Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 7
  • Переглядів: 9

Золотий перетин і контрольна сума Євангелія – індикатор правильного очищення та відновлення цілісності Послання (+аудіо)

Категорія:

Ісус передбачив фальсифікацію Євангелія і те, що в далекому майбутньому – в епоху високих технологій – Євангеліє буде очищене від вставок і зібране в цілісний документ. Для того, щоб майбутні дослідники мали критерій правильного виконання очищення і збірки чотирьох текстів у цілісний твір, Добра Новина чітко структурована на три частини й містить контрольну суму.

201226zolotyyperetyn.jpg

Золотий перетин
Золотий перетин

Аудіоверсія:

Попередні статті:

Згідно з хронологією, Добра Новина розділяється на три етапи, кожен з яких описує події на відповідній території:

1) піднесення у Царство боже (простір волі) відбувається в Галілеї та околицях,

2) викриття дітей диявола (простори пригод і боротьби) відбувається в Єрусалимі – столиці Іудеї,

3) повернення у простір Царства божого відбувається знову ж таки в Галілеї.

У просторі волі в Галілеї

Почнімо з першого етапу. Він описує події від самого початку до входження Ісуса в Єрусалим. Усе відбувається в Галілеї та, частково, на її околицях, зокрема в Переї, яка також належала до держави галілейського правителя Герода Антипи.

Усі ці події мають світлий, гармонійний, чудесний характер, що властиво для простору волі. Нагадаємо, що в Євангелії цей найкращий простір подій позначається терміном Царство боже.

Виразне піднесення учнів у простір Царства божого відбулося після повернення з Витавари, що на Йордані в Переї, де учні з Ісусом святкували літнє сонцестояння, по-нашому – свято Купайла. Кращих 12 учнів Ісус призначив апостолами, тобто офіційними представниками Школи. Це відбулося незабаром після дня літнього сонцестояння, тобто у кінці червня 30 року.

Для того, щоб учні переконалися в реальності простору подій Царства божого, Ісус послав їх на проповідь у галілейські міста і села. При цьому наказав їм не брати з собою в дорогу нічого окрім палиці – цього традиційного символу духовної влади. Все необхідне вони мали отримати на місці, причому легко і невимушено, бо так працює Простір волі:

Цитата: «Оцих дванадцятьох Ісус покликав і став їх посилати по двоє, даючи їм владу над нечистими духами, і наказав їм: Ідіть, проповідуйте, кажучи, що Царство боже близько. Оздоровлюйте недужих, воскрешайте мертвих, очищайте прокажених, бісів виганяйте. Ви взяли як дар – як дар давайте. Не беріть ні золота, ні срібла, ні дрібних грошей у череси ваші. Одягайте сандалії, і не беріть ні додаткової одежі, ні взуття, ні торби на дорогу, ні хліба, крім самої палиці. Як зайдете в яке місто чи село, спитайте, хто в ньому достойний, і там перебувайте, поки вийдете. Входячи ж у дім, вітайте його, кажучи: Мир дому цьому! І як той дім достойний, хай ваш мир зійде на нього; а як недостойний, хай ваш мир до вас вернеться. Як хто вас не прийме й не послухає ваших слів, то ви, виходячи з дому чи з міста, обтрусіть порох із ніг ваших. Вони ж вийшли і проповідували всюди Добру Новину та оновлення, виганяли численних бісів і чимало хворих оздоровлювали» (кінець цитати).

Легкість, радість, достаток і безпека – це характерні ознаки Царства божого. Їх нема в нижчих просторах подій.

У просторі боротьби в Єрусалимі

Другий етап євангельської оповіді починається з приходом учнів у Єрусалим. Ісус попереджає їх про кардинальну зміну ситуації: «Як я вас посилав без калитки, без торби, без взуття, хіба вам чого бракувало? Нічого, – відповіли. І він до них промовив: Тепер же хто має калитку, хай візьме так само й торбу; хто ж не має, хай продасть свою одежу й купить меч». Як бачимо, для того, щоб апостоли краще усвідомили факт переходу в нижчий простір подій, Ісус застосував традиційні символи: «калитка й одіж» – символ миру, «торба і меч» – символ війни.

