет демосу вищого рівня. Наприклад, якщо рої об’єдналися в сотню, то половина внесків залишається у розпорядженні ройових, а інша половина йде у розпорядження обраного ними сотника.

– А якщо «накрутку» зробили ще до об’єднання?

– З таким «дивним» демосом ніхто не захоче об’єднуватися. Нагадаю, що ми творимо систему, в якій на кожному рівні «всі знають всіх».

– А якщо все ж таки на ранньому етапі комусь вдасться «прослизнути» і таки дописати собі ігрової валюти?

– Це не вплине на стабільність всієї фінансової системи. Прикладом є Біткойн: там ці гроші відверто «накручувалися» на комп’ютерах, звідки з’явився термін «Bitcoin mining» (видобування біткойнів). У нашій же системі ігрова валюта «виробляється» пропорційно внескам реальної валюти.       

Висновки

1. Система «Демоси» має розподілений характер (усі сайти демосів розгортаються на ізольованих ВПС), а тому є живучою і непотоплюваною.

2. У розгортанні демосів зацікавлені хостингові компанії.

3. Переваги отримає той хостер, який почне першим надавати ВПС з наперед установленою системою «Демоси».

4. Фінансовий модуль «Демосів» дозволяє легко залучати гроші учасників і творити внутрішню вільну економіку.

5. У розгортанні демосів зацікавлені банки, оскільки введення грошей у внутрішню економіку демосів відбуватиметься через банківські рахунки.

6. Стартові переваги отримає той банк, який почне першим надавати сервіс обслуговування демосів.    

Продовження: Програмування Демосів Web 3.0: вільне поєднання гри, роботи і навчання

The Beatles. Yellow Submarine

Наші інтереси: 

Розробляємо модель постіндйстріального суспільства. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав статтю про характер нового софту і загальний підхід до його розробки:

Програмування Демосів Web 3.0: вільне поєднання гри, роботи і навчання

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Чудово і дуже подобається до моменту надання реальних послуг, виробництва, торгівлі...Як співіснувати з паразитичною системою? Як вести відносини з закордонними споживачами, компаньонами. Тобто який юридичний статус демосів в ,хай в не досконалому, але світі з податками і своїми правилами. Нової Конституції де все засновано на демосах немає а самофінансування без ведення бізнесу неможливе.
Задав питання спробуй надати відповідь.
Конституція України дає можливість для старту демосів і їх бізнесу у вигляді мікропідприємництва (обіг коштів до 2 млн. євро оподатковується місцевими бюджетами яких не існує. Підприємець громадянин і просто громадянин не платник пенсійного внеску, має право наймати до 10 працівників). Здається є чудовий і законний вихід для безподаткової системи при існуючій паразитичній системі.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Діяльність за допомогою ігрової системи облікованого дарування (Галії) не потребує жодних реєстрацій і не підлягає оподаткуванню. Все, що треба, буде заплачено провайдерам і банкам.

Якщо ж справді виникне потреба, то все можна буде зробити під дахом корпорації Третій Гетьманат. Компанії можуть мати свої підрозділи в корпорації ТГ і торгувати між собою без податків шляхом взаємозаліків (внутрішньокорпоративний кліринг). Так роблять усі ТНК.

Корпорація ТГ цього року сплачує 5% від доходів. Минулого було 4%.

Володимир Світлий каже:
Чудово і дуже подобається до моменту надання реальних послуг, виробництва, торгівлі...Як співіснувати з паразитичною системою? Як вести відносини з закордонними споживачами, компаньонами. Тобто який юридичний статус демосів в ,хай в не досконалому, але світі з податками і своїми правилами. Нової Конституції де все засновано на демосах немає а самофінансування без ведення бізнесу неможливе.
Задав питання спробуй надати відповідь.
Конституція України дає можливість для старту демосів і їх бізнесу у вигляді мікропідприємництва (обіг коштів до 2 млн. євро оподатковується місцевими бюджетами яких не існує. Підприємець громадянин і просто громадянин не платник пенсійного внеску, має право наймати до 10 працівників). Здається є чудовий і законний вихід для безподаткової системи при існуючій паразитичній системі.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Виробники вже зараз можуть створювати свої віртуальні представництва на НО і починати експерименти з торгівлею. Це може бути непогана реклама товарів і компаній. Людина, яка сьогодні купить щось за гали, завтра звернеться до цього виробника і заплатить йому гривні.

Володимир Світлий каже:
Чудово і дуже подобається до моменту надання реальних послуг, виробництва, торгівлі...Як співіснувати з паразитичною системою? Як вести відносини з закордонними споживачами, компаньонами.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ну то як, друзі? З функціоналом демосів і архітектурою більш-менш з'ясували. Тепер треба придумати форму організації розробки. Має бути щось постіндустріальне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Все логічно і продуктивно, особливо після роз"яснень п. Світлого. Залишився невеличкий крок: утворити перший Демос = перший рій ВУД,у. Хай буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Акціонери сайту НО - це дуже якісне середовище для творення нового демосу. Як тільки запрацює система Демоси, ми станемо першим демосом. Це буде зразковий демос.

Анатолій Висота каже:
Все логічно і продуктивно, особливо після роз"яснень п. Світлого. Залишився невеличкий крок: утворити перший Демос = перший рій ВУД,у. Хай буде!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав статтю про характер нового софту і загальний підхід до його розробки:

Програмування Демосів Web 3.0: вільне поєднання гри, роботи і навчання

Все, що робиться з власної волі, – добро!