Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

74% громадян ЄС схвалюють підтримку України Євросоюзом після російського повномасштабного вторгнення

Категорія:

Найбільший рівень підтримки спостерігаємо у скандинавських країнах. Про це свідчать дані опитування Eurobarometer, яке проводиться на замовлення Європарламенту.

Ось посилання на результати цього опитування, і ті хто більш-менш володіє англійською мовою, зможуть вивчити ці результати докладніше. Треба на сторінці натиснути «First results», а далі натиснути кнопку «Download» - і завантажити файл з матеріалами опитування у pdf-форматі.

Опитування проводилося у жовтні-листопаді у всіх 27 країнах Євросоюзу. У 24 з них рівень підтримки України понад 50%. Лише у трьох країнах рівень підтримки нижчий за 50% — Словаччина (49%), Греція (48%) та Болгарія (48%).

Найбільший рівень підтримки у Швеції (97%), Фінляндії (95%), Нідерландах (93%), Португалії (92%) та Данії (92%).

При тому громадяни країн ЄС чітко усвідомлюють вплив російсько-української війни на їхнє життя. 65% вважають, що їхнє життя зміниться через війну та її наслідки. Водночас громадяни бачать реальну цінність перебування у складі Європейського Союзу, 72% європейців кажуть, що їхня країна виграє від членства в ЄС. Найчастіше серед виграшів вони називають внесок ЄС у підтримання миру та посилення безпеки.

Також це опитування показало не тільки високий рівень підтримки України мешканцями Євросоюзу, але й підтримку тих цінностей, на яких побудований Євросоюз. На питання «які саме цінності Євросоюз має захищати в першу чергу» найбільше згадується демократія (36%), захист прав людини в ЄС і в усьому світі (29%) та свобода слова і думки (28%). І як підкреслюють автори дослідження – це саме ті цінності, які зараз захищають українці на фронті.

Отже, бачимо: Україна – це Європа. І переважна більшість європейців чітко це усвідомлюють.

Наші інтереси: 

Україна – це Європа! Ми про це знали завжди. Тепер про це знають в Євросоюзі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кажуть, що в Угорщині рівень підтримки України менше ніж 50%.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Кажуть, що в Угорщині рівень підтримки України менше ніж 50%.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Помінятися з мад'ярцями місцем в ЕС і НАТО: Україну - туди, а Угорщину - у Тайожний саюз й ОДКБ. А ще краще - пересилити її взад, звідки вони й приплентались. Тобто, до радной ґавані - тайги.

Хай буде!