Водночас Ісус нагадує учням про наступне планове повернення у Царство боже в Галілеї:

«І, взявши чашу, воздав хвалу й мовив: Візьміть її й поділіться нею між собою, бо, кажу вам: не питиму віднині з цього виноградного плоду аж до того дня, коли питиму його з вами новим у Царстві божім». Слово «новим» означає «в оновленому тілі після воскресіння», а «у Царстві божім» означає «у просторі волі».

«Тоді Ісус сказав їм: Усі ви потрапите у безвихідь цієї ночі, але після мого воскресіння я випереджу вас у Галілеї». Йдеться про те, що після воскресіння треба швидко повертатися в Галілею, – і не просто швидко, а дуже швидко – наввипередки. Для заохочення швидкого переміщення Ісус вводить елемент ігрової змагальності: він говорить учням, що як би вони швидко не бігли, а він таки прийде першим.

Як ми вже знаємо, для позначення простору волі Ісус застосовує термін «Царство боже». Натомість для позначення простору боротьби Ісус вживає термін «світ»: «Хай не тривожиться серце ваше й не лякається! Ви чули, що я вам сказав: відходжу і до вас повернуся. Уставайте, ходімо звідси! Ось надходить година, і вже тепер вона, коли ви розсієтеся кожен у свій бік і мене лишите самого. Та я не сам, бо зо мною Батько. Сказав я вам це, щоб ви були спокійні щодо мене. У світі на вас тиснутимуть. Але дерзайте! Я переміг світ».

Повернення в Галілею

Після воскресіння Ісуса учні швидко повернулися з Єрусалима в Галілею в наперед визначене місце: «І одинадцять учнів пішли в Галілею, куди їм призначив Ісус». Тут було гарно, радісно і безпечно. Ось як про цю зустріч розповідає Євангеліє:

«Пізніше з’явився він також і одинадцятьом, коли вони були за столом. Як звечоріло, і двері були зачинені там, де були учні, прийшов Ісус, став посеред них. Вони, схвильовані, гадали, що привида бачать. Та він сказав їм: Та це ж я! Доторкніться до мене та збагніть, що привид тіла й кісток не має, як бачите, що я маю. І зраділи учні, побачивши Господа. А як вони з радощів іще не йняли йому віри й дивувались, він сказав: Чи не маєте тут чого їсти? Вони подали йому стільникового меду. Він узяв і їв перед ними». Ісус таки випередив апостолів, як і обіцяв: коли вони увійшли до будинку і зачинили за собою двері, Ісус спокійно вийшов до них з іншої кімнати, бо прийшов раніше і вже був на місці.

Після цієї зустрічі Ісус продовжив навчання з оновленим складом учнів: «По тому Ісус явився своїм учням при Галілейському морі. Явився ж так: Симон Петро, Тома, на прізвисько Близнюк, Натанаїл з Кани Галілейської, сини Заведея і двоє інших його учнів були разом...» (Іван 21.1-2). Судячи з того, що підняли тему практичного безсмертя, це було навчання вищого рівня складності.

Золотий перетин

Як бачимо, згідно з хронологією розгортання подій євангельський текст виразно розділяється на три частини. Цікаво простежити співвідношення кількості букв у кожній частині:

  • 1) Галілея – 59%,
  • 2) Єрусалим – 38%,
  • 3) Галілея – 3%.

Як бачимо, співвідношення подій у Просторі волі (59+3) та в нижчих просторах (38) співвідноситься як 62 до 38. Це відповідає Золотому перетину 62:38.

Контрольна сума

Навіщо в Євангеліє закладено це співвідношення? Навряд чи для загальної гармонії – її неможливо відчути при читанні такого великого тексту. Набагато ймовірніше, що йдеться про різновид «контрольної суми».

Нагадаємо, що контрольна сума – це деяке значення, розраховане на основі набору даних з використанням певного алгоритму, що використовується для перевірки цілісності даних при їх передачі або збереженні. У нашому випадку в ролі контрольної суми застосована фундаментальна константа «золотого перетину».

