Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жінка робить операції та викладає це в мережу, їй допомагає трирічна дитина

 

Відео, де лікарка робить операції на штучних частинах тіла, а її асистує її трирічний син, зірвали інтернет у 2020 році.

 

Чому ці відео такі популярні?

Тисячі батьків спостерігають за неймовірно реалістичними, але цілком придатними для дітей відеороликами з хірургії на Play-Doh, які є в мережі. Ці відео створює Джессіка Со — сертифікований дерматолог та мама двох дітей, яка живе в Каліфорнії. У своїх відео вона "робить операції" на частинах людського тіла, які вона відтворила з реальною точністю за допомогою Play-Doh. Її трирічний син спостерігає за процесом, ставить питання та іноді допомагає мамі.

Кожен свій рух Джессіка описує, тому її син розуміє всі маневри операції. І ні, вона не створює для всього спеціальні «дитячі» назви, а називає все своїм ім’ям. Наприклад, в одному зі своїх роликів вона проводить колектомію, що по суті є видаленням товстої кишки.

Со має власну сторінку у фейсбуці, яка називається The Breakfasteur. Кожне нове відео лікарки збирає тисячі переглядів і сотні коментарів. «Мої діти це обожнюють», — пише одна з шанувальниці Джессіки. «Це класний та дуже розумний спосіб встановити зв'язок зі своєю дитиною», — додає інша фоловерка. Але відео створені не лише для дітей, вони також активно навчають дорослих особливостям людського тіла. Інші лікарі також оцінили їх користь. Під відео часто можна побачити коментарі на кшталт цього: «Сьогодні я складав іспит та згадав про більший звужувач завдяки вашому відео». 

Як зацікавити дітей наукою

Джессіка розповідає, що вона захопилася хірургією ще маленькою дитиною, як і її син. «Я насправді пам'ятаю, як у 4 роки спостерігала операцію на відкритому серці з мамою — медсестрою, яка перебуває на обліку», — згадує вона. «Це була заміна аортального клапана, і я все ще пам’ятаю, як це мене повністю охопило. Це була моя найбільша мрія — стати лікарем, і це найбільша честь піклуватися про своїх пацієнтів щодня, коли я йду на роботу».

Play-Doh — корисний матеріал, який можна використовувати для навчання. Більше про нього можна дізнатись тут https://panama.ua/brand/42675/. Мама двох дітей каже, що її відеоролики почалися на початку цього року. ЇЇ надихнув коментар її сина. Одного дня Со спіймала свого хлопчика за тим, як він намагався з’їсти шматочок серветки, і застерегла його від цього. «Ти отримаєш безоар, — сказала вона йому, — і тобі знадобиться операція, щоб його видалити".

Її син миттєво перестав їсти серветку і негайно запитав її, чи не може він побачити, як виглядає безоар. Разом вони почали разом переглядати фотографії, і врешті-решт вони знайшли операцію з видалення безоарів на YouTube.

Одного дня її син повідомив, що йому б хотілось виконати таку операцію. Це і стало мотивом змоделювати людське тіло за допомогою плей-до та знімати про це ролики. «Я ніколи не здогадалася б, що він навчиться та вбере стільки інформації у такому малому віці", — каже Джессіка.

Наші інтереси: 

Нестандартні методи навчання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи