Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заступника міністра викрили на отриманні 400 тис. доларів хабаря

Категорія:

НАБУ і САП оприлюднили деталі затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Правоохоронці викрили його діяльність із розкрадання державних коштів.

Детективи НАБУ (Національного антикорупційного бюро України) затримали Лозинського під час отримання хабаря в 400 тис. доларів. Хабар він одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами, йдеться на сайті НАБУ.

Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема, й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання в зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як установило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього вони вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлю за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Ті, як з’ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».

В операції з викриття ОЗУ взяли участь понад 150 співробітників НАБУ. Проведено низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США. Також вночі затримано одного з учасників ОЗУ, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України. Слідство триває.

Нагадаємо, 22 січня Кабінет Міністрів України звільнив Василя Лозинського з посади заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Він був призначений Кабміном виконувачем обов'язків глави Мінрегіону 4 листопада 2022 року. 

Наші інтереси: 

Ліквідовувати паразитичні процеси та нещадно карати мародерів при владі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дуже ймовірно, що цей Лозинський ділився зі Шмигалем і Єрмаком.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дуже ймовірно, що цей Лозинський ділився зі Шмигалем і Єрмаком.

Все, що робиться з власної волі, – добро!