Ми вже знаємо, що Ісус передбачив фальсифікацію Євангелія і розповів про це учням у поясненні притчі про пшеницю і кукіль. Для інформаційного захисту текст Євангелія було розділено на 4 компоненти, кожен з яких поширювався як самостійний твір з чотирьох різних географічно віддалених центрів і, ймовірно, з деякою часовою затримкою для приховання захисного задуму.

При цьому передбачалося, що в далекому майбутньому – в епоху високих технологій – Євангеліє буде очищене від вставок і зібране в цілісний документ. Для того, щоб майбутні дослідники мали критерій правильного виконання очищення і збірки в цілісний твір, Євангеліє чітко структуроване на три частини й містить контрольну суму співвідношення «Галілея–Єрусалим» у вигляді Золотого перетину 62:38.

Продовження: Діти Божі та діти диявола, або Хто такі фарисеї, психопати, рибоголові та рептилоїди згідно з Євангелієм

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо Добру Новину і застосовуємо для творення нового світу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

До речі, сам процес очищення Доброї Новини є дуже корисним для тих, хто ним займається. Бо, очищення Доброї Новини дуже сприяє її глибшому та кращому розумінню. Тобто, процес очищення Доброї Новини підвищує рівень буття тих, хто ним займається.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дякую за статтю, Ігоре!
Це цілком логічно, що натхненний Святим Духом твір - Євангеліє, має такий критерій співвідношення тексту як Золотий перетин. Ймовірно апостол Іван, виконуючи остаточне редагування тексту, разом з Ісусом заклали це співвідношення в Добру Новину.
Ще мені спало на думку: коли Ісус запропонував учням після свого воскресіння позмагатися у швидкості при поверненні в Галілею, це може бути символічним відображенням такого факту: що для руху до Царства божого потрібно прикладати найбільших зусиль щоб якомога швидше в нього потрапити (повернутись для тих, хто хоча б раз його відчув). При цьому рух до Царства божого цілком може бути здійснений у формі змагальності, тобто радісної гри.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Ігоре, а епізод з воскресінням Лазаря, що відбувся в Іудеї, але, правда, у поселенні Витанія, до якого блоку тексту відноситься?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все, що до входу в Єрусалим, належить до першого етапу. Другий етап стосується тільки Єрусалима.

Андрій Гарас каже:
Ігоре, а епізод з воскресінням Лазаря, що відбувся в Іудеї, але, правда, у поселенні Витанія, до якого блоку тексту відноситься?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дуже важливо, що у нас є числовий індикатор правильності очищення Доброї Новини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Цікаво, Ігоре, як ти прийшов до цієї думки, що він повинен бути?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Я досліджував структуру Євангелія і виділив три виразні, якісно відмінні частини. Потім вирішив підрахувати кількість знаків у кожній з них. Співвідношення 63:37 одразу ж навело на думку, що це Золотий перетин. Далі залишилося з'ясувати його призначення. Найпростіша відповідь – контрольна сума.

Це я зараз так логічно пояснюю (раціоналізую). Насправді головний чинник – не логіка, а голос власного духу.

Андрій Гарас каже:
Цікаво, Ігоре, як ти прийшов до цієї думки, що він повинен бути?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Роман Давидюк.
0
Ще не підтримано

Дякую Ігоре за статтю. Хочу висловити свою думку на рахунок співвідношення. На скільки мені відомо то правильне співвідношення саме 63:37. Так принаймі кажуть наприклад домінування чоловічих гормонів над жіночими у чоловіків. І навпаки. Звідки 62:38? Хоча я можу помилятися.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо точніше, то 61,8:38,2. Тут багато про Золотий перетин (різними мовами) https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_ratio

Роман Давидюк каже:
Дякую Ігоре за статтю. Хочу висловити свою думку на рахунок співвідношення. На скільки мені відомо то правильне співвідношення саме 63:37. Так принаймі кажуть наприклад домінування чоловічих гормонів над жіночими у чоловіків. І навпаки. Звідки 62:38? Хоча я можу помилятися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

1) піднесення у Царство боже (простір волі) відбувається в Галілеї та околицях,
2) викриття дітей диявола (простори пригод і боротьби) відбувається в Єрусалимі – столиці Іудеї,
3) повернення у простір Царства божого відбувається знову ж таки в Галілеї.

Схоже ,що другий етап був необхідний для закріплення отриманих знань і навичок в екстремальних умовах, та впевненості у тому ,що це працює і це фантастично.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це потрібно було для навчання. Проте маємо розуміти, що Ісус навчав не на штучних прикладах, а шляхом вирішення конкретних актуальних завдань. Про це буде наступна стаття.

Володимир Світлий каже:
1) піднесення у Царство боже (простір волі) відбувається в Галілеї та околицях,
2) викриття дітей диявола (простори пригод і боротьби) відбувається в Єрусалимі – столиці Іудеї,
3) повернення у простір Царства божого відбувається знову ж таки в Галілеї.
Схоже ,що другий етап був необхідний для закріплення отриманих знань і навичок в екстремальних умовах, та впевненості у тому ,що це працює і це фантастично.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Чи можемо припустити, що фальсифікатори застосували протилежну "контрольну суму" у вигляді кількості вставок, яку виразили у вигляді "антизолотого перерізу"? Кількість вставок уже більше 50%.

Можливо, фальсифікатори застосували "стару, як світ" свою улюблену техніку — техніку бойової спецпропаганди. Вона відома під різними назвами: "Метод «гнилого оселедця», чи Метод «перевернутої піраміди», чи Метод «великої брехні», чи "Принцип «40 на 60»", чи "Метод «абсолютної очевидності»".

У своїх фальсифікаціях, фальсифікатори дуже спішили, тому переплутали співвідношення до "60 на 40", чи свідомо перевернули до "антизолотого перерізу"???

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Фальсифікатори діяли похапцем і, скоріше всього, не мали часу все ретельно підраховувати. Можливо, завдання полягало в тому, щоб вставок було гарантовано більше, ніж половина.

Арсен Дубовик каже:
Чи можемо припустити, що фальсифікатори застосували протилежну "контрольну суму" у вигляді кількості вставок, яку виразили у вигляді "антизолотого перерізу"? Кількість вставок уже більше 50%.
Можливо, фальсифікатори застосували "стару, як світ" свою улюблену техніку — техніку бойової спецпропаганди. Вона відома під різними назвами: "Метод «гнилого оселедця», чи Метод «перевернутої піраміди», чи Метод «великої брехні», чи "Принцип «40 на 60»", чи "Метод «абсолютної очевидності»".
У своїх фальсифікаціях, фальсифікатори дуже спішили, тому переплутали співвідношення до "60 на 40", чи свідомо перевернули до "антизолотого перерізу"???

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сьогодні виявив ще кілька великих вставок, зокрема, про друге помноження хлібів. Результат підрахунку: 62,06 до 37,94. Це означає, що ми впритул наблизились до фінішу відділення пшениці від куколю. Зверніть увагу, що це відбулося в самому кінці 21-го року:

Цифрона 21
Двадцять перший
Термін стік
Фініш – зупинка
Осмислення – усвідомлення
Повна корекція
Аналізуємо!

Тепер уже можна робити повну корекцію Доброї Новини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це нові вставки?
Чи буде по цьому питанню нова окрема стаття?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це нові важливі вставки. Якщо треба, можу написати окрему статтю.

Андрій Гарас каже:
Це нові вставки?
Чи буде по цьому питанню нова окрема стаття?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Я думаю було б дуже цікаво!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Уточнив текст цієї статті щодо співвідношення трьох частин Доброї Новини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що в більшості перекладів вираз "Γενεὰ πονηρὰ" ("порода злобна") перекладається як «рід лукавий», тобто хитрий, брехливий, нещирий.
Вочевидь, злобність і лукавство – це різні слова.
Від слова "πονηρός" (понерос, зло) походить назва книги Анджея Лобачевського "Політична понерологія: Наука про природу зла, пристосованого для досягнення політичних цілей». Ця книга розповідає про психопатів у політиці.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Щодо слова "Γενεὰ" – у перекладі Хоменка застосоване слово "поріддя", а у Куліша і Пулюя – "кодло" (тут різні переклади). Вочевидь, слова "поріддя" і "кодло" застосовуються для опису тварин, а не людей.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Очевидно, Ісус неспроста використовував саме ці вирази: Він ясно розумів, з ким саме має справу!
Добра Новина - це, мабуть, перший твір, в якому, якщо вдумливо аналізувати, чітко проявляється протистояння людей і надтварин (інтелісів)!
Дещо подібне знаходимо у Френка Герберта і Джона Толкіна.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Саме так. Ісус чітко розумів, що має справу з психопатами і що в майбутньому відбудеться їх проникнення у структури управління людьми.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Саме так. Ісус чітко розумів, що має справу з психопатами і що в майбутньому відбудеться їх проникнення у структури управління людьми.

- Чому в майбутньому? Вже тоді вони керували Юдеєю, та, почасти, Римом. Варто лише звернути увагу на релігію Риму. І, варто згадати той факт, що карфагеняни , після зруйнування Карфагену, трохи згодом, за кілька десятків років, стали жерцями у Римі. Ті самі карфагеняни, що спалювали немовлят.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Я от сьогодні тільки замислився: фарисеї та первосвященники, маніпулюючи свідомістю людей, рекламуючи Єрусалимський храм як культовий центр (псевдорелігійний), мали надприбутки. На що вони їх тратили? Це ж величезні суми грошей?
Але якщо взяти до уваги, що це були інтеліси, стає зрозуміли куди дівались ці фантастичні фінанси, адже одним із їхніх головних стимулів є задоволення, а також влада.
Це дивовижно, як безсовісно можна жити!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сьогодні маємо той самий "єрусалимський храм" – глобальну аферу з пседорелігією трансгуманізму під керування психопатів.

Андрій Гарас каже:
Я от сьогодні тільки замислився: фарисеї та первосвященники, маніпулюючи свідомістю людей, рекламуючи Єрусалимський храм як культовий центр (псевдорелігійний), мали надприбутки. На що вони їх тратили? Це ж величезні суми грошей?
Але якщо взяти до уваги, що це були інтеліси, стає зрозуміли куди дівались ці фантастичні фінанси, адже одним із їхніх головних стимулів є задоволення, а також влада.
Це дивовижно, як безсовісно можна жити!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ісус не лише передбачив забруднення Доброї Новини. Але, й запланував його, та скористався ним на повну. Бо, якби Добра Новина залишалася б тоді чистою, то її розповсюдженню б перешкоджали всі можновладці, які б з нею стикались! Бо, бач, майже всі можновладці маніпулюють людьми, та приховують від них інформацію про справжній стан речей. Особливо, про справжню природу людини. А, Добра Новина містить саме цю інформацію. Тобто, інформацію щодо того, як люди можуть перетворюватись на богів. А, ось зараз, саме завдяки засміченню Доброї Новини, оця засмічена Добра Новина є найбільш розповсюдженим літературним твором у світі. І, зараз, коли це насправді потрібно, її очищати, відносно легко!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
5
Середнє: 5 (1 голос)

До речі, сам процес очищення Доброї Новини є дуже корисним для тих, хто ним займається. Бо, очищення Доброї Новини дуже сприяє її глибшому та кращому розумінню. Тобто, процес очищення Доброї Новини підвищує рівень буття тих, хто ним займається.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хіба можна одночасно "служити Богу і Маммоні"?

Інша настанова — "Залишити дневі його турботи" — підказує єдиноправильні ігрові рольові дії кожного гравця в певний момент гри.

Микола Стригунов wrote: Ісус не лише передбачив забруднення Доброї Новини. Але, й запланував його

Тут варто пам'ятати, що кожен виконує СВОЄ Призначення.

У Ісуса планувати Зло відсутня потреба. Оскільки Зло планується "кодлом гадючим". Передбачити появу Зла — це одне, а планувати Зло - цілком інше. Допускати, нібито Ісус "планував Зло" — це хуцпа! Або, помилка=гріх. Оновлюйтесь, бо Царство небесне в середині вас є! ----

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)